Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Štěkání aneb jak se zbavit souseda....
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 08:50
- Nahlásit

Mám berňáka a je to blbý, protože hlídá = štěká, když jde někdo okolo... A taky máme souseda, který sice má také psa (jeho kníračka nikdy neviděla psa jinak než přes plot, neštěká, ale permanentně kňourá), ale je na našeho psa naprosto zasedlý...
Osobně si nemyslím, že by Bergeron byl nějak extrémně hlučný. Je fakt, že se třeba 1x za týden/14 dnů stane, že jde někdo z hospody v půl druhé ráno a motá se nám kolem baráku, tak se 10 minut může zjevit než se opilec odpotácí nebo pokud jdeme ven, tak si třeba 4x štěkne než ho pustím z výběhu (nemáme oplocenou zahradu, takže má výběh), protože má radost že se jde na procházku.... Příp. občas, když se nudí, tak si štěkne u kuchyňského okna (na opačné straně domu, než máme souseda), že bychom se s ním mohli zabývat.... Když to srovnám se zbytkem vesnice, kde třeba mají malamutku, která 3/4 vyje, protože jí nechaly doma, tak náš pes je naprosto svatý....
Dnes po osmé ráno (kdyby bylo půl šesté, tak chápu), když jsem šla ven si opět 3x štěkňul, tak soused neváhal otevřít okno (vzhledem k tomu, že bylo od kuchyně, tak už byl určitě stejně vzhůru) a zařvat na mě, že ho mám odnaučit štěkat... Soused je přesná kopie svého otce, ze kterého se v tomhle věku stal věčně nabroušený bručoun. Osobně si myslím, že mu prostě vadí už ten fakt, že máme psa (tohle je náš první pes).

Je mi jasné, že Bergiemu těžko vysvětlím, že když nám někdo leze na zahradu, že má být ticho, ale ráda bych omezila to jeho štěkání, když jdeme ven nebo když on chce jít ven a štěkne si pod oknem, ale netuším jak na to, protože i na cvičáku s nad námi, co se týče štěkání na povel zlámali hůl, protože pokud všichni psi štěkají, štěká Bergi také, ale jinak ho na povel štěkat naprosto nic nedonutí....
Co s tím?

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 09:34
- Nahlásit

Noemi
Co s tím?

Myslím, že nic. Pes prostě štěká. Kdyby uměl zpívat, tak by zpíval. Když pes hlídá, tak dělá dobře svoji práci. Kdyby štěkal dlouho a bez zjevného důvodu, tak by se asi něco mělo dělat. Ale podle Tvého textu to tak nevypadá a na vesnici je to trochu jinak, než ve městě. Na vesnici se štěká víc. A co kohouti, ti sousedovi nevadí?

Se sousedem asi dohoda není pravděpodobná, že?

jablunka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 10:39
- Nahlásit

Noemi
Mám souseda profi prudiče.Moji psi štěkají pouze v případě,že někdo cajdá kolem naší brány,nebo jeho plotu,protože má z jedné strany neoploceno a vleze mu tam kdekdo.To,že upozornili na ukrajince na jeho pozemku je sice v pořádku,ale jinak štěkat nesmí.
nasral mě tak,že jsem mu řekla,že pes prostě štěká a jestli mě bude srát dál,pořídím velblouda,ten po něm bude plivat.Asi mi uvěřil,teď mám chvilku klid a ten měsíc to tu ještě vydržím.

Lola1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 11:17
- Nahlásit

Téma jste založili v pravý okamžik. Včera jsem konečně a doufám definitivně sprdla souseda, házejícího z prvního patra na ulici dělobuchu kvůli štěkajícímu psovi přes ulici. Ve středu jsem opět poskočila v kuchyni (zrovna žádní psi neštěkali), jak to bouchlo. Taky jsem mu sdělila, že na něj mají pifku všichni sousedi, ale nikdo mu nic neřekne, protože ví, že tohle je kretén všech kreténů a nechtějí s ním mít nepříjemnosti. Dokonce jsem mu sdělila, že už taky do tohoto měsíce naštěstí nebydlím. Už jsem ho i se synem poslala jednou do prde.e, to si dali chvíli pokoj. Jelikož v minulosti střílel pro změnu horním sousedům vzduchovkou po psovi, radši jsem ho nechtěla dráždit, aby mi psa třeba neotrávil, když jsem byla v práci.
Zkrátka:
Blbec nikdy nepochopí,
že je blbec skutečně.
Pravdu o tom, že je blbec
blbci říkáš zbytečně.

Dáška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 14:05
- Nahlásit

Lola1
házejícího z prvního patra na ulici dělobuchu kvůli štěkajícímu psovi přes ulici
Vetšinou bývá ve vyhlášce města, že se petardy smí střílet jen na silvestra, tak zavolej párkrát měsťáky a ono ho to přejde.
Noemi
Třeba u nás sousedovic pes začne štěkat v sedm, když odejdou do práce a do školy a přestane ve dvě, když se vrátí první člen rodiny. To je vám nádhera takhle spát po noční. Jelikož je to ale "venkovní" pes, není ho kam zavřít. Pošli souseda k nám, ať ví, jak se má dobře

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání