Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dálniční poplatky v Polsku-poradí mi prosím někdo?
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 14:41
- Nahlásit

Lidijové prosím, neporadíte mi někdo, jak je to s dálniční známkou / mýtem v Polsku?
Dá se to nějak ošéfovat už třeba na hranicích?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 14:46
- Nahlásit

PetraK
Platí se mýtné, známku nepotřebuješ. Někde se neplatí vůbec. Myslím že se dá platit i kartou, ale to si nejsem úplně jistá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 14:50
- Nahlásit

V Polsku je 11,500 km silnic. Všechny silnice mají pevný podklad a většina je asfaltovaná. 4,500 km mezinárodních silnic, označených podle mezinárodního systému (např. E30 vedoucí od německých hranic do Poznaně a Varšavy).

V Polsku je přibližně 600 km dálnic. Protínají následující města:
A1 Tuszyn - Piotrkow (18 km)
A1 Rusocin - Nove Marzy (90 km; mýtné)
A2 Strykow (u Lodže)- Konin 103 km
A2 Konin - Wrzesnia (48 km; mýtné)
A2 Wrzesnina - Krzesiny (37.5 km; mýtné)
A2 Krzesiny - Komorniki (13,3 km)
A2 Komorniki - Nowy Tomysl (50,4 km; mýtné)
A4 Jedrzychowice (hranice s Německem) (2 km)
A4 Krzywa - Wroclaw (92 km)
A4 Wroclav - Opole - Nogowczyce (126 km)
A4 Nogowczce - Kleszow (17.5 km)
A4 Chorzow - Katowice (4 km)
A4 Katowice - Gliwice (4 km)
A4 Katowice - Krakow (65 km; mýtné)
A4 Krakow (letiště) - Opatkovice (17 km)
A6 Kolbaskowo - Odra (6 km)
A12 Golnice - Krzywa (17 km)

Poplatky se platí na následujících úsecích:

A1 Rusocin - Nove Marzy
Kategorie:
1: Motocykly a vozidla se dvěma nápravami..............................17.50 PLN
2: Motocykly s přívěsem a vozidla se dvěma nápravami s přívěsem nebo nápravou se zdvojeńými koly.......................41.50 PLN
3: Vozidla s třemi nápravami, vozidla se dvěma nápravami a zdvojenými koly, s přívěsem....... 41.50 PLN
4: Vozidla s více jak třemi nápravami, vozidla s třemi nápravami a návěsem..........................41.50 PLN
5: Vozidla s nadměrnou velikostí........................174.60 PLN

A4 Krakow - Katowice (délka 65 km)
- motocykly, osobní vozidla se dvěmi nápravami s nebo bez přívěsu: 8+8 PLN,
- pro vozidla se 2 nápravami a zdvojenými koly nebo 3 avíce nápravami s nebo bez přívěsu: 13,30+13,50 PLN.
Polovina mýtného se platí u Myslowic, zbytek u Balic; bližší info na www.autostrada-a4.pl.

A2 Konin - Wrzesnia
Kategorie:
1: Motocykly a vozidla se dvěma nápravami..............................12 PLN
2: Motocykly s přívěsem a vozidla se dvěma nápravami s přívěsem nebo nápravou se zdvojeńými koly.......................27 PLN
3: Vozidla s třemi nápravami, vozidla se dvěma nápravami a zdvojenými koly, s přívěsem....... 41 PLN
4: Vozidla s více jak třemi nápravami, vozidla s třemi nápravami a návěsem..........................63 PLN
5: Vozidla s nadměrnou velikostí........................110 PLN

A2 Wrzesnia - Krzesiny
1: Motocykly a vozidla se dvěmi nápravami..............................12 PLN
2: Motocykly s přívěsem a vozidla se dvěma nápravami s přívěsem nebo nápravou se zdvojeńými koly.......................27 PLN
3: Vozidla s třemi nápravami, vozidla se dvěma nápravami a zdvojenými koly, s přívěsem....... 41 PLN
4: Vozidla s více jak třemi nápravami, vozidla s třemi nápravami a návěsem..........................63 PLN
5: Vozidla s nadměrnou velikostí........................110 PLN

A2 Komorniki (Poznan) - Nowy Tomysl
d t t o jako předchozí úsek

Placení: dálnice A1, A4 - PLN, EUR nebo USD
dálnice A2 - PLN, EUR, USD, Visa, Mastercard

Vozidla s nejvyšší možnou rychlostí nepřevyšující 40 km/hod nesmějí na dálnice. Odtah na dálnicích není povolen; resp.pouze k nejbližšímu výjezdu. Obě vozidla potom musí mít zapnuta potkávací světla.
Tísňová volání:
policie 997
hasiči 998
ambulance 999

Starter Breakdown Service (silniční služba) ............. 0 61 831 9800.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 14:51
- Nahlásit

Mucholabka

hurá jsi tu. Díky moc Oká, takže mýtný, to jsem vynašla dobře. A tetkon - pojedou mi kolegové do Krakowa. Tam to podle všeho zpoplatněný je. Můžou tam platit Eurama, nebo je s tím vyhoděj?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 14:53
- Nahlásit

PetraK
Já už si to moc nepamatuju, taky jsme jeli do Krakowa a myslím že eurem to nešlo, proto jsem musela platit kartou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 14:59
- Nahlásit

Mucholabka

díky, za info

že eurem to nešlo, proto jsem musela platit kartou.

no píšou že:
Placení: dálnice A1, A4 - PLN, EUR nebo USD

ale nedivila bych se, kdyby to neodpovídalo realitě, tak já nevim co s nima, prostě dostanou pšondí peníze asi a bude.

kartou myslíš jako naší normoš bankovní kartou nebo CSC kartou?

BTW - koncert v Berlíně byl taky gůůůt sem byla úúúúúplně vpředu. Vidělas Haifisch vídejo? Sou to dementi, řezala jsem se jako blázen

Tolls
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2013 13:17 - Změnil/a: Tolls
- Nahlásit

Ahoj,
podle oficiálních stránek by mělo být ve všech mýtných branách v Polsku kromě zlotých příjímáno také euro a dolar, stejně tak by měly být přijímány i kreditní karty. Tak snad to již bude pro ty kteří se potřebují zbavit drobných eur bez problémů. Aktuální informace najdete například na http://www.tolls.eu/cs mýtné v Polsku.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání