Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Plavání-naučí se
Autor Zpráva
Barča85
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 23:24
- Nahlásit

Ahoj,
moje desetiměsíční fenka před pár dna poprvé plavala, moc jí to nešlo..Na druhý pokus žádné zlepšení, dává nohy hrozně vysoko nad vodu a záklání hlavu, tudíž se po chvíli dostane do vertikální polohy a nehne se skoro z místa. Horzně jí to vyčerpává a bojím se, aby se neutopila..
Ona je hrozně odhodlaná, protože chce být se mnou..Bohužel jí to ale nejde. Je nějaká možnost, jak jí to naučit..nebo na to musí přijít sama??Další dvě čuby plavou normálně..
Má smysl, pokud se to nenaučí, koupit vestu??Aby se neutopila?

solanka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 08:42
- Nahlásit

Barča85
myslím, že se plavat naučí, pokud se vody nebojí - měla jsem ten samý případ. Fenka cca rok stará, z útulku - vlítla do vody, tam se kolmo zapíchla a mlátila předníma nohama kolem hlavy. Pak do hloubky vůbec nechodila a nebo chodila po zadních kam stačila. , Začala jsem jí házet míček - napřed kam stačila, potom tak na jedno tempo a postupně dál a dál až přišla na to, jak se položit na vodu a teď / asi po 2 měs. nepravidelných lekcí / plave jako vydra klidně 20 - 30 m pro míček. Pokud nechce míček, zkoušela bych to s piškoty - pěkně plavou na hladině - druhá fenka je zase lovkyně piškotů

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:06
- Nahlásit

Barča85
Určitě se naučí, jen netlačte na pilu a učte pomalu. My jsme teď o víkendu naučili plavat téměř dvouletou fenu a taky má trochu tendenci mlátit předníma okolo sebe. Byli jsme s nimi ve vodě, tak jsme jí podrželi chvilku břicho tak, aby nedávala zadní dolů a pochopila to velice rychle. Pak už plavala hezky, až u břehu měla tendenci hledat zadníma nohama dno.
Hodně zdaru

pajda222
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:33 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

Je dobré nadzvedávat ve vodě pod břichem a tak zvedat zadek. Pes pak bude plavat vodorovně a nebude mít zadek níž než předek.
Můj mladej pes o víkendu plaval prvně do hloubky se mnou, chvíli jsem ho nadlehčoval, až pochopil, že se zadkem nahoře se mu plave líp a pak byl půl hodiny ne vodě, aniž by se dotkl dna.
Učili jsme plavat i 4 měsíční štěndo, které jsme drželi pod břichem a nechali ho hrabat na místě, po chvilce na to také přišlo a když jsme ho pustili, plavalo sice ke břehu, ale stylem dospělého psa, žádně plácání tlapek nad vodou.

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:51
- Nahlásit

solanka
PeKrato
pajda222
Díky
Já tak nějak doufám a předpokládám, že se to naučí..Jenže mam tak trochu pocit, že u toho vůbec nemyslí, v hlavě má jen jedno a to být u mě co nejdřív, je to závislák a tak trochu si myslím, že jí zachvátí panika, jakmile se vzdaluju ve vodě...
Bříško jsem jí nadzvedávala, přidržovala pod krkem, aby měla ťapiny ve vodě, to jí šlo, tak jsem jí moc moc chválila a ona blbka vystrčila ocas nad vodu a začala s nim vrtět..
Hračku jsme taky zkoušeli, sice jí to zajímá a baví, ale stejnak plave jak Titanik těsně před potopením..
Ale co jí jde moc hezky, tak to je mi ve vodě vylézt na záda a nechat se vozit...To se rozhlíží jak na výletní lodi...

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:27
- Nahlásit

Barča85

naučí, naučí se tooo. Náš čoklid taky plaval jako kolesový parník a dlouho -asi má bohatý rodiče, dlouho mu trvalo, než mu docvaklo jak na to pořádně

inu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:53
- Nahlásit

První ovčoun to uměl sám od sebe, druhej.. no, je to trošku jelito. Zajímavý je, že když se dostane do rychlejšího proudu, přepne na normální stav, ale jakmile se vodplácá do tišinky, už zase imituje parník
Letos na tom budeme pracovat..

spíš mi někdo poraďte, jak naučit na vodu čokla, kterej ji nesnáší

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:57
- Nahlásit

inu
spíš mi někdo poraďte, jak naučit na vodu čokla, kterej ji nesnáší
asi nijak, pokud je ten odpor fakt velkej

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:58
- Nahlásit

PetraK
Jak bohatý má rodiče netušim, ale snad jí to taky dojde, ona by se kvůli mě přetrhla..
Ale co jí opavdu nechybí je odvaha a odhodlání..

inu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:59
- Nahlásit

PeKrato
pokud je ten odpor fakt velkej
no, dobrovolně tam nevleze, přitom vím, že plave výborně
Na druhou stranu ve sněhu by se mohl válet roky... uvidíme, třeba ho Mikoušek namotivuje

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:17
- Nahlásit

inu
taky mám jednu čubu, která do vody nechce..Nepřišla jsem na to, jak jí tam nenásilně dostat za čtyři roky jejího života...
A už jí to asi nenaučím..Takže mám doma sestavičku - vydra, potápějící se Titanik a záloha na břehu...

inu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:28
- Nahlásit

Barča85
vydra, potápějící se Titanik a záloha na břehu...
vidím to stejně

pajda222
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:37 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

Příbuzní maj desetiletou čubu křížence kokra. Za celej život nevlezla do vody, max. po břicho. No a letos na jaře najednou viděla na rybníce labutě, probudil se v ní lovecký pud, který v ní deset let někde dřímal a pustila se do vody, asi třikrát obkroužila rybník a od té doby plave, jakmile vidí třeba jen žábu.
Takže pořekadlo ,,starého psa novým kouskům nenaučíš" opravdu neplatí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 15:21
- Nahlásit

Barča85

Ale co jí opavdu nechybí je odvaha a odhodlání..

gůt nemáš se čeho bát. Hele, takhle se chodí do vody u nás:

a to do vody původně nechtěl - dokonce přemlouval labuď u břehu, jestli by mu ten drn, kterej nutně potřeboval vylovit, nemohla podat - a pak se poměrně dlooouho vydával za zrezivělý kolesový parník.
Ohaří kamarádka, když ho viděla poprvé plavat, pozdě zjistila, že by se jí bývaly šikly pemprzy, páč se řehtala jako pitomá.

Takže pokud jde čubina s takovouhle chutí do vody, není se čeho bát.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 15:23
- Nahlásit

Barča85

sem nevěděla, že klokani taky rádi do vody

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 18:50
- Nahlásit

Ach jo, jak vám závidím. Můj pes sice plavat umí, ale nechce. No nic, bledá závist, jak říkám. Hlavně když vidím ty úchvatný skoky do vody, to prostě nikdy nezažijem. Jenom poznámku k učení plavání - pro krátkonohá plemena je plavání o hodně náročnější a mohou se snáz utopit. To kdyby to snad četl nějaký corgař nebo basetař nebo jezevčíkař...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 19:24
- Nahlásit

Barča85

Mnē se pse rozplavali na pískací kachnu, ale plavou furt jak dementi, nohu srašnē zeširoka, tak taky doufám, že teda vypilujou styl ještē, nēkdy, když nečekej hloubku, zahučej tam i s hlavou než pochopej, že maj plavat.

corgi
Já zas bledē závidim, že se pro ní múže čuba prethnout, to já o svejch čoklech teda rict nemužu

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:14
- Nahlásit

PetraK
hmm, druhej člověk, co řekl, že vypadá, jak klokan..Asi budu muset zapátrat, jestli nemá předky v Austrálii...
corgi
Já to chápu, tak jsem záviděla..První čuba plave pouze a jen,když jí do vody donutím..Proto jsem si pořídila jako druhýho psa GR..Kdysi jsem závodně plavala a dodneška jsem "kachna", takže jsem chtěla parťáka do vody, což se mi s GR splnilo..Ta plavala jako čtyřměsíční štěně mezi krama ledu...zuzanarosakova
to Annie se potápí pod vodu sama, ona by vlastně celý život mohla trávit ve vodě..

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:45
- Nahlásit

Barča85
dodneška jsem "kachna", takže jsem chtěla parťáka do vody
Můj psék je tvrďák do přírody, přebrodit v lednu potok mu nedělá problém, když se to teda MUSÍ a jinudy to nejde. Ovšem na dovolené nás klidně nechal plavat v hloubi Lipna a všechno z povzdálí sledoval, aniž by se nějak snažil se nás držet a doplavat k nám. No jo, Když jsme holt deku nechali na břehu, vydedukoval, že se stejně jednou vrátíme

Aisha
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:58
- Nahlásit

Bohužel jak naučit já neporadím, my jsme na jaře 2008 dali Aishu do vody a od té doby, když vidí vodu tak má v očích výraz jak MontyJack z Rychlé Roty, když cítil sýr.
Jakmile je u vody, poslušnsot veškerá žádná - jen se cákat a cákat.
Teď v neděli to vyvrcholilo - už jsem byl utřenej a chtěli jsme jet od vody a ona nic, tak jsme se rozjeli, to na ni normálně platí - teď jsme čekali 5 min za zatáčkou a nic, když jsme se pro ni vrátili, tak ta koza se potápěla a bylo jí úplně jedno, že tam je sama (sem myslel, že z ní vyrostu)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání