| Autor |
Zpráva |
Niko
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2005 06:43 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
Prosím vás všechny moc o radu. Včera se moje štěňátko tak rozdovádělo, že jsem ho v afektu plácla na zadek. Ale tak nešikovně, že se tam přimotal jeho ocásek a ono zakňučelo! Bojím se, že jsem mu mohla ocásek zlomit, nebo nějak jinak poranit. Stalo se vám to někomu taky??? Mám mít strach??? Prohmatala jsem ho a žádnou negativní reakci neudělalo. Jakoby se nic nestalo...
Podotýkám, že mám Německého pinče. Tudíž je jeho ocásek dlouhý a hladkosrstý...viz moje galerie
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2005 07:08
- Nahlásit
Niko
Pokial si ho prehmatala a nema ziadne hrbolceky a on je pritom kludny a nema ziadnu bolestivu reakciu, tak mu nic nie je. Ale nabuduce na to pozor!
|
haha
|
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:27
- Nahlásit
jeden můj pes si poškodil ocas žebral jídlo a skákal tak nešikovně že na něj dopadl a pak chodil asi 3 týdny s ocasem dolů a vypadal hrozně /bígl/:biglol otom se mu zase sám vztyčil ani na veterině jsme nebyli , no a tomu samýmu jsem ho taky jednou přibouchla do dveří od auta, bohužel byli zamčený tak chvíli vrčel a ječel než jsem našla klíče , měl ho hrochu oteklej ale byl v pohodě
|
Brigitta
|
# Zasláno: 1 Zář 2005 11:41
- Nahlásit
Občas se mi stane, že malé nechtěně šlápnu na nohu a také z toho nemívám dobrý pocit. Tuhle jsem se jí vyhejbala, abych na ni nešlápla, což se mi nepovedlo, tak chuděra uskočila k druhé noze a ťápla jsem ji i druhou.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2005 14:20
- Nahlásit
před časem mi přišel domů kocour také s ocáskem ohnutým dolu, pravděpodobně nestihl utéci před psem nebo možná vyskočit a na ocásku bylo jasně patrné, že je v jednom místě jakoby ostře ohnutý asi kousnutý. Nechal si ho prohmatat, ale při dotyku v onom místě se mu to vůbec nelíbilo, sice to vydržel ale naříkal. bohužel mám kocoura, který pro kterého jízda autem může znamenat těžký šok, takže jsme 2 dny počkali a ocásek se začal hojit sám. Sice si na něj dával ještě dlouho pozor, hlavně domácí pes ho nesměl nikde přišlápnout, ale je v pohodě. Já myslím, že pokud si pejsek nestěžuje po dotyku, tak je to v pohodě.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 12:00
- Nahlásit
ahoj máme též problém s ocáskem a toto je první téma, co mi tu vyskočilo. včera jsme byli u rybníka, Rambík aportoval a najednou se ve vodě začal točit za ocasem, pustil kachnu a snažil se chytit si ocas. Ještě jsme se smáli, že si spletl aport s vlastním ocasem. večer pak šel na procházce se svěšenym ocasem takovej byl přešlej, myslela jsem, že ho bolí třeba břicho po vepřovejch kůžích co měl k večeři. Dnes ráno ale zase ocas svěšenej a pokouší se ho kousat. nic viditelného na něm není, na prohmatání ho to nebolí, jen je mu nepříjemné, když mu ho zvednu do polohy nahoru. Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost? Dik
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 12:08
- Nahlásit
zuzanarosakova
našim psům se občas stane, jak běhají spolu a hrajou si, tak že jeden do druhého třeba vrazí zezadu přímo do ocasu - ten, který byl "poražen" pak chodí nějaký čas s ocasem dolů - za nějakou dobu se to samo srovná (v případě, že ocas není zlomený nebo jinak výrazně pošlozený), i podle slov veterináře, jde pouze o namožení a není třeba s tím nic dělat, srovná se to za čas samo, třeba se mohl taky někde neopatrně narazit
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 12:09
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jo to jsem měl u jednoho psa také. Vždy radostně vrtí ocasem, ale jednou sem přišel a on ho měs svěšený dolu a vůbec s ním nehýbal, ani na procházce. Když jsem mu ho prohmatával, tak mu také vadilo nadzvednutí. Byl jsem vyděšen, tak jsem letěl na veterinu, tam mu ho prohlatal doktor a řekl, že to zlomený není, možná naštípnutý, že se asi někde praštil. Dostal prášky na bolest a jeli sme domu. Pak to bylo den ode dne lepší a asi po týdnu už zase vesele vrtěl.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 12:17
- Nahlásit
dik, tak ho dnes asi eště nechám, uvidim jak na procházce a kdyžtak zejtra zajdu k vetovi, jestli to nemá náhodou zlomený, pro sichr
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 12:36
- Nahlásit
zuzanarosakova
ještě vzhledem k tomu koupání si mohl prochladit kořen ocasu. stává se to docela často, mám dva psy a už to měli oba prostě se mu prochladí ten první obratel ocasu a pak to bolí, takže pes s ním nechce hýbat a nosí ho strnule. stačí nechat ho v klidu a držet v teple a za dva dny je to v pořádku.
tak ještě jeden typ
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 12:54
- Nahlásit
PeKrato
jé, to bude asi vono, máme totiž doma hrozně studenou podlahu a když jsme přišli z koupání, tak jsem ho možná nedostatečně usušila snažim se aby ležel na koberci nebo na pelíšku, ale furt ho neuhlídám a na tý stedený podlaze je mu to příjemnější dik za tip
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 12:59
- Nahlásit
zuzanarosakova
no já to právě důvěrně znám a to mám krátkosrstý zvířata, takže se líp vysušují ten kořen ocasu je na to náchylnej nějak, takže je to fakt hned. u psa stačilo studený ofouknutí po koupání a druhej den ocas držel zkoprněle a měl ho bolestivý ale rychle to přejde, pokud tě to utěší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 15:49
- Nahlásit
zuzanarosakova
tzv. mrtvý ocásek - je to v podstatě něco jako hexnšůs . Jsou jedinci, kteří to neřeší a odzkouškují i s tím a pak jsou hysterky, který pojmou představu, že na to zemřou. Já mám doma ten druhej případ. Stalo se nám to před několika lety taky, ani nemusel plavat, jen lítal v řece, namočil se, cestou zpátky jel vpředu u spolujezdce /páč kufr byl narvanej kamením a pes se tam nevlezl :-D) a jak to foukalo, nafoukalo mu na to a "hexnšůs" byl na světě. S vydatnou hysterií, takže jsme skončili u veterináře a dostal něco co by člověk dostal na ten hexnšus. A klidovej režim a teplo. U někoho by asi stačilo i to... ale dívej se na umírajícího psa , tak radši ten veterinář, pro jistotu, aby mi potvrdil můj odhad a konzultace tady.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 19:40
- Nahlásit
zuzanarosakova
Zuzko a tu čevenou bouli na zadní noze už jste pořešili? Ukazovala jsem to té vaší paní hlídací...
|
Lucca
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:49
- Nahlásit
PetraK
tzv. mrtvý ocásek - je to v podstatě něco jako hexnšůs
Náš pes to taky měl, když jsme byli na čundru. Po koupání v ledové Ostravici... několik dnů vypadal smutně, jak s ním nevrtěl, ale teda bolestivý to vůbec neměl. A postupně to přešlo samo i bez klidovýho režimu
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 21:26
- Nahlásit
Alexa to taky jednou měla, měla ocas jakoby odtaženej od těla a vůbec s ním nehýbala, když si na něj nešikovně sedla tak kníkla, trvalo to asi týden pak to odeznělo, vůbec nevím jak se k tomu dostala protože se nekoupe.
|
Lucca
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 21:35
- Nahlásit
Alexa
měla ocas jakoby odtaženej od těla a vůbec s ním nehýbala, když si na něj nešikovně sedla tak kníkla,
Tak to Tonda taky trochu odtaženej, a asi po 2cm pak už visel bezvládně dolů. Ale vůbec to nebolelo, nebo teda aspoň nic neřikal. A než jsme dočundrovali, tak to bylo už OK.
|