Mathea
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2010 21:49
- Nahlásit
Zdravim vsechny pritomne.
Kvuli mym zdravotnim problemum, dlouhodobeho charakteru, se chci optat na nejakou kvalitni ultrazvukou pistalku. Je pro me opravdu dulezite, aby byla ultrazvukova, nebot mam problemy se sluchem - vadi mi veskere vyssi a hlasite tony. Dle dr pokud se budu vystavovat zvukovymu bordelu, muzu o sluch taky prijit. Dela mi problem, krome mnoha jineho, zvysit hlas, coz je pri privolani v lese a na loukach nekdy prece jenom potreba. Proto si potrebuju pesany naucit na ultrazvuk, abych na ne nemusela houkat, kdyz mi to zpusobuje bolest.
protoze to vypada na dozivotni diagnozu, potrebuju kvalitni pistalku, ne neco co se mi za tejden rozpadne, nebo nebude dobre fungovat. Psove mi nastesti "zdrhnou" malokdy, ale nejde zdaleka jen o loveni. Driv sem je byla schopna jednim povelem z 90% okamzite prikovat k sobe nebo k zemi, ale ted je to pro me docela slozity. Takze predem moc dekuju za vsechny rady a tipy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 08:25
- Nahlásit
Mathea
Já si koupila myslím docela kvalitní v loveckých potřebách. Je kovová, vydržela i dost pádů, ale zase má nevýhodu, že v zimě v mrazu dost pálí v puse. Značku nevím. Měli tam i dvoutonové, že jako jedním koncem píská a druhým trylkuje, takže se pes může naučit dva povely.
Ale i tahle ultrazvuková píská tak, aby jí člověk slyšel, není to moc hlasitý, ale spíš vyšší tón.
|