| Autor |
Zpráva |
majuse
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 21:56
- Nahlásit
Ahoj chtěla bych koupit nějakou kvalitní zrcadlovku, na focení pohybovek a hlavně, aby to vyfotilo dobře černýho psa. Děkuji za návrhy na značce nezáleží.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:01
- Nahlásit
Třeba nějakou sony alphu, ty fotěj celkem dobře a nejsou drahý...
Já mám a550 a na psy stačí
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:15
- Nahlásit
Canon 450D nebo teď je i 500D? S dobrým objektivem. Ty setové většinou tak dobré nejsou. No, asi to bude dražší, ale je to poloprofesionál.
Na Canon mám v Brně v jedné prodejně docela slušné slevy. Mám Canon 350D a ten už je dnes docela "levný". Je to starší typ od těch nahoře. A je fantastikcký!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:22
- Nahlásit
K tomu Canonu - levnější "verzí" 450 je model 1000D, který myslím i stačí (já osobně si ho nejspíš nadělím k narozeninám). Tělo se sežene pod 9000,- a penízky zbydou na kvalitnější objektivy, které jsou podmínkou úspěchu, když chceš fotit pohyb. Jinak pokud je peněz víc, tuším že Canon 500D má i video.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:25
- Nahlásit
Video je blbost... bud chce kvalitní zrcadlo nebo takovej ten digitální vejmysl
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:26
- Nahlásit
Nechci ti brát iluze, ale za těch 20 000,- koupíš sice kvalitní zrcadlo, ale s nějakým setovým objektivem, který zas až takovej zázrak nebývaj. Zrcadlovky jsou trochu černá díra na peníze ;), furt zjišťuješ, že by se ti hodilo ještě něco dalšího, novej objektiv, filtr, předsádka.... Pokud chceš fotit pohyb, tak z vlastní zkušenosti doporučuju mrknout se po něčem s dobrou světelností, ideálně konstantní 2.8, kde dosáhneš i při horších světelných podmínkách nízkých expozičních časů a tudíž ostrých fotek. Jinak já jako Nikoňák doporučuju tělo D 90, samotný se dá sehnat kolem 17. tis, s objektivem je to lehce nad těch 20. Nebo ta 450D Canon, co zmiňuje Vlčáková, na tu jsem slyšela taky dost chvály.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:38
- Nahlásit
Já si teďka koupila konstatntní sklo f 1,7, protože ty objektivy v sadě sou fakt na 2 věci...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:40
- Nahlásit
Canon 350D má nízký šum. Což je důležité. Pak fotky vypadají úplně jinak, než třeba s více pixly. Fotím s tím i v noci oblohu.
Obchodník s Canonem mi řekl, když jsem vznesla dotázek, že 350D za 400D měnit nemám v žádným případě.
Mohla bych ten foťák, byl-li by to Canon, koupit na sebe - čili s tou slevou. Tím ušetříš něco málo - pár tisícovek. A ten obchodník, ke kterému chodím, mi vždycky dobře poradil i objektivy. Někdy mi rozmluvil dražší, že dle zkušeností z focení má to či ono a dohodil levnější, ale lepší.
Jsem z Brna.
|
majuse
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:54
- Nahlásit
Vlčáčková
U mě zatím vítězí ten Canon 450D, ale já těm foťákům moc nerozumím. Foťák budu kupovat nejdříve na začátku srpna, ale kdyby to šlo se slevou bylo by to super, akorát jsem z Ústí n/L.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:57
- Nahlásit
grooggy
bud chce kvalitní zrcadlo nebo takovej ten digitální vejmysl
No, když mají stejně Canony Live View, tak proč ne video? Oni dobře vědí, že se tím hodně lidem zavděčí...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 23:03 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
majuse
No tedy. Z mého milovaného rodního města, kde mám asi tak milion padesát příbuzných!
Můžu zkusit, bude-li více informací, dojít do Brna, zeptat se, zda je prodejna v Ústí a jestli mi to prodají v Brně a dá se to pak vyzvednout v Ústí.
Do Ústí asi pojedu v září.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 23:28
- Nahlásit
majuse
ahojky, ani ne tak jako konkr. rada, spis tak nejak obecne -
fotak, tedy telo ovlivnuje spis technickou stranku veci (rychlost resp. pocet fotek za vterinu, od cca 3 snimku/s /Canon1000D/ az 8 /Canon7D/, sum- nastaveni ISO, moznost videa, odolnou konstrukci atd ..)
kvalitu fotek pak dela objektiv - na sport je idealni rychlej, tzn. svetelnost 2,8 pripadne i min .. nicmene takovy objektivy jsou vetsinou neechutne drahy (a taky byvaji dost tezky)
takze to chce prokoumat, vyzkouset, pujcit treba sama nejdriv na vyzkouseni od kamaradu a nekde pak holt udelat kompromis
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:31 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
majuse
Pokud se chceš vejít do 20K a chceš fotit pohyb, tj. hodí se ti co nejrychlejší ostření a případně sériové focení, koukal bych po starším foťáku.
Třeba EOS 40D by se mohl do té ceny vejít i se základním zoomem. Za tu cenu dostaneš nejrychlejší ostření z trojmístné i dvojmístné řady EOS a sériové focení cca 6,5 obr/sec.
Před koupí si stáhni z netu program EOS info a pak jdi nakupovat s notebookem. Program ti ukáže, kolik fotek bylo tělem vyfoceno. Pokud to bude pod 50 000 (závěrka má životnost 100 000, ale vydrží víc) tak jdi do toho. Samozřejmě, čím míň, tím líp - stále se dá koupit tělo s 10 - 20 000 záběrů.
Časem, až zjistíš, o čem to je, půjdeš do lepších objektivů, ale ten základ, to rychlé tělo, už ti zůstane.
Nemusíš nakupovat všechno hned.
|
majuse
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:58
- Nahlásit
Walda
U toho pohybu nechci fotit na nějaký profi úrovni jenom, aby mi to vyfotilo třeba hrající si psy a nebylo to rozmazaný, to mi bohatě stačí, taky potřebuju, aby mi ten černej pes šel na těch fotkách vidět. Chci to zatim jenom tak, aby ty fotky nějak vypadaly a daly se vůbec umístit na net .
|
majuse
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 09:00
- Nahlásit
Vlčáčková
Kdyby to šlo, bylo by to super. Zatím je ještě čas, ale řikala jsem si, že se radši dopředu zeptám na rady a ten Canon 450D jste tady docela chválili, tak asi půjdu do něj
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 09:26
- Nahlásit
majuse
OK. Ale do 25. nemám čas. To je DPH a mám asi 15 přiznání. Tak potom se připomeň!!!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:26
- Nahlásit
majuse
U toho pohybu nechci fotit na nějaký profi úrovni
Nevím, jestli jde o profi úroveň, to jsem ti asi radit nechtěl.
U rychlosti ostření jde o to, aby si ostření dostatečně rychle "dokázalo najít" pohybující se psy a po zachycení je dokázalo udržet v hloubce ostrosti, i když třeba běží k fotografovi.
U rychlosti sériového snímání jde o to, jestli chceš pokrýt určitou činnost (třeba přeskok přes překážku nebo zákus ap.) dostatečným počtem záběrů tak, aby byla šance, že aspoň jeden bude ten pravý, nebo jestli ti stačí zmrazit čas "někdy" bez ohledu na okamžik.
Naproti tomu, profící si většinou věří, že zmáčknou opravdu ten správný okamžik, protože mají natrénováno, a sériové focení moc nepoužívají. Případně si ze stejného důvodu i předostří na danou vzdálenost a pak všechno vsadí na jednu kartu.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 16:59
- Nahlásit
Walda
Případně si ze stejného důvodu i předostří na danou vzdálenost a pak všechno vsadí na jednu kartu.
Nejsem profík, ale takhle to dělám já - možná je to tím že nemám zrcadlovku - a celkem s velkými úspěchy Pokud ovšem není ten pes rychlejší než moje reflexy - snad ještě vůbec se mi nepovedlo vyfotit kámošky kelpii při vybíhání z tunelu
Jo, a mám Panasonic Lumix DMC-FZ38 - je to superzoom za desítka a jsem max.spokojená - žádné složitosti jako u zrcadlovek, a fotky dostačující.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 18:20
- Nahlásit
Dines
Já mám taky lumíka A taky jsem s ním spokojená, světelnost slušná, samozřejmě je to "šumítko", jako všechny ultrazoomy, ale dají se s tím přeci jen udělat slušné fotky. Po zrcadlovce pošilhávám, ale peněz nemaje, musím se krotit.
Psíček
nejlepší canon ma pan Walda
Copak, že by měl delší objektiv než pan Psíček...?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 18:39
- Nahlásit
Normálně kdyby v nadpisu nebylo to NEPSÍ tak bych myslel že je to tema o psech
|