| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 11:21
- Nahlásit
Každej z nás asi nějak vozí hafa zabezpečenýho v autě- ale jak moc je to pro psa bezpečný a i pohodlný....
Havaroval z vás někdo se psem v autě????? a jak měl psa v tu chvíli?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 11:26 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
žanda
Havarovala Biluška a fenu pak 3 dny hledala po okolí.
Nejbezpečnější jsou kšírky, které se zahakují místo pásů. Nebo klec, ta je asi nejlepší.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 11:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Já havarovala bez psa,ale napadlo mě, jak by na tom byl, kdyby byl se mnou- kšírky mám,ale přeci jen to není jako pás u lídí a psa to asi spíš jen udržuje v autě, než cokoliv jinýho......si myslím. No pokud se nepřervou,alespoň psa nemusíš hledat po okolí...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 11:36
- Nahlásit
Vlčáčková
Havarovala Biluška a fenu pak 3 dny hledala po okolí.
pět dní
žanda
Havarovala jsem se psama dvakrát. Poprvé jsem měla ang.buldoka a šeltii - obě na pásech na zadní sedačce, krom nich tam nikdo neseděl. Byli OK, nic se jim nestalo.
Podruhé jsem měla fenku šeltie v kufru za mříží, jinak na volno. Chlap nám naboural do kufru, dveře se rozlítly, fena v šoku utekla, než jsme se vyhrabali z auta tak byla v tahu
Viděla jsem pár crash testů se psama v autě. Bohužel odkaz nemám . Šlo v nich zhruba o to, že velký pes obdélníkového formátu (basset, berňák, NO...) je-li na pásech na zadním sedadle při náraze proletí na přední sedadla a zlomí vaz řidiči. Byli to dost brutální záběry, velkého psa už bych od té doby na sedadlo nedala. Šeltie tam někdy vozím, ale pouze v případě, že jsou sedačky jinak prázdné. Pokud vezu děcka nekompromisně musí všichni psi do kufru. Tam je teď pro jistotu ještě přivazuju. Mají autopásy a jsou připnutí k mříži canisrosovými šňůrami s amortizérem.
Stejně mám strach, že kdyby k něčemu došlo tak promáčknou mříž . Je teda homologovaná, s atestem, má udržet nevím kolik kilo...ale říkám si, že když tam dám všechny psy tak je to cca 250 kg živé váhy. V případě nárazu se ta váha bude násobit tou rychlostí (nebo tak nějak, fyzika jde nějak mimo mě) a mám docela strach, aby je ta mříž udržela a neprovalili se dozadu na děcka
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 11:42
- Nahlásit
Biluška
Já mám takovej pocit, že u psa o váze 10kg to při nárazu 50km/hod skočí na váhu 600kg.. Ale nechci kecat. Matně si to odněkud pamatuju..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 11:50
- Nahlásit
žanda
otec havaroval s shi tzu na volno, psa odvezli měšťáci do útulku, nekontaktovali rodinu, nic...pes byl vydán sice oproti občance, ale stačilo jen říct jsem majitel a pes má takovou a takovou barvu. Bez očkováku, na divoko.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 12:04
- Nahlásit
impact
jj, ty čísla jsou šíleně vysoký.
Nejhorší je, že když je pes vzadu na kšírech tak kšíry drží v podstatě jenom přední část těla. Při tom nárazu vystřelí zadek dopředu, páč ho nic nedrží, tělo se otočí kolem své osy, předek sice drží kšíry vpředu, ale zadek se dostane až na přední sedadla a zlomí vaz řidiči
Mucholabka
U nás před x lety havaroval chlap. V kritickém stavu ho dovezli do špitálu, tam pořád křičel, že měl v autě perskou kočku, ať najdou tu kočku. Měšťáci, dopraváci, civilní obyvatelé...fšichni pročesávali les a hledali kočku. Asi za dva dny to zjistila manželka toho chlápka a zrušila pátrání s tím, že kočka je normálně doma, vůbec s tím chlapem nejela. Normálně s ním teda jezdila, ale ten den nejela...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 12:10
- Nahlásit
Psíček
Ja jednou havaroval s opicí. A v poho.
Hlavně že to opička přežila.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 12:19
- Nahlásit
Je hrozný to, jak to člověk možná trochu podceňuje, než se něco stane- já sice mám psa na pásu, mám mezi řidičem a zadním sedadlem síť,aby nemohl lézt do předu-ale bylo by to úplně k ničemu- mít psa v kufru, nemám psa,ptrotože nemám už kufr, mít ho na zadní sedačce- asi mě tedy dorazil- podle toho jak Biluška popisuje většího psa na zadní sedačce. Teď se snad budu i bát jezdit (budu-li mít zase kdy čím) .
Žádná krása tedy (
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 12:21
- Nahlásit
Psíček
Ja jednou havaroval s opicí. A v poho
Kolik si měl předtim promile??
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 12:24
- Nahlásit
NO, ona je opice a opice
|
solanka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 15:18
- Nahlásit
Jednou za mnou nějaký borec nedobrzdil - byl to pořádný náraz, podlahu v pick-upu to posunulo asi o 20 cm. Pes spal vepředu volně na sedačce spolujezdce, spadnul dolů pod palubku a kromě toho, že se leknul tím nepříjemným probuzením, se mu nic nestalo. Mě bolelo za krkem týden.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 16:14
- Nahlásit
Psíček
Já měl ale jen jednu, ne dvě, jak píšeš ty, že jsou.
Máš ji pořád???
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 18:40
- Nahlásit
ahojky mam nove auticko fabii combi a uvazuju jak vozit psa, aby to pro nej bylo co nejbezpecnejsi a nejpohodlnejsi. Bude jezdit v kufru, pro oddeleni jsem nasla neco takove Doufam, ze to tam pujde namonotovat.
Mam ho v kufru jeste nejak zabezpecit? Treba pasy, aby tam nepoletoval, nebo mriz staci?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 19:39
- Nahlásit
lucYnka XIII
tak můžeš ho dát aji dozadu do kenelky třá..
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 19:52
- Nahlásit
davidkova renata
tak můžeš ho dát aji dozadu do kenelky třá..
kenelka je klec?
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 19:55
- Nahlásit
lucYnka XIII
no, tak já mam taky fabii combi a sehnala jsem přesně tuto mříž a do auta mi namontovat nešla (byla jsem v servisu) a to je přímo pr fabie - zřejmě pro jiný typ..
nakonec jsem to vyřešila kenelkou teda, mám tři pesany, vejdou se tam všichni a mam celkem klid...
trochu bych se u tý mříže bála, že když to do mě někdo napálí zezadu a psi i já budeme v poho, ale kufr nepůjde otevřít, tak je nebudu mít od tama jak dostat
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 19:56 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
lucYnka XIII
kenelka je klec?
jasně.může bejt bud jako umělohmotná nebo klasicky z drátůch
http://www.baron.cz/pes/pes-v-aute/i-0
http://www.baron.cz/pes/pes-v-aute/prepravky-plast ove/i-0
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 19:58
- Nahlásit
Barča85
dostaneš, mříž není až na zem a sklopíš opěradlo zadní sedačky a je tam otvor a navíc se většinou zahákne za něco co je u sedaček, takže mříž pak lze odklopit.
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 20:21
- Nahlásit
kejtlin
tak to jo, to jsem nevěděla, díky.
každopádně, my máme kenelku a měnit zatím nebudu..
doufám, že nikdy nebudu muset nic řešit..
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 20:25
- Nahlásit
Barča85
no, tak já mam taky fabii combi a sehnala jsem přesně tuto mříž a do auta mi namontovat nešla (byla jsem v servisu) a to je přímo pr fabie - zřejmě pro jiný typ..
to mi nerikej ani ze srandy ja uz na ni prihodila snad namontovat pujde
ja klece mam pouzivam je na nemocny kocky ( kupuje v zoohitu jsou tam mnohem klevnejsi) ale Skuby na to zvykly neni a ze by se mi chtelo porad klec tam davat a zandavat to zrovna moc ne. Ja budu v kufru hlavne vozit kocky a sklopec tak ji tam nemuzu mit trvale. Jestli tahle mriz nepujde tak koupim asi nakou tu univerzalni nebo sit.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 20:28
- Nahlásit
jen ted premejslim nad tim, ze jestli se tam ta mriz namontovava napevno tak ke to taky na houby, ja potrebuju vozit sklopec a na ten musim sklopit sedacku, aby se vesel. Sakra taky bych mohla driv premejslet nez na neco prihodim. Ale aukce je od koruny a ja prihodila korunu tak tak moc neprodelam :d
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 20:34
- Nahlásit
lucYnka XIII
no, my nad tím strávili v sevisu u známýho s mechanikama asi hodinu, nakonec přišel i sám majitel (známý) a taky si nevěděl rady..
jako ono by to tam nějak šlo, ale sebralo by mi to půlku kufru, což při počtu psů je celkem nesmyslný..navíc občas vozím i další psy a prostě potřebuju prostor..
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 21:00
- Nahlásit
Barča85
prostě potřebuju prostor..
ten ja taky potrebuju
no uvidime co za hovadinu jsem to koupila
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 21:48
- Nahlásit
lucYnka XIII
hele, třeba to klapne...
ale mě to tam fakt nešlo.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 23:15
- Nahlásit
Barča85
hele, třeba to klapne...
snad jo, budu doufat
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2010 01:19
- Nahlásit
manualhoda a kocka
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2010 19:39
- Nahlásit
Tedy, to co tu napsala Biluška mě trochu straší- ale Biluško v dobrém- člověk si uvědomí, co dřív nevnímal, nebo si nepřipouštěl. Trochu se budu asi teď bát jezdit ,protože zatím mě žádná ochrana - jak psů tak lidí - nijak moc nenadchla. Řešit to budu muset,předpokládám,že bez auta nezůstanu a budu mít tu drzost ještě si za volant sednout.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2010 20:19
- Nahlásit
tak mriz jsem v aukci vyhrala za korunu, nikdo me neprebil. Pristi tyden pro ni jedem, jsem zvedava jestli to tam pujde.
|