| Autor |
Zpráva |
evca
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 19:11
- Nahlásit
Mám dva velice staré psi (13,5 a 16).Nikdy neměli rádi kočky, vždycky je honili,dokonce když byli v aktivním věku asi před 9 lety kočku, která přelezla plot na naší zahradu, společně zakousli.Asi před 5 lety jsme si pořídili kotě, ale bylo velice divoké, nedalo se chytit,natož pohladit, tak jsme ho dali kamarádce, protože na psi pořád syčelo, prskalo a sekalo. Protože máme všude spoustu myší, tak jsme si pořídili dvě koťátka,jsou krotký a psů se nebojí, chtějí si hrát,psi na ně koukají,pozorují je,ale pořád je mám pod dohledem,koťátka zatím když se mají s nimi střetnout dávám do větší přepravky, bojím se zatím přímého styku s nimi,máme je teprve pár dní.Potřebovala bych poradit, jestli má někdo zkušenost,jak postupovat, aby si zvykli a neublížili jim.Budu vděčná za každou radu,díky.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 19:13
- Nahlásit
evca
Hele on ti 16 letý pes dohoní kočku?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 19:14
- Nahlásit
evca
psi jeho věku jsou rádi, že chodí, neměla bych strach
|
evca
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 19:21
- Nahlásit
grooggy
nevím,zatím jsem to nezkoušela,honil jí dříve, ale někdy když vidí veverku, tak přes to že má artitidu, běží jak o život ani se mě to nechce věřit
|
evca
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 19:22
- Nahlásit
kejtlin
no to máš pravdu,ale koukají na ně dost nervozně, zvlášt pes(13,5),to byl vždycky rváč
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 13:22
- Nahlásit
evca
Ahoj
Taky jsem 11 letyho psa seznamovala s kotetem. Taky predtim honil kocky. Pak to mel zakazano a nakonec dostal kote. Nadsenej z toho nebyl ;-D
V podstate seznamovani u nas probihalo tak, ze jsem vzala psa, kote a ukazala ho psovi. Kdyz byl hodnej - pochvala, kdyz se ksichtil, nebo neco zkousel - FUJ, placnuti. Pak si kotete prestal vsimat. Bez dozoru jsem je nejakou dobu nenechavala. Bala jsem se aby pes kote nezakousl, a pak, jak kocka zjistila, ze pes ji nic neudela, tak provokovala az moc, takze jsem hlidala vlastne oba :-D
Ted se spolu v pohode snaseji, nehraji si, ale jsou schopni vedle sebe spat, existovat a kocka mu i klidne chodi do misky.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:55
- Nahlásit
Neysa
Kdyby byl pes jen jeden, tak bych se tolik nebála,ale problém je v tom, že se vždycky doplňovali, jeden pes štěkal a druhý rovnou útočil,pak se přidal ten i ten první,tak to bylo ve všem,jak v hlídání, tak i v útoku na nějaké zvíře,prostě smečka.Zatím zkouším ukazovat koťata každýmu zvlášť,ta starší fenka je zatím docela rozumná, čuchá k němu,ale jen ho držím,zatím jsem ho před ní nepustila,kotě nic nedělá,neprská,nesičí,s tím druhým psem je to horší, to byl vždycky rváč,na všechno co se hýbalo byl jak magor, tak z něho mám trochu strach, ten je zatím vidí jen když je dám do přepravky a to dokáže ležet hodiny u ní, zatím nic nedělá,ale je vidět jak přemýšlý a je ve střehu,koťata vyndavají pacičky, tak ho hlídám, aby po nich neskočil,ale zatím si jich nevšímá.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 22:37
- Nahlásit
evca
Ono kotě je poměrně rychlý a hbitý, důležitý je jen, aby vědělo, kam když tak prchat. Pouštěj koťata bez psů tam kde budou pak chodit se psema, tak týden dva, aby našly úkryty tak malé, kam se pes nevejde a nebo ve výškách. Pak kdyby náhodou po nich psi šli, budou vědět, kde se schovat.
Já to tak dělala vloni, kotě sice pak strávilo pár týdnů zalezlý na zahradě, ale psi si zvykli, kotě vylejzalo a vylejzalo a dneska chrní se psama na gauči.
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 08:38
- Nahlásit
evca
Muj staroch byl taky kdysi zabijak
V tvem pripade bych asi kote taky ukazovala zvlast, ale i tomu druhemu. Ukazat, chvalit za hodne chovani a tak dale. Aby nebral prepravku jako zivou televizi
|
evca
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 18:12
- Nahlásit
Psíček
Bojím se,že máš pravdu,já mám stafordšírský bulteriéry,jsou už sice hodně starý,ale v byly doby,kdy přes plot kočka neměla šanci utéci,sama jsem byla svědkem(a bylo to hrozný) jak kočku doslova přetrhli,každý jí chytil z jedný strany a bylo po ni. Už bych to nechtěla nikdy zažít, řvala jsem na ně,normálně vždycky poslechli, ale v tomhle případě, neviděli, neslyšeli.Přitom toho mladšího psa sourozenci s kočkami byli v pohodě,ale asi to bude tím, že s nimi vyrůstali. Proto mám strach,mají už problémy spojené s jejich stářím,ale třeba na sedačku skáčou úplně bez problémů a když vidí na zahradě veverku, tak se mě ani nechce věřit kde v sobě berou najednou takovou rychlost,jasně,že veverka uteče, skočí na strom apod., ale kočka nevím jestli bude tak rychlá.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 18:18
- Nahlásit
Neysa
Zkouším to, pokud kotě držím, tak to ještě jde,v přepravce taky, koukají na ně, oni vystrkují pacicky,psi k nim čichají, je to ok,ale zkusila jsem tu starší fenku vzít na vodítko a koťata nechat puštěný v místnosti a nic moc, fenka uči nahoru, sebevědomá, jen se do nich pustit a přitom kotě šlo až k ní a vůbec se nebálo,chtělo si s ní hrát.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 18:24
- Nahlásit
evca
hele těžko říct,kamarádka má stafordku,zabiják všeho,včetně koček,ale chtěla dlouho už kotě..muselo bejt ale malý,páč kupodivu ta blpka úpa malýmu kotěti neublíží,spíš ho furt opečovává.Nakonec to riskla a kotě dovalila a to už nebylo tak úplně malý..kupodivu zatim žije a ležej vedle sebe na sedačce a tak..bydlí v paneláku navíc.Osobně jsem teda byla dost skeptická,já bych jí nevěřila,ale neni moje,tak těžko soudit.Moje čuba byla od mala v domácnosti s kočkou do svejch 3 let,pak kočka v 17 letech umřela.Čuba jí teda dost masila,ale kočka byla profík,moc si z toho nedělala .Pak se čubě povedlo cvaknout na jedno rafnutí veverku .Řekla bych,že se jí to moc zalíbilo,má celkem dost lovivý sklony asi..od tý doby bych se bála nechat s ní kotě doma o samotě což dřív absolutně s kocourem nebyl problém..voni sou ty mrchy děsně rychlý když chtěj..Ale je možný že bych změnila názor poté co bych kotě dovalila a pozorovala jak se to vyvíjí.Zatim teda nemám chut,jelikož mě děsí myšlenka,že by můj pokus mohl to kotě stát život Nevylučuju,že by to šlo,ale svoje psy asi musí odhadnout každej sám..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 18:37
- Nahlásit
evca
Máme kočky - protřelé pouliční bojovnice. Páč jsou chytré tak vědí, že se foxlovi musí vyhýbat velkým obloukem. Loni nám jedna zdejší babča vnutila dvě koťata s tím, že je jinak utopí (cca dvouměsíční). Jedno ten hajzl zabil prakticky hned. Druhé jsem před ním hlídala jak oko v hlavě. Neuhlídala . Prokousal si díru do dveří a normálně si ho tou dírou vytáhl ven
Už bych to neriskla, myslím, že se ke kotěti dostane i kdybych ho dala bůhví kam
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 18:51
- Nahlásit
Psíček
Ještě že si nezasedl foxla treba na deti.
S tím by bylo děsnýho papírování
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 18:54
- Nahlásit
Biluška
S tím by bylo děsnýho papírování
a nakonec by ti to ty byrokrati stejně nepovolili!!
|
evca
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 20:18
- Nahlásit
No je to s nima fakt síla,tak nevím, věřit, nevěřit,o tý 16 fence jsem si myslela, že to bude v poho, dřív se prala se všemi psi co byli větší než ona, vyloženě provokovala i když se jí nevšímali,teď už je ignoruje, tak jsem si myslela, že s kotětem to bude stejný, a ejhle, vidím že asi ne, o tom psovy(jejím synovi) jsem už takové kladné představy neměla, vím, že on je tak trochu magor, vadilo mu všechno co se hýbe,včetně hraček co vydávali zvuky, třepal s mini a nakonec je roztrhal, ale teď už už je hodně nahluchlý, tak mu nevadí,jo a to jsem zapoměla napsat, máme ještě roční fenku argentýnský dogy,je hravá,pořád něco vymýšlí a blbne, tak ta se na koťata chodí dívat a zaujímá polohu jako při hraní, vyštěkává na ně a pod. s tou si myslím by to mělo být ok, ale zas už je to pěkně velký tele, tak mám obavy, aby jim spíš neublížila svojí váhou.
|
truedog
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 11:39
- Nahlásit
Zdravím, sice jde o starší diskuzi, ale potřebovala bych poradit. Mám půlroční kočičku, přítel 4 letého labradora. Problém je v tom, že labrador se koček bojí už od mala (bez dřívějšího konfliktu). Teď se je snažíme "skamarádit" (pes je přistěhovalec). Kotě je celkem zvědavé, fut za psem chodí, furt ho hlídá, přiblíží se na půl metru, když pes leží, když nemá prostor, naježí se a syčí, ale spíš je problém, že pes se bojí jí. Když si kočka sedne doprostřed místnosti, pes sedí v rohu a neprojde kolem ní, ani když přijde někdo nový nebo např. pro pamlsek, musí ho jít někdo "podpořit". Chtěla bych ještě dodat, že pes je optrtný na všechny neznámé podměty (agility), než jednou zjistí, že je to v pohodě a pak je největší nadšenec. Nevím, jak dále postupovat, abychom je oba co nejméně stresovali. Nemá někdo zkušenost?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 16:46
- Nahlásit
truedog
Nech tomu čas. Hlavně že ten "submisivní" je v tomto případě pes, kotě nebude sežráno. Dávat oběma stejnou pozornost, vždy když hladím kotě tak druhou rukou psa aby pesan nepojal podezření že je to konkurence a zároveň viděl, že kotě je člen rodiny a jinak to chce jen čas. My to měli tak, že číča vyjížděla po štěněti a po pár měsících s (už psem) spí na jednom pelechu.
|
David29
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2014 15:25
- Nahlásit
Ahojte,
mám krizence labradora a asi vlčáká (či ovčáka) a nyní jsem byl nucen si domu nastěhovat 4letýho kocoura (kastrát). Psovi je 11let.
Pes je hodnej, porád ho pronásleduje a olizuje.
Ale je sním k nevydrzení - dejchá jak po maratonu, píská, štěká kdyz k němu nemůze. Furt ho chce čuchat a olizovat.
Poradíte, jako sklidnit? Zvykne si? Na za volání prijde, ale jak mě vidí, zase se otočí a bězí za kocourem, aby mu něco neuniklo
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2014 15:51
- Nahlásit
Taky mám doma jednoho až dva psí úchyly na kočky a není nad povel VYPADNI!!! Hodně záleží na kocourovi, jestli to zvládne mírově sám, nebylo by dobré,kdyby psu v rámci obrany ublížil a ten by se do něj pustil natvrdo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2014 19:27
- Nahlásit
David29
Zvykne se, ale pár týdnů to může trvat. Hlavně zajistit, aby se k sobě dostali jen tam, kde má kocour kam zdrhnout do vejšky nebo do nějaký škvíry.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2014 13:22
- Nahlásit
Ahoj. Jsem tu nová. Chtěla bych se zeptat, jestli vidíte jako reálné, aby štěně ohaře vyrůstalo v pohodě vedle dalšího člena rodiny - fretky? Nebo je to z říše sci-fi?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2014 13:32
- Nahlásit
grimmh
štěně ohaře
štěně se podle mě dá naučit cokoliv S trochou opatrnosti bych se toho vůbec nebála.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2014 13:36
- Nahlásit
Díky. Ono to možná bude horší ze směru té fretky. Je to pěkná divoška. Takže případné seznamování by muselo být hodně, hodně pozvolné.
|