Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bude mu smutno?
Autor Zpráva
Petrolinka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 18:30
- Nahlásit

Hezký den,
váhám, zda si pořídit pejska a našla jsem Vaše webové stránky. Ráda bych se na něco zeptala. Pořídila jsem si pejska - labradora. V té době jsem bydlela u rodičů a pejsek si zvykl na zahradu a rodinný byt. Vycvičila jsem si ho, ale pak jsem odešla na školu do Brna a doma jsem akorát o víkendu. Je vidět, že mě stále bere jako svou paničku, poslouchá mě a má radost když se vrátím domů. Ale vím, že v Brně v bytě by nebyl spokojený, tak se už třetím rokem vidíme jen o víkendech. Chtěla bych si do Brna pořídit fenku s tím, že o víkendu bych s ní jezdila domů a bojím se toho, že by si na to Mata nezvykl, žárlil by a trápil by se doma, kdyby každou neděli viděl, jak jeho nechávám doma a já odjíždím s novým psem někam pryč. Nevím, co se psům honí hlavou, proto bych ráda požádala Vás o radu, zda si fenku pořídit nebo ne.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 18:41
- Nahlásit

A nebylo by lepší si do Brna sem tam brát stávajícího labradora?
Podle čeho víš, že by v Brně s tebou nemohl být? Zkoušela jsi to nějak (třeba na střídačku týden s tebou a pak doma - aby si mohl zvyknout) a nebo zde z patra pálíš jen svoje domněnky a jsi přesvědčená, že se s nimi tvůj pes stotožňuje?

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 18:48
- Nahlásit

Jsem stejnýho názoru,jestli není problém v tom,že by byli smutný rodiče,tak spíš než pořizovat nového psa, vzala bych si stávajícího - tedy,jestli je socializovaný, zvyklý na lidi,ruch,ostatní psy..... ale nejlepší by to bylo vyzkoušet. Spousta psů v průběhu života změní bydliště,jde z domu do bytu a nemají s tím žádný problémy.

Petrolinka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 18:51
- Nahlásit

Zkoušela jsem to, ale byl po celou dobu takovej přejetej, nesvej a nic ho nebavilo.. Když přijel domů byl to zas ten náš veselej mazlík, tak ho nechci trápit, když vidím, jak to tady nesl. Navíc na ruch zvyklej není vůbec, protože jsem z vesnice..

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 19:02
- Nahlásit

Petrolinka
já jsem taky z vesnice, mám smečku 11ti psů, a mým psům je úplně jedno, kde jsou, jsou št´astní tam kde jsem já.

Petrolinka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 19:08
- Nahlásit

On je zvyklej už i na naše, na prostředí tam.. Nechci ho trápit v jeho pěti letech převážením vlakem, na kterej není zvyklej, na městskej ruch a cizího psa v bytě, kterýho viděl jednou v životě.. Navíc on nemá ostatní psi rád, pokud nepočítám štěnata, která jsou jediná, která snese

Cesmina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 19:08
- Nahlásit

Petrolinka
A to byl jenom jeden pokus nebo víc?
Já vždy měla a mám psy z útulku a taky si musí zvyknout na místa, kde jsem aktuálně já. Taky se jich nikdo neptá, jestli jsou náhodou z vesnice a na co že jsou zvyklí.

Petrolinka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 19:22
- Nahlásit

zkoušela jsem to třikrát.. miluje procházky, tak jsem s ním chodila i hodně ven do přírody, brala jsem ho co nejmíň na rušný místa, ale prostě pořád stejný

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání