Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Věčný boj s chlupy
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 07:25
- Nahlásit

Na chlupy jse super gumové koště-ale máte někdo nějakou vychytávku v podobě kartáče- ráda bych odchlupila auto,ale vysavačem to fakt nejde a pinzetou to vytahovat nebudu)- tím koštětěm by to asi šlo,ale je na to dost velký.........

PeKrato
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 07:47
- Nahlásit

lepící páska - ta nejširší, co seženeš. no a práce na hodinu na pásku se chlupy nádherně nalepí a i když je to piplačka, tak nijak fyzicky náročné to není

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 07:51
- Nahlásit

žanda
Teplá voda s aviváží (tak cca 3/4 voda a 1/4 aviváž), měkký kartáček (na ruce) - namočit kartáč, přečísnout sedadlo, sundat chlupy, namočit kartáč....práce na několik hodin dle zachlupenosti auta Dlouhé chlupy jdou pochopitelně líp než krátké

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:02
- Nahlásit

Děfčata-jste moc hodný, za tyto rady díky,ale to se na to můžu........nebudu odchlupovávat půl dne něco, co za pár minut bude zase samej chlup, ať udělám preventivní opatření jakákoliv)

Já fakt myslela nějakej tip na kartáček.....tak asi koupím ještě jedno koště a nařežu si ho)

Biluška
my máme ty krátký,co se fšude zapíchnou(

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:06
- Nahlásit

žanda
.nebudu odchlupovávat půl dne něco, co za pár minut bude zase samej chlup, ať udělám preventivní opatření jakákoliv)
a jak ho vozíš, že máš všude chlupy?

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:07
- Nahlásit

Ja som kdesi videla aj maly gumovy, len si spomenut kde...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:08
- Nahlásit

žanda
odchlup auto a pořiď plachtu do kufru nebo na zadní sedadla, podle toho jak psa vozíš. auto už nebude chlupatý plachtu prostě vytřepeš, setřeš vlhkou hadrou jednou za čas a je pohoda

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:09
- Nahlásit

PeKrato
jo, preoto jsem se ptala, jako taky mám občas někde pár chlupů jak lítají vzduchem, ale jinak všechny zůstanou v té plachtě.Fakt je to dobrá věc

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:10
- Nahlásit

A nefungovalo by na to toto? Som neskusala, ale kedysi som chcela, ale mame dobrych umyvarov, odchlupia mi to sami z toho plafona, kde to je najviac vidiet
http://www.andyshop.cz/kartac-dlanovy-gumovy-1331/

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:12
- Nahlásit

No pozor kočky, já plachtu vzadu mám- teď jsem jí vyndala po nedávném vyčistění auta- a chlupy tam byly zase.......tak tedy nevím a to mám pod ní i deku....ale mám chlupy zapíchnutý třeba i ve dveřích(

ale kdo hledá najde- já ten kartáč našla- tak že ukazuji)

http://www.autodily-tomes.cz/index.php?idzbozi=%7B 4EE20C6C-2536-4A8C-A37E-348655EC5224%7D

až ho vyzkouším, povím jakej je- nebude to jistě dobrý jen do auta,ale i třeba do bytu.....

PeKrato
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:12
- Nahlásit

makrel
jj, já teda do teď vozila fenu v kenele, ale teď s druhým psem už pořizujeme plachtu do kufru. právě mám na to od všech skvělé reference

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:14
- Nahlásit

žanda
fakt, jo? tak to máte asi fakt hodně blbé chlupy

PeKrato
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:14
- Nahlásit

žanda
tak to je blbý to pak těžko radit

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:20
- Nahlásit

makrel
blbé chlupy tedy jo- zapíchnutej v patě není nic moc)

ale je fakt, že nevozím psa v kufru,ale na zadní sedačce.

tedy on s poštovným vyjde docela draho.......budu muset kouknout, zda ho nemají i jinde,ale zatím jsem bez úspěchu.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:20
- Nahlásit

Lepícím válečkem jde odchlupování rychle a bezpracně, bohužel při velké zachlupenosti je větší spotřeba válečků.
Jinak plachtu do auta to chce i s bokama na zip, pak nejsou chlupy na dveřích.

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:22
- Nahlásit

pigie
na to už jsem koukala taky, a chci to zkusit, jen si myslím,že ty mezírky mezi těmi "zuby" jsou větší a zuby nejsou tak ostrý,jako je na tom koštěti......ale než budu kupovat, zkusit to chci- někde ho doma mám a nepoužívám moc.....

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:22
- Nahlásit

žanda
taky vozím na zadní sedačce, plachtu mám obyč z Lidlu a i když tam nějaké chlupy jsou, tak jdou normálně vyluxovat.Ty válečky jsou taky dobrý, co psala Maya, ty používám doma na sedačku a deky.

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:29
- Nahlásit

Maya
já tedy nevím,ale váleček použiju v nouzi nejvyší na tričko třeba a zuřím stejně,jak blbě to jde. Mě někdy připadá, že má ty chlupy jako ten kaktus,co je na konci s těmi háčky......
válečkem bych to dělala taky půl den, to je jako ta lepenka-to už mám vyzkoušený.
zadní sedačku jsem luxovala teď o víkendu, u pumpy tedy- 50 kaček mi stál lux a stejně je to chlupatý......
moc lidí tam nevozím,a když vědí jak dopadnou),ale i tak to jednoho štve.
Gumáč se mi osvědčil i na koberce doma-kam se hrabe lux......to člověk teprve čumí,co všechno vymete)

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 08:58
- Nahlásit

žanda
No je fakt, že já nemám zkušenost s krátkými chlupy. Ale na obhajobu válečků musím dodat, že jsou dva druhy, ty lepicí omyvatelný, který jsou fakt naprd a ty s lepicím papírem, kde se zachlupacená vrstva vždycky odtrhne a ty jsou super, alespoń pro mě, akorát teda jak dojde ten papír, tak je po válečku.
Jinak vím, že kamarádka s labíkem říkala, že jí celkem na chlupy fungujou namočený silonky, ale vyzkoušeno nemám, zlatý naše dlouhý chlupy.

Baysha
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 09:02
- Nahlásit

žanda
můžu se zeptat, co máš za plemeno, že se ti ty chlupy zapichují i do pat?
jinak já jsem ještě slyšela, že funguje vlhká houbička na nádobí, ale ta je asi po třech přejetích zachlupeného povrchu na vyhození...

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 09:12
- Nahlásit

http://www.mprofi.eu/index.php?p=productsMore&iPro duct=1491&sName=Gumovy-kartac-EXPRESS-581-900

lepší kartáč,než ten odkaz předtím)

Maya
Baysha
to,co popisujete je super na chlupy, co se jakoby pak žmolkují- když jsem měla kokra,to bylo to co radíte super.
Teď mám staforda (AST), ty chlupy na houbičku sice maličko jakoby se nalepí,ale vzápětí zase "odskočí" pryč, neudělá to chuchvalec, který sundáš-totéž i třeba ta švédská utěrka- čili myslím,že silonky budou podobné (ale to zkusím ).
Ne, že by se mi chlupy zapichovaly denně,ale už se mi to párkrát stalo, vzhledem k tomu,že mám psa pískové barvy se blbě pak chlup v noze hledá) ale cítíš ho.

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 19:26
- Nahlásit

žanda
Ne, že by se mi chlupy zapichovaly denně,ale už se mi to párkrát stalo, vzhledem k tomu,že mám psa pískové barvy se blbě pak chlup v noze hledá ale cítíš ho
kdybych to nezažila, neuvěřím

Auto neodchlupuju, vypadá furt stejně - zachlupeně

Atika
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 19:44
- Nahlásit

žanda
Ten gumovej kartáč na psa je bezva, měla jsem boxera - to je na chlupy zapichovací děs a tím kartáčem se fakt většina z potahů "vyčesala". Jinak zrzavý chlup v patě mám v živý paměti, bolelo to jak sfiňa a trvalo několik dní než jsem ho našla a vytáhla. Kulhala jsem jak Pejrak, na to prostě nejde došlápnout

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 08:08
- Nahlásit

gabifi
Atika
Jak potěší, že někdo ví, o čem se mluví a nemyslí si, že kecám) jo bolí to docela jako když dupeš po špendlíku-no nic moc tedy)

kartáč zatím zkoukákávám, v obchodě asi koupím,ale za hříšný prachy, to raději objednám ve velkém přes net- jsem o tom mluvila v práci, už jich chceme 7-to se už vyplatí)
-já to pak ještě rozdám kamarádkám k vánocům)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 13:48
- Nahlásit

žanda
Zapíchlé chlupy v noze znám. To je super bolest a přitom to nic není.

Jinak jak na chlupy neporadím. Sama s tím bojuju. V autě se snažím psy prostě nevozit. Vozím jen 1 v bedně a když jedou všichni, tak jezdí ve vozíku. Staré auto jsme při prodeji odchlupovali několik dní a stejně se to nepodařilo, tak jsme poučeni a máme téměř nepsí auto...

V tom starém jsme vyzkoušeli taky různé plachty a tak, ale bez úspěchu, chlupy se dostaly i přes ně... Takhle hodím pséka do bedny, bednu jednou za čas vytřepu a je klid.

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 14:05
- Nahlásit

pawLINka
vozíš bednu v kufru,že.......no nevozit psa v autě,ale jet třeba MHD a nezdělat si -proč ne,ale za každou cestu dát 26 kč-to ten výlet nevyjde úplně lacino) A všude se jen pěšky člověk taky nedopraví.....a předtava ,že jedu na chajdu a táhnu pár km od vlaku,busu, všechny ty krámy,- to raději snesu ten chlup)

ale už se pracuje na objednání toho kartáče, jen jsem se zmínila v práci- tak to bude větší objednávka) tak čas od času holt zkusím použít ten gumáč......

PS. Pokud bednu,tak to chce i větší autí asi)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 14:17
- Nahlásit

žanda
Tak nevím co máš za auto... My máme kombíka a bednu jsme si vyráběli z plovoučky sami za pár korun...

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 14:24
- Nahlásit

pawLINka
teď mám felicii, ne kombíka......aha já myslela, že máš takový ty bedny na míru s mřížema do kufru)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 14:32
- Nahlásit

žanda
No to né.

Hele, kámoška má taky felicii a dva picbumy a vozí je v kufru. Má to oddělený mříží a v kufru má roztáhlý normoš igelitový ubrus a je to v pohodě...

Já si prostě myslím, že nelze vozit takového psa na sedačkách a chtít v autě pořádek. Přece jen ti naši krátkochlupi jsou dost nepraktičtí...

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2010 07:41
- Nahlásit

tak podávám hlášení-přišel mi už ten gumový kartáč.
jedním slovem PARÁDA.
Nevím,co na jiný druh srsti,ale na ty naše krátký,co se všude zapichnou- prostě super,až jsem čuměla,jak jsem rychle vyčistila auto a jak to šlo hned . Doma kobereček a postranice z křesla.....že jsem ho objevila až teď((
tak že jen doporučuju.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání