| Autor |
Zpráva |
michaelau
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:04
- Nahlásit
Může se pes zbláznit z laserového ukazovátka? Vidí to, nevoní to, jen to nahání, nemůže to chytnout...frustrující....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:40
- Nahlásit
Takový pes byl v jednom díle Dog Whisperéra, měl určitý druh obsese a honil veškeré odlesky světla, včetně toho červeného puntíku ukazovátka, který mu způsoboval právě nejhorší stavy...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:42
- Nahlásit
michaelau
tak já ti můžu odpovědět jenom z mojí zkušenosti, náš pes považoval nahánění jakéhokoliv světla za výtečnou zábavu.
Jen trochu frustrující bylo leda pro nás, když jsme přijeli domů autem a pes místo vítání stál a čuměl na barák, páč se tam vždycky, když svítilo sluníčko objevilo světelné prasátko.
Svítili jsme jí, když jsme pro něco šli s baterkou, nijak cíleně.
Teda, sice jsem ti asi nepomohla, ale aspoň jsem si příjemně zavzpomínala
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:52
- Nahlásit
corgi
No toho mého psa nezajímají odlesky, jen to červené světýlko. Myslím, že to v našem případě není obsese, ale zase bych to v něm zbytečně nepodporovalo něco, co pro něj není dobré. Podívám se na to Dog Whisperéra....
kachna_
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 16:06
- Nahlásit
kachna_
takovou čubinu jsem měla taky...Už je šest let po smrti, ale přesto to se mnou občas škubne, když otvírám okno, lednici atd, prostě cokoliv, co hází prasátka...nebožka startovala, skákala po prasátku a ječela. No a hodinky už asi navždy budu nosit otočené ciferníkem a tedy sklíčkem k zápěstí
michaelau
nedovolovala bych to. časem se ti z toho pes podobně zvencne, bude honit všechna světýlka, nejen laser...znám takovou borderku, začli laserem a skončili psem fixlým na vše, co bliká, rychle se hejbe atd
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 16:22
- Nahlásit
Lucie od Arta
nedovolovala bych to. časem se ti z toho pes podobně zvencne, bude honit všechna světýlka, nejen laser...znám takovou borderku, začli laserem a skončili psem fixlým na vše, co bliká, rychle se hejbe atd
Mela jsem rtw s takovou "uchylkou". Taky to zaclo u laserovyho ukazovatka, chlapi se tim velmi bavili.. Utnula jsem to docela brzy, ale zacal vyhledavat nahrazky. Skoncil u loveni stinu!!! Bylo to chvilema docela roztomile a romanticke, kdyz hovado 50 kg cupikalo po louce za motylem.. tedy jeho stinem. Ale melo to i svy zapory, treba prelet ptaka = stin pri dlouhodobym odlozeni, hodne to s nim cukalo.
Ale nezblaznil se z toho, jen to bral jako bezva zabavu, hru, neco jako kdyz jinej pes porad nosi balonek a "hazej, haaazej"..
michaelau
No toho mého psa nezajímají odlesky, jen to červené světýlko.
Nepodporovala bych ho v tom. Prd vis, do ceho se to muze pretocit, radsi schovej laser do supliku.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 16:31
- Nahlásit
Fifi
hm, je fakt, že já za protivnou úchylku beru i tohle fixování se na míček, mi ti psi pak přijdou jak vymaštěný - a stejně se světýlkama nebo stínama. Ovšem chápu, že na určitý druhy výcviku je to k něčemu dobrý. U toho, co dělám já, ne
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:59
- Nahlásit
No ono ale míček někdo vědomě hodí a pes za ním běží, ale stín se muže objevit kdykoliv a pes se rozběhne nekontrolovaně třeba přes silnici... Ale na to mu stačí i hárající fena Asi stačí fena, jako ohrožení...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 18:44
- Nahlásit
My jsme tím procvičovali koním krky a záda. Jeli jsme tím laserem po zdi a na strop a doleva a doprava...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 18:47
- Nahlásit
michaelau
Můj pes to dělá taky. Celý život a nadšeně. A navíc ví, že to dělají brejle a že si s ním vlastně takhle hraju. Takže mě k tomu i ponouká a když mám brejle, tak pořád stojí u stínu - hlavy nebo ruky - a čeká na ohnisko.
Mě to nevadí, je to zábava, při které lze psa vylítat bez vlastního pohybu, což se může hodit při nemoci.
|