Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Komáří rojení v zaplavených oblastech - nepomůžou byliny nějaký, aby se zvířata nezcvokla?
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 09:57
- Nahlásit

Sliby chyby, postřiky na komáří rojení se nekonají
Mám kamarádku v Bohumíně, komáři je tam tejrají. Psi se můžou vzteknout, koně taky - stáj má černý strop.....matlání na koně za drahej peníz nepomáhá.
Je mi jasný, že bylinky to nepořeší dokonale, ale třeba by aspoň troooošánek vypomohly. Nehodí někdo nějaký nápad??

kiwikik
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:02
- Nahlásit

ahoj, co vím tak proti hmyzu pomáhá bazalka. U koní se některým osvědčilo je potřít trochou popela nebo česnek..

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:15
- Nahlásit

kiwikik

Díky
bazalka, česnek - dobře předám. Jen aby si komáři nemysleli, že se ve stájích otvírá italská kůchňa??

Ten popel - to by mě nenapadlo

zajda007
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:21
- Nahlásit

A jeden druh muškátu, používaly ho už naše babičky v létě do oken. Je to druh se střapatými listy a drobnými květy, voní trochu citrónově. Jen si teda nejsu jistá, jestli to bude fungovat v tak velkém prostoru jak je stáj

impact
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:31
- Nahlásit

Vývar z ořechového listí se do stájí a na koně běžně používá. Fakt silný vývar a postříkat tím vše v dosahu koní i koně samotné. Jen pozor na bělouše, kteří mají, třeba díky závodům, zůstat bílí. Mohou po postřiku méně či více zhnědnout!

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:39
- Nahlásit

impact

jojojo, o ořechovým listí už mi právě psala i to , že to právě barví srst. Tak si myslim, že je lepčí vobarvenej koňa, než nasratej koňa.

zajda007

A jeden druh muškátu

a jo, muškáty - no do oken by se to dát mohlo, jestli to koňové nesešrotujou ale?

impact
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:44
- Nahlásit

PetraK
Hele a Neostomosan nezkoušela? To nejsou takový pálky zase...

jbat
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:45
- Nahlásit

PetraK
na Albertovec jednou dojeli na soustředko poláci se svýma sporťákama a když je večer krmili, tak to tam vonělo jak podravka nebo tak něco a oni měli přímo nějaký krmivo s česnekem a na koníky pak nešly ani takový ty velký hovada.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:46
- Nahlásit

Tak já našla toto
Stejně jako upíři, nesnášejí komáři česnek. Odpuzuje je ale i cibule či máta, účinné prý je postavit do okna muškáty, rozmarýn a nebo balkónová rajčata. A nebo prostě na parapet položit česnek či rozkrojenou cibuli.

V Africe se sloni proti komárům obalují blátem.
Ale nevím, nebylo by nejúčinnější nějak tam nainstalovat normální Raid?

impact
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:47
- Nahlásit

Skot, ovce, prasata, králíci: postříkat okolí zvířat roztokem NEOSTOMOSAN sol. ředěným v poměru 1:400 (1l na 400l vody) ve 2-3 týdenním intervalu. Jedno ošetření výrazně omezí množství much na 2-3 týdny.

Třá by to šlo? Ta deci ampule stojí u nás necelý kilo. A dost fest se to teda ředí...

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 10:48
- Nahlásit

díky díky, všem přehodim dál!!

a když bude i něco dalšího vůbec neva a taky se to určo šikne i dalším lidem.

zajda007
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 11:12
- Nahlásit

Maya
Jj, s těma rajčatama to funguje. Když jsem ještě bydlela v paneláku a měla na balkóně rajčata tak v obýváku nebyli téměř komáři a v jinejch místnostech jo.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 11:41
- Nahlásit

zajda007
Fakt? Já byla docela překvapená, když jsem to četla. Já to nevím, rajčata máme na zahradě a navíc na mě tyhle potvory jako komáři a klíšťata vůbec nejdou, takže je většinou ani neregistruju, jestli tam jsou nebo ne.

zajda007
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 11:45
- Nahlásit

Maya
Měla jsem tehdy plnej parapet těch nízkejch balkónovejch rajčat a fakt v tom byl rozdíl. Klasický rajče mi přijde míň aromatický.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 11:51
- Nahlásit

zajda007
Aha, tak balkonový já snad nikdy ani neviděla. Já myslela, že fungujou i normální.

žanda
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 12:17
- Nahlásit

Ahoj, nevím jak moc to pomůže,když je takhle přemnoženo....ale do lesany (což je francovka ta lesní) se vloží hřebíček- tedy více hřebíčků- nešetřit.....na misku nalít, dát do oken......mělo by to odpuzovat................

NikisekX
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 12:19
- Nahlásit

S tím česnekem souhlasím.. u nás ve městě to ve stáji měli také...

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 13:34
- Nahlásit

žanda -

díky to vypadá dobře

oni to potřebují nejen ke koníkům, ale hodně i na psinec

NikisekX
díky za potvrzení

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání