| Autor |
Zpráva |
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:44
- Nahlásit
Ako vám pes nastupuje do auta(dozadu do kufru)? Ja mám s mojou zlaťandou problem, že tam nechce sama dobrovolne vyskočiť, takže ju musím nakladať. A to jazdíme niekolkokrát do týždňa. Zatial má teda 25 kg (9 mesiacov), tak to len tak tak zvládam. Keď dojdeme k autu tvári sa jak kakapus, že čo to po nej chcem. Zo začiatku som to brala, že však je to ešte štendo, tak nech moc neskáče, koli klbom, ale jak rasie, budem za chvilu jak maminky s kočárkami v MHD prosit kolemdoucích: "Pomožete mi prosim s fenečkou do auta..."
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:46
- Nahlásit
Azash
zkus jí tam dát nějakou hračku nebo ňamku a trénuj aniž někam jedete. A jak snáší jízdu autem????
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:51
- Nahlásit
Mě dobře,stačí otevřít kufr a už je tam když byl menší tak sem ho tam normálně zvedal,časem přišel asi na to že se vždycky jede někam na zajímavé místo tak tam skáče sám
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:54 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit
Azash
ufff mam tiez zlataka - a mame na to proste povel - bud hop, nebo bez nahoru. Myslim ze priemerne inteligentny pes zvladne i horsie povely. Vezmi kus piskotu, burtu, syru, pripadne hracku, otvor kufor a proste ju tam nalakaj at vyleze sama. Myslim ze hodne rychle pochopi. Ten moj to berie s rozbehom a uz dva krat sa mi stalo, ze mi pri prechadzke na volno skocil do otvoreneho kufra susedovi, ked tam myl auto
Podobny problem ako ty som mala skor pri skakani do vane. Zatial co normalne je schopny preskocit plot o vyske meter dvadsat, vyska priemernej vane sa mu zda nezdolatelna, a to i napriek tomu, ze v ruke drzim smradlavu rybu Vtedy nastupuje jak dochodza do tramvaje.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:56
- Nahlásit
Azash
http://www.petclassics.com/Outdoor-Dog-Ramps/
Číhni sem
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:57
- Nahlásit
zuzanarosakova
hej tak to je uz ale iny luxus Myslim ze ten piskot bude levnejsi
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:00
- Nahlásit
Ked bola ešte malé mimčo, tak niekedy blila, teraz v poho. Ňamky ani hračky ju pri aute nezaujimajú (inak je uplne aportovací a pažravý blázon). Ked už tam sedí tak si mlsku vezme, ale nie vždy. Samozrejme má cestu vždy spojenú s niečim príjemným, procházka, plavání, kamoši...a pod.
Predtým som mala malamuta a ten nastupoval do akéhokolvek auta, aj cudzieho , ked videl že je otvorené.
Tak snáď jej to časom dojde. Alebo pořídíme nejaké schodíky, pre začiatok
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:02
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ty brdo tie rampy su fakt dobre...ale či sa to predáva a u nás???
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:04
- Nahlásit
Azash
něco podobnýho jsem viděla na baronovi, myslim
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:04
- Nahlásit
Mika
no do vane ju tiež nakladám, ale to sa mi tam pristavi už automaticky sama k vani, ked dojde z vonku jak prase a ked nahodou nejde do vane po prechádzke tak zase na mna čučí, že akože sprcha dnes nic? :-D
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:05
- Nahlásit
Azash
hele tak to zkus tak, že si vlezeš do kufru vemeš si něco hračku, ňamku a budeš jí lákat k sobě když tam vleze tak obrovská pochvala a dostane ňamku nebo si s ní pohraj. Zkus to párkrát s nějakým povelem třá hop.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:05
- Nahlásit
Azashzuzanarosakova
nemate do coho vrazat peniaze?? Poslite ich mne
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:06
- Nahlásit
Maky a Trix
Kuknem a niečo vymyslím, a budeme na sídlisku na parkovisku robiť divadlo
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:13
- Nahlásit
Alexa
Zkus to párkrát s nějakým povelem třá hop.
Naši čokle na povel hop vyskočej predníma nohama na kufr a čekaj až jim zvednu rit!
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:14
- Nahlásit
Alexa
Ju, skúsime nejake šaškárny na parkovisku
Psíček
makrela by mohla zabrat
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:15
- Nahlásit
Azash
Měla jsem podobný problém, do cca 13ti měsíců jeho věku jsem musela psisko musela nakládat (nebo někdo z blízkých), protože se mu do kufru nechtělo. Ale protože cestuje rád a ví, že cesta vždycky znamená příjemný cíl, začal mi od cca 15ti měsíců naskakovat do kufru sám. Dneska stačí říct jen "hop", vyskočí a je tam
Hračky ani pamlsky nepomáhaly, zkrátka to časem začal dělat sám. Možná i u vás to bude podobné. Mám AI, váha kolem 30ti kg.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:15
- Nahlásit
zuzanarosakova
Naši čokle na povel hop vyskočej predníma nohama na kufr a čekaj až jim zvednu rit!
nojo, ale znáš to jak sis je naučila .....
ale u tebe je to trochu složitější, dyť maj něco s nohama a neměl by Rambík skákat né????
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:16
- Nahlásit
zuzanarosakova
No aspoň to keby sa nám podarilo bolo by to super!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:22
- Nahlásit
Alexa
dyť maj něco s nohama a neměl by Rambík skákat né
No nahoru, když vyskočej, tak to myslim nevadí, ale dolu je sundavám, to nesmēj skákat.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:25
- Nahlásit
všechny psy jsem to učila, že jsem vzala dlouhé vodítko, otevřela kufr, pes připnutý na vodítku, vlezla jsem do auta na zadní sedačku a s povelem hop jsem zatáhla, když byl pes uvnitř, dostal odměnu, v brzké době zjistil, že když tam skočí sám, dostane odměnu a nebude nepříjemné tahání.
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:28
- Nahlásit
inu
Uf takže to akože máme eště niekolko mesiacov nakladania pred sebou ...
Rodičia maju zase križenku (zlaťáka s niečim). Ta asi do 3 rokov v pohode naskakovala a potom zrazu, akoby sa niečo stalo (nevieme o žiadnom nepríjemnom zážitku), keď zbadala ich auto, zdrhala. Vyriešili to tak, že teraz sedí na zadných sedadlách, tam ide už v pohode.
Tak snáď to tej mojej slečinke časom dojde a nebudem to musieť riešiť tiež tak, lebo sa mi to nezdá ako dobré riešenie.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:42 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ja si rampu moc chvalim, ak ma pes v prdeli nohy, tak tu rampu vyuzijete (tak isto pri stenati velkeho plemena alebo starcekovi), pretoze nam pes skakat do kufru sice chcel, ale nezvladal to Tak sme to vyriesili rampou a naprosta spokojnost ;)
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:47
- Nahlásit
Azash
Uf takže to akože máme eště niekolko mesiacov nakladania pred sebou
Třeba ne
Chce to vydržet, myslím, že to opravdu přijde časem. I já jsem si říkala, jak to budu dělat, až bude mít 40 kilo, už i těch třicet je na hranici únosnosti.. a najednou ejhle, je po problému
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:48
- Nahlásit
Po naložení ...
V tomto sa teda vozí len niekedy.
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:50
- Nahlásit
pigie
Jee, kde ste to kupila? A aké je to velké po zložení? Ak sa to teda dá poskladať...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:54 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Kupila som cez cesky web, budem musiet pohladat aky, ak by ta to zaujimalo. Stala nieco ako 3000 korun, ale myslim, ze lacnejsie vyjde v rakusku. Jej velkost je po zlozeni polovicna, je vysuvacia. Davame ju do kufra spolu so psom. Nalozim psa, rampu zlozim, oprem o dvere kufra znvnutra a zaistim (mame otvaracie okno na kufri, co je velka pomoc pri tom zaistovani) Takze sa uz len smejeme, ze ked budeme menit auto, musime len take, ktoremu sa da otvorit zadne okno Uz ju mame 2 roky a neviem si to bez nej predstavit. Predtym sme ho museli skladat na rukach a vykladat tak, ze daval predne nohy hore a zadok sme mu nakladali. Co ked prsalo alebo tak bolo naprd. Takto je to ovela jednoduchsie Inak, nez sme si uvedomili, ze ju mozeme narvat do kufru so psom, tak sme ju jednoducho odkladali za predne sedadla.
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 12:00
- Nahlásit
pigie
Hm, to by sa mi asi do kufru aj so psom nezmestilo ...mám také prťavé vozítko (206ka). To by chcelo premerať. A aké je to ťažké?
Prosim o odkaz, ak najdeš. Ďakujem
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 12:08 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Myslim, ze som ju brala z tohto obchodu, ale najdes ju teraz aj v inych obchodoch http://eshop.genetic.cz/petwalk-teleskopicka-rampa -1-177-m-46-cm-detail.html
Aka je tazka, neviem presne odhadnut, ale skusim ti ju odvazit. Odhadom tak 5kg. Po zlozeni ma predpokladam ten meter ako pisu, ale aj to ti mozem premerat. A do prtaveho vozitka neviem ci sa zmesti do kufra a hlavne potom ju tam davat, ked uz je pes nalozeny. To by ste na to museli najst sposob.
Pes si na nu naozaj rychlo zvykol a bez nej do kufra sa ani nesnazi ist. Nevyhoda je, ze musis mat za kufrom dostatocny priestor na manipulaciu s nou, na co treba mysliet uz pri parkovani
Inak, postroj maval na zaciatku, kym sa ucil schadzat a vychadzat, sme ho usmernovali, teraz uz chodi bez postroja a vyleze tam aj poslepu
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 12:15
- Nahlásit
pigie
Dik moc za odkaz, ja to asi najaskor skusim poriešiť s tym samovolným naskakovanim a ak to nepojde tak budem riešiť rampu
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 13:33
- Nahlásit
Azash
V tomto sa teda vozí len niekedy.
Hele co je to za kufr, tam neni sklo??
|