| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:19
- Nahlásit
Tak to vypadá, že Vídeňáci si od léta se svým miláčkem - bojovým plemínkem - už jen tak na procházku nevyjdou:
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek .phtml?id=661312
Ach jo, jen aby se toho nechytli čeští politici Mimochodem, píšou tam, že zkoušky na "řidičák" ještě nemají jasnou podobu, ale zřejmě bude majitel muset prokázat, že svého psa ovládá "i v momentě, kdy mu přes cestu přeběhne dítě s míčem nebo kdy na něj dotírá jiný pes" - tak to bych bohužel neprošla a pes by musel zůstat na dvorku....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:24
- Nahlásit
corgi
kdy mu přes cestu přeběhne dítě s míčem nebo kdy na něj dotírá jiný pes" -
tak to mě nemůže rozhodit bo bydlim na sídlišti ,ovládni ho dokonce i v momentě kdy před ní vylítne veverka ..kdo nás zná,ví....
jako takhle..nedělám si iluze,že by to bylo nějak užitečný bo co čék vymyslí,stojí za kulový,ale na druhou stranu mi to zas tak blbej nápad nepřijde
|
inu
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:32
- Nahlásit
davidkova renata
druhou stranu mi to zas tak blbej nápad nepřijde
když už, tak ale pro všechny
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:36
- Nahlásit
inu
když už, tak ale pro všechny
no jasně..což je ale neproveditelný..a v našich podmínkách stejně termín bojovej pes neexistuje.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:40
- Nahlásit
davidkova renata
což je ale neproveditelný.
to je fakt, hlavně nevím, co by se dělo se psama, který by neprošli...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:45
- Nahlásit
davidkova renata
mi to zas tak blbej nápad nepřijde
Blbej nápad to třeba není, ale tenhleten rasismus je pro mě prostě nepochopitelnej. Přímo v tom článku píšou, že ve Vídni způsobí bojová plemena 25% pokousání - z čehož tedy usuzuji, že 75% způsobí jiná plemena. Zase na druhou stranu rozumím tomu, že pro běžného člověka vypadá prostě pes typu bull "nebezpečně", zatímco třeba německý ovčák ne. Však oni si to tam ještě pořeší. Navíc ta podmínka, že "řidičák" má mít každý, kdo psa vezme ven, tedy ne jen majitel, ale celá jeho rodina, pokud venčí - no už to vidím, jak celé rodiny skládají nějaké zkoušky. Jak říkám, jen aby to nebyl vzor pro naše zákonodárce
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:47
- Nahlásit
inu
co by se dělo se psama, který by neprošli...
Ve skutečnosti neprojde hlavně páníček, ne pes, tudíž psa bude moct dál mít, akorát s ním nebude smět ven, tudíž desítky psů zavřených doma? Nebo v útulcích? Těžko říct.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:53
- Nahlásit
corgi
inu
holky neblbněte..dyk to tady už taky párkrát bylo v souvislosti s bojovejma vemenama vymysleli poslancíííí už různý věci..stejně se to smetlo ze stolu bo je to prostě peachovina..bych to řešila až to bude aktuální,do tý doby at mi všichni skočej do trenek..a pak taky bo mám kanystrovýho psa,tak mi můžou..
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 21:01
- Nahlásit
davidkova renata
bo je to prostě peachovina
Nu to jako je, a mě se to netýká vůbec, anžto mám ouplně nebojovýho psa, ale tak nějak se pořád všemu divím. Holt moje blbost
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 21:25
- Nahlásit
corgi
tak nějak se pořád všemu divím.
to tě časem taky přejde
|
inu
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 22:11
- Nahlásit
davidkova renata
by pro změnu naši zákonodárci mohli udělat něco užitečnýho. Například uznat, že pes je živý tvor a né věc
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 22:35
- Nahlásit
inu
Například uznat, že pes je živý tvor a né věc
Pokud vím, už se stalo.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 22:37
- Nahlásit
Walda
už se stalo.
fakt? Tak to jsem asi fakt zaspala dobu
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 23:25
- Nahlásit
inu
http://www.ct24.cz/domaci/77225-zmena-zakona-resi- tyrani-zvirat/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 02:08 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Kdo propůjčí to dítě s míčem na testování těch psů??
Ale jinak bych si taky něco takového u nás někdy přála, ač na malý vesnici, máme tu jednoho magora s rotvíkem, jehož jediná odpověď na všechno je Ale on je hodnej!! Fakt bych ho někdy zabila.
Je mi jasný, že ten pes za to nemůže, ale možná by to donutilo tyhle lidi pořídit si jiný plemeno.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 08:10
- Nahlásit
Maya
nedonutilo, jen by se v CR rozbehl cerny obchod s ridicaky na psy, zbohatnout se da u nas preci na vsem, ne?
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 08:11
- Nahlásit
Teď jsem četla jeden článek Wiener Hudenführschein a píšou tam, že
- nařízení platí od 1.7.2010, ale majitelé mají jeden rok na splnění řidičáku
- psy budou zkoušet na situace z běžného života, například když potkají joggera
- kdo absolvuje zkoušku, bude na 1 rok osvobozen od poplatku
- psovodi pod 16 let a trestaní řidičák nedostanou
- zkoušku můžou dělat celkem 3x, u druhého a třetího pokusu musí být veterinář
- návštěvníci Vídně s "bojovými" plemeny musí mít psa s košíkem
- počítají s tím, že seznam ras se bude měnit a doplňovat
Můj názor - zkoušky by měly dělat v tom případě všechny rasy, což je neproveditelné, ale dělají aspoň nějaké kroky k bezpečnosti na ulici s ohledem na řidičák hlavně majitelů psů.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 08:20
- Nahlásit
Lola1
Aha, právě s těmi návštěvníky mě to zajímalo.
Nedělám si naděje že by se mi to povedlo složit s Fredem.Netroufla bych si ani na takovou zkoušku s ním jít Ale neuším co by pak s takovým psem udělali. Asi bych si to udělala s Frizákem a Fero je taky černý, tak bych chodila s jeho zkouškou, nebo já nevím. Ale taky by mě nenapadlo bydlet v centru Vídně
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 10:00
- Nahlásit
zkoušku můžou dělat celkem 3x, u druhého a třetího pokusu musí být veterinář
když propadne, hned ho utratí
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 11:15
- Nahlásit
Meta
když propadne, hned ho utratí
To snad ne, snad posoudí, kdo je magor, jestli páníček nebo pes.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 11:35
- Nahlásit
Lola1
- psovodi pod 16 let a trestaní řidičák nedostanou
Vzhledem k tomu, že hodně psů právě děcka pod 16 venčí,tak fakt chudáci psi, i kdyby perfektně poslušní se asi ven nedostanou?
A taky hodně lidí psa nepouští z vodítka, protože si tou poslušností v podobných případech moc jistí nejsou... takový lidi teoreticky maj psa na vodítku - hlídaj si ho a nikomu nic nehrozí, presto řidičák nedostanou a ven taky nepudou...
Je to výborná věc pro majitele, kteří psa nezvládají a nedokáží si to připustit a pes tak páchá škody, ale pro ty ostatní, jejichž psi nikdy nic neudělali a pravděpodobně ani neudělají, je to jen další překážka...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 14:13
- Nahlásit
cernej caj
Vzhledem k tomu, že hodně psů právě děcka pod 16 venčí,tak fakt chudáci psi, i kdyby perfektně poslušní se asi ven nedostanou?
Ale děcko pod 16 by rozhodně samo nemělo venčit pitbula, rotvíka a spol. S tím já celkem souhlasím.
Jen si myslím, že třeba pro ty, co zkoušku neudělají, tak místo zákazu vstupu na ulici měli udělat pohyb na ulici na vodítku a s košíkem.
Steph
Já myslím, že by to nebylo tak horký. Možná by si někdo řidičák na černo zařídil, ale takový normální lidi jako je ten náš magor, co ví akorát, že pes má 4 nohy, tak ti určitě ne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 14:23
- Nahlásit
Maya
jenže tam by to pak mohlo platit zas na každýho psa, těžšího než dejmetomu 20kg, že by nemělo venčit děcko pod 16.
Jináč je fakt, že jsem zapoměla třeba na 8mi letý děti a vzpoměla si jen ty na hranici těch 16
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 15:02
- Nahlásit
cernej caj
No nevím, podle mě je sakra rozdíl, jestli dítě venčí třeba zlatého retrívra a nebo rotvíka. Samo, i retrívr a další může být agresivní, ale přece jen si myslím, že je to o něčem jiném.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 08:04
- Nahlásit
Maya
tak to samozrejme je sakra rozdil, ale aby z toho casem neudelali, ze ven muzou jen lidi s obcankou se psem do 10kg protoze i bernskej salasnickej muze napachat nejakou skodu uz jen tim, ze je to velka a tezka krava
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:17
- Nahlásit
Maya
hele, s tímhle nesouhlasím jestli dítě venčí třeba zlatého retrívra a nebo rotvíka. váhově jsou to stejný kategorie a bohužel se mezi retrívrama už objevuje hodně jedinců, kteří nejsou zase takový mazlíci (holt oblíbené plemeno). a třá rozběh za kočkou je u obou plemen podobný a malé dítě neudrží ani jednoho. takže já v to rozdíl nevidím.
osobně celý postup ve Vídni považuju za hroznou hovadinu, na kterou doplatí zase jen ti normální pejskaři, co mají své psy v pohodě, ale třeba od míče psa odvolají až na potřetí. výběr plemen je rasismum v psím světě. když už chtějí vybírat, ať jdou podle váhy například. a nebo to udělají plošně na všehny psy. z tohodle bude jen velký omezení pro slušný lidi. ti machírci si z toho nic dělat nebudou a když neprojdou, psa se prostě nějak hezky zbaví
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:27
- Nahlásit
Mna by napriklad zaujmalo ako urcia plemeno ked to bude nejaky kriznik...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:30
- Nahlásit
Silwuska
krizniky casto zpusobi mnohem vetsi skodu nez nejaky cistokrevny pitbul - vzpomenme na auroru.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:43
- Nahlásit
argosek
No bohuzial neviem kto je aurora, a to co tvrdite pane je z vecsej casti urcite pravda, ale zaujma ma to ako sa bude preukazovat povod toho psa...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 10:00
- Nahlásit
Silwuska
No bohuzial neviem kto je aurora
|