| Autor |
Zpráva |
pigie
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 08:45
- Nahlásit
Ako som tu v jednej teme zacula, Pedigree je zavadne. Ja mam problem so svojim psom. Krmila som ho rok Eukanubou, musela som ho prehovarat, aby nieco zozral. Problem je, ze nechce nic okrem Chappi. Aj to je rovnako zavadne? Teraz sme urobili taky ustupok, ze davam pol na pol Eukanuba a Chappi. Pes je spokojnejsi, rozozral sa a to Chappi zboznuje. Mimochodom, je na tom az tak zle, ze by sa na nom dala robit reklama na to krmivo.
Ked krmivo tak ake? Ake su skusenosti s vasimi krmivami? Ake problemy ste s nimi vyriesili, ake sa objavili?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:03
- Nahlásit
pigie
A zkoušela jsi i něco jiného, než tu Eukanubu? Já to jednou udělala tak, že jsem koupila tříkilový pytle od několika vytipovaných značek a dala mu na talíře (tolik misek nemám :biglol , aby si vybral. Pečlivě očuchal všechno a vybral si to, co mu nejvíc vonělo.
Jinak já teď koupila nové krmení - Eagle Pack a to by mělo být dobré. Zatím ještě dožírá Diamond, ale pak tě budu informovat (cca tak za 10 dní)
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:08
- Nahlásit
pigie
Já krmím pejsinu Calibrou a spokojenost, je to první žrádlo, u kterýho sežere doporučenou denní dávku (i když na spodní hranici...). Ale chce to fakt vyzkoušet... Třeba zkusit jen sehnat vzorky na nějaké výstavě nebo se poptat ve zverimexu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:10
- Nahlásit
Naši psi žrali už "všechny možné" značky a pokaždé byli spokojení Nejmladší pejsa baštil nejdřív Eukanubu pro štěňata, starouš dostával Eukanubu pro staré psy, pak jsme přešli na ANF štěněcí a pro staré, Acanu, a teď baští Happy Dog-Neuseeland, předtím měli ještě Happy Dog-Toscana (ty posledně jmenované našim psům sedí nejvíc). A náš třetí (pejsa z problémovým zažíváním) má veterinární dietu Hill´s i/d, ale už zkoušíme přidávat pomalu Purinu Pro Plan (kuřecí s rýží).
|
pigie
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:13
- Nahlásit
Takze sme skusali. Royalku aj normalnu radu aj Veterinary diet. Dalej Purinu Pro Plan. Potom Eukanubu jahnacu, radu Diamond, Accanu a neviem, nespominam, urcite mi nieco uslo . Bolo toho malo?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:24
- Nahlásit
Tak koukám, že tady asi fakt nikdo nemá zkušenost se Specificem...to mi připadá divný. Jestli někdo tu zkušenost máte tak napište!!!!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:34
- Nahlásit
Niko
Specific jsem zrovna vcera vyfasoval na veterine na zkousku. Mame nejakou vyrazku a musim zkusit, jestli to neni z krmeni (az do ted celou dobu jela na Friskies). takze jsem si odnesl domu krabicku vyrobku, ktery se jmenuje CDD Dermil. V misce se po tom jenom zaprasilo ... takze moje prvni zkusenost se Specificem - te moji potvurce to rozhodne chutna na druhou stranu, nekdy mam pocit, ze by snedla klidne i hrabiky, takze nevim, jestli je jeji chut to spravne meritko
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:42
- Nahlásit
pigie
Ještě mě napadá, že jsem viděla v časopise reklamu na ochucovací omáčky na granule. Vyrábí to Aport. Nevím, jak to může být kvalitní - ale zase by to asi nemuselo být horší než to Chappi.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:45
- Nahlásit
Jirikovo
Já jsem to taky vyfasovala na veterině na zkoušku. Vet říkal, že je na stejné úrovni jako Eukanuba. I cenově. Teď abych nekecala říkal, že je to náš výrobek a moc kvalitní. Akorát jsem tu nikde nečetla zkušenosti ohledně tohodle papáníčka a tak to mě zarazilo. Jinak mému chutná....
|
pigie
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 10:02
- Nahlásit
Ale snad mu to nemoze moc ublizit, ked to zere pol na pol, nie?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 10:06
- Nahlásit
Když tady tak diskutujete o krmení mám jeden dotaz. Kdy je nejlepší přestoupit z granulí štěněcích na dospělácké? Mám malé plemeno. Děkuji Iva
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 10:20
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s krmivem propac ? Za 14 dní si jedem pro štěně RTW, tak porovnávám a porovnávám a mám v tom docela chaos....Podle složení a krmných dávek mi připadá jako fajn. Poradíte?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 10:39
- Nahlásit
pigie
Tyhle supermarketový krmiva obsahují hodně konzervantů, soli a barviv, proto by se to nemělo krmit. Takže čistě teoreticky by se to nemělo dávat ani půl na půl. Ale to těžko člověk vysvětlí psovi, že? Existuje spousta lidí, co tím krmí psy normálně pořád a taky se dožívaj dlouhého a zdravého života. Je to jako u lidí, taky jsou sportovci, co jedí zdravě a umřou brzo a pak jsou ti, co jedí nezdravě, kouří, pijí a dožijou se hodně . Prostě zkoušej, jestli nenajdeš krmení, který tvýmu drahouškovi chutnalo i bez Chappi a holt, když se nepodaří, tak se nepodaří.
Pročti tady diskuse na téma krmení (bylo jich už hooodně) a tam máš doporučeny značky, tak je můžeš vyzkoušet.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 10:42
- Nahlásit
Iva
Já přešla na dospělácké granule zhruba v roce, jak to doporučují na granulích. Mám středně velkého až velkého psa (nějak mi nezapadá do tabulek). Taky jsem viděla, že některé granule mají řadu pro štěňata, pak pro mladé psy, dospělé psy, apod.
|
pigie
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:15
- Nahlásit
To je pravda, ale niektore z nich nase obchody nepoznaju. A nechcem chodit pre krmivo daleko. Ved Blava je velka. Skusila som takmer vsetko, co tu dostat v normalnych zverimexoch alebo specializovanych obchodoch pre psov. To je moj problem, preto som prestala hladat a radsej som ustupila.
Rozmyslala som nad druhou moznostou, a to ze budem kupovat lacnejsie krmivo , tak 1500SK/15kg a budem mu kupovat kura, ktore mu do toho budem davat. Robim to aj teraz len v mensej miere. Varit sa mi stale nechce. To bude asi lepsia varianta ako to Chappi, ze?
|
Maya
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:26
- Nahlásit
Pastelka
Krmila jsem Pro pac asi rok a nemůžu si stěžovat, jen pesa byl pořád dost hubený (ovšem je to nežravec, jedl minimum doporučené dávky), tak jsme přešli na EP, protože má víc bílkovin než Pro pac.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:27
- Nahlásit
pigie
Pokud ti to bude baštit, tak asi jo. A nemáte nějaký internetový obchody? Já kupuju jenom přes net, je to levnější a navíc Eagle Pack jsem v žádném kamenném obchodě nesehnala. Teda vybírám jenom tam, kde je doprava zdarma - jsem z Prahy, takže je celkem dost e-shopů, které to nabízí. To by u Vás měly taky, ne? A i kdyby to nenabízely, tak u některých krmiv je sleva taková, že by asi pokryla i to poštovné
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:29
- Nahlásit
Mel
já tuhle kupovala Purinu Pro Plan přes net a dovezli mi ji domů zadarmo a ještě jsem dostala vzorky jiného krmiva na vyzkoušení přes internet je to nakupování krmiv fakt výhodné.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:41
- Nahlásit
Maya
Díky za odpověď. Rotvíci jsou žravcia a mají spíš problémy s nadváhou, tak snad to bude v poho. Co krmné dávky? Odpovídaly s "návodem"?
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:43
- Nahlásit
Slyšela jsem, že dobrý je Specific, ale nemůžu ho najít v žádném e-shopu....
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:51
- Nahlásit
Pastelka
no konečně další kdo ví o Specificu . Mně ho vet. doporučil a to jsem chtěla něco super...na ceně nezáleží. Patří mezi nejdražší. Nejdřív jsem chtěla Eukanubu, ale Specific je prý dost kvalitní. Cenově stejný jak Eukanuba. Koupila jsem si ho rovnou na objednání v ordinaci a tak o e shopu nevím...zda se dá někde sehnat...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:56
- Nahlásit
Niko
Je to blbý se ptát, ale na kolik tě zhruba přijde denní dávka?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:58
- Nahlásit
No...já jsem ohledně krmení dala na radu vet, protože ten o mém hafíkovi ví nejvíc. Je to odborník a tak mu důvěřuju. Než jsem k němu šla, tak jsem skákla do chov.potřeb a tam si na zkoušku koupila blbec Akanu, ale na váhu v pytlíku. Vet a kámoši mě hned sprdli, že jídlo na váhu je hnus. Prý to většinou v chov.potřebách odvažují z prošlích pytlů a taky...jak to tam dlouho mají otevřené tak to ztratí ten správný mňam pach a pejsanům to tak nemusí chutnat. Tak jsem se ponaučila
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:00
- Nahlásit
Pastelka
Jéžiš...já fakt nevím. Mám 10týdení štěně a bude z něj pes střední velikosti. Krmím 3krát denně a to každou dávku v malém šálku od kafíčka. Malé balení jsem koupila nějak za 240Kč tak si to zhruba spočti.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:05
- Nahlásit
Niko
Tak jo, dík. Podívám se doktora. Měli by tam snad mít nějakou nabídku. Zatím jsem slyšela, že se to dá sehnat tam. Nevíš kdo to vyrábí? Na netu nemůžu najít ani jejich stránky.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:09
- Nahlásit
Pastelka
Teď to z hlavy nevím, ale napíšu ti to třeba v pondělí...jestli tu budeš. Podle výrobce by se stránky měly najít..
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:21
- Nahlásit
Niko
Budu až ve středu, tak jestli můžeš, byla bych vážně moc ráda. Kdyžtak si to tady najdu. Moc dík!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:23
- Nahlásit
Pastelka
jelikoz jak jsem jiz psal vyse, mi byl vcera specific doporucen a dostal jsem pidi baleni na zkousku (misku nemusim umyvat, Ronie ji vylizala docista do cista) a chtel jsem se podivat na vyrobce, tak jsem si vzal prazdnou krabicku s sebou do prace a proto naprosto presne vim, ze vyrobcem je spolecnost cymedica, ktera ma www.cymedica.cz, adresa je Pod Nadrazim 853, Horovice (PSC 26801) a dokonce maji zelenou linku 800137269. vic ti uz neporadim
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:36
- Nahlásit
Pastelka
Tak Jirikovo to sem napsal úplně super a přesně
|
Maya
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:36
- Nahlásit
Pastelka
Denní dávky bych řekla, že odpovídaly, i u EP mi pesa žere max. tu dolní hranici a pokud si dobře vzpomínám, tak na váhu se denní dávka moc nelišila od EP. Srst měl perfektní a ani tolik nerezl jako po EP, ale to by ti asi u rotvíka stejně nevadilo.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:34
- Nahlásit
Všem vám moc a moc díky!!!!
Mrknu na to. Strašně se na pejsku těším a chci jí dát samozřejmě to nej a nej, ale nechtěla bych zbytečně platit za něco co za to nestojí (nemyslím Specific )........ ach jo, však to znáte. Momentálně si připadám jako na braňáku z buzolou v ruce.
|
pigie
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:55
- Nahlásit
Mel
Tak som zopar e-obchodov nasla, ale ziadne zlavy + postovne To sa mi neoplati.
Asi zostanem pri tych kuriatkach a nejakej Accane alebo tak. Ozaj, co tak Purina Dog Chow? Mate s nou skusenosti?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 17:23
- Nahlásit
Ja mam na vsetkych otazku, neviete, ktore krmivo je pre skrmovanie lepsie? Acana alebo Pro nature 28 ? Uz tyzdne si lamem hlavu s tym, na co prejst zo psom s Eukanuby... Poradte prosim, uz som zufala. Pes je totalny nezravec, aj ked podavanim Pangaminu sa to hodne zlepsilo.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 07:01
- Nahlásit
pigie
Pigie, já krmím smečku Acanou a jsem spokojená a psi taky. Jsou zdraví, mají pěknou srst a tuhé bobky. Veteránka dostává Senior Light, chovná fena a mlaďoch zátěžovku. Přidávám jim do toho trochu masíčka a mrkev, ale jen tak na chuť. Vím, že hodně lidí Acanu nepovažuje za nic moc, ale nám se zatím osvědčuje... žerou ji s větší chutí než Purinu (z té jsme přešli). Cena je taky přijatelná, pokud se to tak dá říct s naší spotřebou cca 40 kg na měsíc
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 08:29
- Nahlásit
Ketrin
Dik, aj mne lepsie vychadza ta Acana, len psovi lepsie chuti Pro nature 28. Uz som z toho celeho zufala. Od Acany ma odradzaju, ze sadne len niektorym psom. Moj pes, ked bol este absolutny nezravec, tak sa jej ani nedotkol, jedine, co bol ochotny trocha pozriet bola Royalka.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 17:26
- Nahlásit
Neviete aky podiel masa ma Animoda-GranCarno konzerva? Viem ze Belcando ma od 94-98% a zaujimalo by ma kolko GranCarno. Akosi to na nete neviem najst tuto informaciu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:03
- Nahlásit
Sama vediem tuto temu, ale aj tak sa spytam. Mam doma prave teraz 11 druhov krmiva, kto ma viac?
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 15:20
- Nahlásit
Já mám "jenom" 5. Ale naprosto tě chápu.
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 15:28
- Nahlásit
pigie
Měla jsi se zeptat tak před rokem, to jsem měla doma podobnou sbírku.
Teď už naštěstí rok pesa žere to samé, a to EP.
Konzervy Animonda mi naprosto odmítá jíst, takže ti neporadím, už dávno ta zakoupená skončila v popelnici, teď se u nás vyskytují taktéž jen EP.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 17:02
- Nahlásit
Dnesne odpoludnie som to zvysila na 12 a stavam sa v ociach celej rodiny blaznom .
Maya
Co je to EP? To doma nemam
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 17:13 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
taky jsem měla jednu dobu doma menší zverimex
když měla feńula po prvním hárání falešku, jen mírné projevy, nic zvláštního, tak skorem nejedla, jenže já to nepřičítala falešce a tak jsem dělala alotrie, nosila jsem domů vzorky granulí, dávala na talířky, nechávala jí vybrat, pak se to nějak samo zklidnilo a dneska je granuložroutka, co granule ráda a klidně zblajzne téměř jakékoli. Jen když je doba hárání a falešky tak moc nejí, ale už neplaším a nechám to osudu, ona se časem vždy zase dostane do tempa
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 17:14
- Nahlásit
EP bude eagle pack
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 17:22
- Nahlásit
fromeli
Diky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:14
- Nahlásit
Piggie: Podiel masa 100% u Grancarna aj u Meat o Lini. Ja mam yorkou a krmim len s tymto. Bohuzial su tieto konzervy len niekde dostat.
|
Nairobi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:03
- Nahlásit
Potřebuji radu. Dostala jsem se k bezmála dvouleté fence bernského salašnického psa, která byla krmená bůhvíčím. Potřebovala bych poradit krmivo pro velká plemena.
Vím, že každý asi máte svoje oblíbené krmivo, ale jsem majitelkou malého psa a v krmivech pro velká plemena se nevyznám a je toho tolik...
Poraďte z čeho vybírat. Chtěla bych nějakou superpremiovku, ale nemusí to být zrovna to nejdražší, ale samozřejmě raději připlatím. Koukala jsem na K9, Acanu, Proformance, nevíte co Anka? Díky za radu.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:07
- Nahlásit
Nairobi
K9, Acanu to přece nejsou superpremiovky, ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:09
- Nahlásit
Nairobi
Sice uz delsi dobu psum varim, ale driv jsem davala Acanu, super. Purina Pro Plan - super. Ze svych zkusenosti bych volila jedno z tehle dvou... Large breed samozrejme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 16:27
- Nahlásit
suesie
ne,jsou to premiovkyNairobi
Musíš vzkoušet co jí bude nejvíc vyhovovat,určitě by to mělo bt largebreed,ze superpremiovek to je hills,royalcanine,proplan,eukanubu(tu ja osobně bych nekrmila páč pac sla s kvalitou dolu a dělaj hnusný pokusy na zvířatech)
|
Nairobi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 09:27
- Nahlásit
Díky moc za rady. Jo suesie máš pravdu, to byl spíš překlep. Koukala jsem na Purinu Pro Plan, když ono je to podle popisu všechno podobné a asi opravdu bude záležet, co fence sedne. Já sama krmím svého malého psa Royal Caninem, taky jsem na něho už slyšela negativní názory, ale kdo se v tom všem má vyznat.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:56
- Nahlásit
ahoj,
vyzkoušeli jsme toho celkem dost,
asi půl roku jsme krmili acanou (štěněčí a lamb) a v pohodě.
Jenže pak acana podražila a to mě nakoplo, abych zkusila jít výš. Po průzkumu trhu jsem si vyhlédla proplan a proformance (nakonec rozhodl přístup prodejců na výstavě ) a teď už dva měsíce krmím proformance - lamb.
Přestože s acanou moje fenka prospívala dobře, srst měla lesklou, kondice dobrá ... tak teď je to neporovnatelný rozdíl. Srst má superlesklou (dokonce i manžel si všimnul), přestaly problémy s drápky (pigmentace, občas třepení - což jsem přičítala častému máčení) a zdá se mi, že se i lépe vybarvila, že barvy jsou výraznější, ale to je zatím jen pocit.
Je to tak velký rozdíl, že zírám. Takže premium x superpremium není jen obchodní značka, ale asi to má něco do sebe!
zuzka
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2005 17:44
- Nahlásit
No tak určitě je skvěý Royal, tím krmím a ok, poté je výborné Hill´s a ProPlan. Dobré reference jsou také na Euknubu, ale slyšel jsem že ta pesům moc nechutná. Dobrá je určitě taky zmiňovaná ProFormance
|
janina
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2006 14:08
- Nahlásit
Nairobi
Jak ses dostala k Tvé fence? Já mám ročního psa BSP a krmíme superprémiovkou Trainer - jsou to italské granule a pes je naprosto spokojený a ve výborné kondici. 15 kg pro štěňata obřích plemen stojí cca 1100,-. Pro dospělé psy to bude ještě levnější.
Podívej se na www.novafoods.cz
|
janina
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2006 14:13
- Nahlásit
Nairobi
Teď jsem koukla na cenu pro dospělé psy obřích plemen a v jejich internetovém obchodě stojí 15 kg 1020,- Kč. Psům skutečně chutnají.
|