| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:30
- Nahlásit
Ahoj, nejen silničáři, ale i já jsem zimou a silným sněžením překvapená a nepřipravená
Jak řešíte koule neustále se nabalující na chlupy vašich mazlíčků?
Uvítám jakékoliv fígle - overal je teprve ve výrobě, a obávám se, že než dorazí, bude už obleva a jaro
Natíráte nebo stříkáte něčím chlupy aby se na nich nedržel sníh? Čím?
Děkuju
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:34
- Nahlásit
Dines
mám bobtailku a neřeším to nijak, ale ráda se poučím
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:36
- Nahlásit
Dines
Fence od našich jenom vystříháváme chlupy mezi prsty, aby se jí ty koule nedělaly zespodu na tlapce, protože pak nechce chodit.jinak koule na srsti neřešíme, ale je fakt, že ona moc nelítá v hlubokém sněhu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:37
- Nahlásit
Dines
neřeším, skorovlkům to problém nedělá a Melzí to doma roztaje...
na těle bych to asi neřešila ani u pudlů, ale jestli se jim to dělá mezi prstama na tlapkách a fakt jim to vadí, co botičky...?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:43
- Nahlásit
wami
Nene, mezi prstama to mají vystříhaný a v pohybu jim to nepřekáží - jenže z ranní procházky jsem přišla se psama čistě bílýma, měli ten sníh úplně všude a nafest nalepený - nechala jsem je rozmrzat na chodbě, a oni mezitiv vzali čáru, takže ve finále jsem vytírala celej panelák
Potřebovala bych nějakou zkušenost, jestli třeba když se ty chlupy "naolejují", že by se ten sníh tolik nelepil.
Je jasné že na nohách budou koule vždycky, ale byla bych ráda, kdyby aspoň na hlavě (po které nechodí, tudíš není v kontaktu se sněhem celou dobu-jen když si hrajou na krtky) se ten sníh nenalepoval, nepřimrzal a nezůstával...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:50
- Nahlásit
Dines
No a co zkusit nějaký olejový sprej na vlasy.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:53
- Nahlásit
jablunka
No právě mě to napadlo - ale nevím ketrý z lidských by byl olejový - ale teď jsem našla, že by u nás měli mít i psí rozčesávač s norkovým olejem.
Otázka ale je, jestli to někdo zkoušel, a jestli to aspoň trochu funguje.
Jsou bohužel finančně poněkud v mínusu , tak aby to k něčemu bylo, když už budu muset rozbít prasátko
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:56
- Nahlásit
Dines
Já kupuju jen holce na vlasy co si žehlí http://www.pro-vlasy.cz/p/wella-high-hair-flat-iro n-spray-sprej-pro-zehleni-a-foukani-vlasu-silny
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 10:59
- Nahlásit
Ostříhat?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 11:07
- Nahlásit
Dines
tak ti nevím, čéče, aby to nedopadlo tak, že buď budeš mít doma potopu, nebo mastnej film na všem...
to s tím norkovým olejem jsem někde viděla, ale asi to nepoužívali jako odpuzovač sněhu...
takže rady absolutně nulový, nenapadá mě nic...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 11:11
- Nahlásit
wami
tak ti nevím, čéče, aby to nedopadlo tak, že buď budeš mít doma potopu, nebo mastnej film na všem...
Právě - jedno blbější než druhý
Norkovej olej je pokud vím na poškozenou a lámavou srst .
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 11:15 - Změnil/a: Steph
- Nahlásit
Dines
chudaci norci, uklizela jsem jednu byvalou norkarnu a muzu rict ze to je takova mastnota, ze bych to na psa nedala, ikdyz to bude urcite nejak kosmeticky upraveny. Obal je potravinovou folii nez budete mit oblek :-D :-D
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 11:15
- Nahlásit
No u nás docela problém.Mezi tlapkama musime vystřihávat,jinak není schopný jít.Horší to bylo teď,když napadlo sněhu víc a byl čerství.Asi po kilometru se mu mezi zadníma udělalo snad deset koulí sněhu velkých jak pěst a nemohl vůbec chodit.Šel jak posr....
Nicmeně dnes,když už je sníh mokrý,tak v pohodě.
Nikdy jsme to zatím neřešili,bylo to poprvé co se nam to stalo.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 11:23
- Nahlásit
Steph
chudaci norci, uklizela jsem jednu byvalou norkarnu a muzu rict ze to je takova mastnota, ze bych to na psa nedala, ikdyz to bude urcite nejak kosmeticky upraveny.
No, to doufám že to bude upravený
Obal je potravinovou folii nez budete mit oblek :-D :-D
Vidíš, to mě nenapadlo
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 12:30
- Nahlásit
Steph
bych to na psa nedala, ikdyz to bude urcite nejak kosmeticky upraveny
Bože...
když to nepřeženeš, tak pes mastný nebude.
Kosmeticky upravené to samozřejmě je.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 14:04
- Nahlásit
Mucholabka
Kosmeticky upravené to samozřejmě je
o tom samozrejme nikdo nepochybuje prala bych Vam to vsem videt neupravene Meli jsme pekinaka, kterej byl co zimu jak snehova koule, ale nikdy me nenapadlo na nej neco placat natoz ho soukat do obleku, protoze kdyz se mu vystrihaly packy - koule na podvozku neresil a lital i s nima, doma stacilo na minutu postavit do vlazny vody a bylo po koulichl.... asi je jina doba
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 15:37
- Nahlásit
My stříháme chlupy mezi prsty, ale enouš má tak jemné chlupy, že se to nabaluje i na ty kraťoučké, co zbyly. Takže mažeme indulonou, to funguje a když přijdem domů, tak indulona je už pryč. Ale co má nalepené výš na nohách a na břichu, to jen v průběhu prochajdy obíráme (marně). Zatím jsem nepřišla na nic, jak tomu zabránit.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 15:53
- Nahlásit
Dines
Jestli tě to potěší, tak já dneska vytírala už potřetí...
Ale mám na to takový ten modrý gumový váleček, tak je to šup, šup setřený.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 16:32
- Nahlásit
Norkový olej funguje - chvíli, koule se začnou dělat až tak po hodince . Mám kokra ve výstavní srtsti, chlupů dost, koule hrozný, nemůže pak chudák chodit -ale jen při určitý kvalitě sněhu, když je mokrej nebo naopak přemrzlej, je to v pohodě. Jinak průběžně obírám,ale co zamrzne do dlouhejch chlupů, obrat nejde, chlupy by šly s tím. Takže do sněhu buď ten norkáč na kratší procházku (u nás tak dvě tři hodinky minimum) nebo halt ten overal, v tom si může lítat po lese po libosti, i na honě ho měl, chlapi se smáli, ale co .
|