Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / majitelé EO
Autor Zpráva
Tonda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 16:01
- Nahlásit

Jaké máte zkušenosti s funkcí EO v zimě?Nám nedává v zimě impuls pravidelně.Byl odeslán na opravu.Vcera volali,ze je v pořádku a že je to v zimě normální.V mrazech prý nestíha baterka.Je pravda že před odesláním jsem pro jistotu baterku vyměnil a obojek fungoval asi týden dobře.Nemůžem ale přece baterku měnit každý týden...

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 16:54
- Nahlásit

Tonda
Nám funguje normálně, resp. zvukový signál, impuls jsme už nepotřebovali ani nepamatuju. Ale argument,že v mrazech nestíhá baterka je teda zvláštní. Jakej obojek máš?

viky
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 19:55
- Nahlásit

jana33
neni to zvlastni je to fakt, stejne tak i s baterkama do fotaku apod.
Neni potreba menit, jen obojek mit kdyz neni na psu tak nekde v teple, stejne tak ovladac.

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 20:02
- Nahlásit

viky
No,že by vůbec nefungoval divný je,není to přece výrobek do O stupňů. Ale teda předokládám,že obojek,vysílač nenechávám venku na mraze

Tonda
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 09:59
- Nahlásit

jana33
obojek d-control z VTN elektronic
zvuk funguje perfektne,tam neni problem

Nechavame obojek i ovladac ve sklepe,tam je ted z zime okolo 5 stupnu...uz jsme se take domluvili ze ho budem nechavat nahore v baraku,tak uvidime,dnes ho privezou....

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:02
- Nahlásit

Tonda
Tak to vyzkoušejte, je fakt,že my necháváme obojek v chodbě,kde je jako jinde v baráku.
Laicky mě ale napadá - když by to bylo baterkou,tak by blbnul i zuvk,ne?

Tonda
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 12:08
- Nahlásit

ja myslim ze zvukovy signal neni tak energeticky narocny jako vyboj

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 14:21 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

isdpch

co na to místní fyzik

No funkci obojku v závislosti na teplotě jsem nikdy nesledoval, takže nevím.
Elektronika má ale obecně mnohem větší problémy než s teplotou, se střídáním teplot, a s ním spojenou kondenzací vlhkosti uvnitř. Samotná kondenzovaná destilovaná voda proud skoro nevede, takže ta by samotná moc problémy dělat neměla. Ale vždycky je tam ještě nějaká nečistota, kterou voda rozpustí a pak už vést proud může, udělat někde dočasný zkrat, tím umrtvit funkci a třeba ještě k tomu rychleji vybíjet baterku. Když se pak všechno zase ohřeje a vyschne, funkce se obnoví.

Využitelná kapacita a vnitřní odpor lithiových baterií s teplotou určitě klesá, takže na tom něco být může.

Jestli je energeticky náročnější zvuk nebo impuls si netroufám tvrdit, ale stejně se chystám na obojku něco měřit, mám tu na to v mrazáku připravený kus prasečí klůže ( , tak do testování můžu zahrnout i tohle. Snad se ktomu v dohlednu dostanu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 14:23
- Nahlásit

Tonda
nám dělá to samé, jsem to teď zkoušela

Tonda
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 15:24
- Nahlásit

Tak uz prisel.Vymenili tam vystupni tranzistor obvodu korekcnich impulsu,ktery pry lepe pracuje pri nizsim napeti z baterie nez puvodni typ.

Je to naprd,v zime potrebujem obojek vic nez v lete,kdy jezdime temer vzdy na kole a pes nema cas na "blbosti"

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 15:50
- Nahlásit

Tonda
Já teda nechci rejpat,ale podle toho,co píšeš,máš obojek už dlouho - není nějaká chyba v používání,když ještě stále potřebujete impuls? Jinak naprd to je,jestli je to tou zimou,já bych to byla ochotná tolerovat v mínus dvaceti,ale když je pár stupňů pod nulou?

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 17:02 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Ještě doplním - cvičím na 2, mám malého psa, výrobce uvádí, že při teplotách pod O st. se může výkon snížit (impuls jsem necítila). Teď tam mám trojku, obojek vyhozen do -6st. a zatím funguje. Dala jsem mrznout i vysílač, tak uvidím co dál.
Mám EO asi půl roku.
30 minut venku oba - výkon je výrazně nižší, je tam 3, odpovídá slabší 2
edit: 60 minut venku oba - na trojku je impuls sotva znatelný, 3 odpovídá tak pětka
edit edit: 90 minut venku oba - 3 odpovídá silnější 2
edit edit edit: 180 minut venku oba - na trojku sotva znatelný impuls

Anu
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 17:27
- Nahlásit

kachna_
bingo, to je přesně náš stav.

jana33
nerejpej obojek nemáme na psovi ale na takové psi kočce, to za prvé a za druhé ho už nepoužíváme jako poslední záchranu a že pes je bez toho neovladatelný ale pouze jako korekci na nejmenší signály.Pes už hóóódně dlouho nevzal čáru....

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 17:30
- Nahlásit

Anu
Jooo,vy jste s Tondou jedna ruka,no,kdo se v tom má orientovat tož to Tonda blbě napsal,že to tak divně vyznělo. Hele ale vy máte obojek už dlouho,takhle blbne první zimu?

Anu
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 17:34
- Nahlásit

jana33
no právě že ne, jenže minulý rok jsem ho ve stejnou dobu poslala na reklamaci a oni mi to bezeslov poslali zpátky,tak to posílám letos na reklamaci a ejhle,prý jako tomu nic není....

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 17:42
- Nahlásit

Anu
Tak až to ozkoušíte dejte vědět. Já teď akorát reklamovala nefungující displej. Velice vtipný - přestal funovat někdy v prosinci, zjistili jsme,že obojek funguje,akorát se to prostě nezobrazuje na displeji. Tak jsme se usnesli,že rozbít se to může kdykoli,tak si koupíme ještě jeden obojek pro sichr. A co nejdřív, jedeme na Silvestra s bandou psů,takže budou lítat,tak at máme funkční sebou a ten rozbitý pošleme na opravu. Přišel těsně před vánocema, tak ho chci zprovoznit a ehm ehm nefunguje displej. Takže jsem rovnou na reklamaci poslala ten novej

Anu
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 17:44
- Nahlásit

jana33
to je taky dobrý já s displejem nemám jediný problémy a že si lecos už zažil chudák...ten jede fakt dobře a za celou dobu se v něm vyměnila snad jen jednou baterka...za to bych občas toho psa poslala na reklamaci,ale jaksi prý mu taky nic není

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 17:48
- Nahlásit

Anu
bingo, to je přesně náš stav.
no já si zrovna včéra říkala, že by si ta mrcha na ten impuls zvykla?

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 17:51
- Nahlásit

Anu
Já myslím,že se tam něco hnulo,když s ním párkrát psi práskli o zem. Protože u toho novýho mi řekli,že s tím museli prásknout někde na poště. Každopádně jsem rád,že to uznali jako reklamačku.
Nojo, to známe,občas si říkám,kdyby to nemělo čipy a tetování, zanechala bych to v hlubokém lese
Btw včera Ferďas zdrhnul ke kuní noře a zasekl se chvíli,tak zavolám a pípnu mu, jdeme zpátky, zas se šel podívat, tak to samé. A doma zjistím,že jsem zapomněla obojek zapnout, on je chudák fakt poslušnej. Už jsem ho zkazila

Anu
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 18:16
- Nahlásit

kachna_
to mi furt tvrdil Tonda že si na to už zvyknul....řikám blbost,na to si nemůže nikdy zvyknout,tak jsem si to dala venku na ruce a hned bylo jasné odkud vítr vane...

jana33
mi teď neřešíme lov jako takový,ten je zmáklý,nerozběhne se,ale problém je v tom,že jak je zima tak je míň času a tenhle prostě potřebuje běhat,ať si řiká každý co chce,jsou psy co jsou spokojený za prochajdy v kroku maximálně lehkém poloklusu a jedinou zábavou je čmuchání.Jenže on ne,on potřebuje běhat, a jako hodně. Na kole může valit 30km,táhne jak blbý,radši by zdechnul,než přiznal že už nemůže no a v zimě-se naše rychlost rapidně snížila (Dokud to jde venčime jen na kole) a on prostě utiká strašně od nás -né lovit-ale on prostě chce běhat a nechce se přizpůsobit,že je zima a měl způsobně jít s náma a klepat kosu...v tom je celý háček proč používám obojek...

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 18:51
- Nahlásit

Anu
Nj to chápu, naši labradoři jsou to samý, teda oni nepotřebují,abychom se my pohybovali rychle,ale lítaj jak splašený. Resp. Rozárka už je dáma,ale pro Sama je procházka jen když může lítat stovky metrů tam a stovky zpátky a stopičkování a mlaďoška mu zdatně sekunduje. Ale samozřejmě to jsou labradoři,takže pískneš a oni se vrátí, není to náš teriéří blbeček,co má zatemníno -i když dneska už opravdu vnímá a když se zasekne,stačí pípnout

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání