| Autor |
Zpráva |
Falka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 00:12
- Nahlásit
Ahoj,
měla bych dotázek, pokud je tu někdo, kdo bydlí v této lokalitě - mohli byste mi poradit, kam chodíte venčit? Uvažujeme o nějakém bytě v Modřanech, ale pro mě je hodně důležité, abych měla kam chodit se psem. Vím, že je tam modřanská rokle, tam se předpokládám nechá docela slušně.... až na Cholupice, Točnou atd., ale co třeba v zimě? Já nestíhám z práce přijít tak, abych vyvenčila za světla, a do té modřanské rokle bych teda za tmy nevlezla ani za nic, aby na mě neskočil nějakej úchyl (nebo divoký prase třeba ). Dá se tam někam jít, aby se pes mohl trochu proběhnout, ale bylo to aspoň někde na kraji, částečně osvětlené nebo tak něco? Napadl mě ještě ten lesík u Kamýku (nějak ho obejít, spíš než chodit dovnitř), nebo cyklostezka dole u Vltavy....
A další otázka, je tam hodně přepsováno? Tzn. pokud budu mít háravou fenu, mám šanci tam někde vyvenčit, nebo je to spíš na to hodit jí do auta a dovézt někam kousek za město? (ovšem háravá v zimě, potmě.... to je asi blbá kombinace, co? ).
Omlouvám se za delší dotaz, ale moc by mi pomohly vaše zkušenosti, předem moc děkuju.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 14:14
- Nahlásit
Falka
V týhle oblasti je psů opravdu hodně, bydlim kousek vedle, když mi fena hárá, chodím skoro kanálama. Na čtyřce je fajn, že je tam docela hodně zelenýho mezi panelákama, taky chodím domů pozdě, a chodím venčit na sídliště s partičkou. Vesměs ani policajti neprudí, nechávají naše psy navolno. Na čtyřce jsou vymezený zóny, kde můžou psové volně. Bydlím u krčskýho lesa, chodíme i za tmy. Ale ne sami. Já mám sice čtyřku ráda, ale je strašně přelidněná, nezaparkuješ, když zaparkuješ, auto ti ukradnou nebo poničej, ráno tam jsou takový zácpy, že i v zácpě na nuseláku si pak libuješ, jak to frčí. Lidi z jesenic a těhlech koutů si na těhlech sídlištích nechávají auta, a jedou pak mhd, takže nezaparkuješ ani ráno. Postahovalo se tam mraky humusáků z jiných čtvrtí, u nás v krči poměrně dost stoupla kriminalita, museli nám tam založit i policejní staničku, máme na jednom sídlu 9 hospod, z toho 3 nonstop herny, a ukrajinskou ubytovnu hned vedle ruské restaurace. Nevim, jak jsou na tom modřany, ale kdybych teď hledala byt, zřejmě bych zkusila jinou městskou část.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 18:48
- Nahlásit
Jinonice jsou na bydlení se psema suprový
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 20:58
- Nahlásit
Děkuju. Jinonice by se mi asi líbily, ale ty ceny bytů.... . Sháním něco trošku levnějšího, což jsou asi spíš ty sídliště... jinak přelidněné to asi bude trošku na všech, ale třeba s tou kriminalitou.... to mě nenapadlo. Díky za podněty, budu ráda i za případné další zkušenosti .
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 15:07
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
fakt? od února chcu bydlet jinde, je to tam ok?
|
Airen
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 15:33
- Nahlásit
My bydlime v Bohnicich a myslim ze pro psy to tu je super- chodime vencit do volne pristupny botanicky zahrady, Cimickyho lesa, Dablickyho lesa, Tresnovky a kousicek to je i na cyklostezku k vltave a do Stromovky, za tmy chodime taky na sidliste jelikoz zelene tu mame relativne dost tak jen takovej tip
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 15:39
- Nahlásit
Airen
díky díky, tam to trochu znám, ale je to z ruky, dělám na Andělu...
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 17:33
- Nahlásit
Airentaky díky za tip, ale taky mám Bohnice dost z ruky, jak do práce, tak na všechny cvičáky, kam chodíme, ty jsou na jihu Prahy. A navíc dostat se odtamtu někam autem je taky celkem dost problém, ne?
Ale jak jsem tak pochopila, tak většinou asi lidi, kteří chodí z práce později a musí venčit za tmy, venčí fakt někde po sídlišti, na těch travnatých plochách mezi paneláky a tak.... no, asi se to taky tak nechá zvládnout, hodit někde balonek tam vždycky jde , občas nějakej cvičák večer (kde je světlo) a tak.... díky moc .
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 18:28
- Nahlásit
Falka
Hele na tý čtyřce je celkem výhoda, že je tam fakt všeho docela hodně, konkrétně na Libuši, či v písnici, je hala na cvičení, možná jich tam bude víc dokonce, vím o jedný určitě. Na těch starších sídlácích povenčíš vždycky, protože prostoru je tam hodně, i si vybereš partičku, se kterou budeš chodit ven, stejně to tak na sídlácích bývá, že spolu venčej lidi, jejichž psové si hrajou nebo si aspoň nevaděj. Jinak ty Bohnice či Čimice mě už taky napadly, jen je tam veliká nevýhoda, že autem tam vesměs jedeš holešovičkama, nebo jak se tomu řiká, a to vždy strašně stojí. Prostě ten severní konec magistrály.
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 20:37
- Nahlásit
GerdaJo jo, to si přesně taky říkám, vím právě o té hale na cvičení, což by se občas hodilo, plus já chodím na cvičák do Komořan a do Kunratic, a to bych z těch Modřan měla fakt blizoučko. A po tom okruhu se teď asi nechá relativně snadno dostat skoro kamkoliv kromě toho úplného severu právě, tam je jediná "přístupová cesta" most barikádníků a ten je teda hodně zasekanej prakticky pořád....
Tak díky moc za zkušenosti
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 10:36 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
jbat
Jako cenově na hovno, to je jasný, klidná a přitom dopravně dostupná lokalita, navíc příroda všude kolem, když chceš nepotkáš živáčka, když nechceš, jdeš se družit na venčící pole na sídliště nebo vedle do "parčíku", relativně málo psů, za cca 5 let se psema žádnej konflikt, lidi celkem normální. Mám teda na mysli ty nový baráky u Kříže a starý sídliště, asi by se tam dal sehnat i domek ))) ale ty ceny... Kriminalitu fakt nevím, jednou tam někomu vykradli byt, ale to už je hodně dávno Jinak že by se tam jako přepadávalo, to ne Ale blíž jsem se o to nezajímala
Edit: dětský hřiště jsou oplocený, takže parchanti nemůžou ven
|
Pavliii
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 10:48
- Nahlásit
Falka
já v modřanech vyrostla, na sídlišti Na Beránku, a ted jsme si tam s mušem koupili byt - chtěli jsme přímo tam, páč je to tam prostě nejlepší , lidí a psů tak normálně, když nechci, tak nikoho nepotkáme. přes zimu za tmy taky do lesa nechodíme, chodíme po sídlišti nebo už máme různý míčkovací plácky a taky chodíme do tý haly na agility, je to tam fajn.
a doprava do centra je teď taky v pohodě, bývalo to mnohem horší!
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 12:32
- Nahlásit
Pavli, super, díky . Tak třeba se tam někdy potkáme . My tam teda zatím byt nemám, ale hodláme to dořešit tak do roka, takže snad se tam něco slušnějšího najde....
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 15:36
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Jako cenově na hovno
hledám pronájem, myslíš, že by to bylo tak drahý...?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 15:38
- Nahlásit
jbat
můžu na vinohradech ti sehnat...
|