| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 14:53
- Nahlásit
Mám šílený frmol, nestíhám absolutně vůbec nic, nic, článek jsem jen přelítla, nečetla ho poctivě, takže mám v hlavě jen to, že někde je pes, který je totál v háji asi. Může někdo hodit laso - co dál? U článku není kontakt na toho kdo to psal, ale myslím, že přes redaktorku bych se dopídila a případně mu přehodila informace jak postupovat dál. Prosím moc o konstruktivní příspěvky, nemám moc času to pak vyzobávat. DÍÍÍK PŘEDEM.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-pomoc-pro-tyr aneho-psa-brno-d3a-/p_zviretnik.asp?c=A091118_0854 47_p_zviretnik_dru
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 15:32 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
PetraK
Řešili jsme v zimě něco podobného: Majitelé pod tíhou dluhů a exekucí vypadli, psa nechali na dvoře. Bohužel, sousedi ho krmili a napájeli, takže vyloženě nechcípal. Jen díky tomu, že utíkal přes plot do silnice, byl ochotný starosta, který od toho ale dal ruce pryč, když zjistil, že policie od toho dává ruce pryč. Nakonec jsme to udělali tak, že jsme psovi (asi i díky téhle diskuzi) našli nové majitele bez vědomí původního. V podstatě jsme ho ukradli. V plánu jsme měli tvrdit, že třeba utekl a vzalo ho auto, nebo se už prostě nevrátil - kdyby se původní majitel jednoho dne vrátil a vyptával. Samozřejmě nevrátil a nevyptával...
Takové řešení je ovšem krajní a ne každý do něj půjde, to je mi jasné. Ovšem rady policie a veterinářů, že pes je v ucházející kondici a že tedy máme čekat, až bude na umření, ty jsme poslechnout nehodlali - a úplně stejně evidentně radí v případě psa z článku, protože do té doby, než bude pes zjevně týraný, nemůžou nic dělat
Ještě dodám, že jsme tenkrát policii upozorňovali na onen paragraf o "opuštění zvířete", ale bylo nám řečeno, že nemůžeme dokázat, že majitel zvíře opustil, protože nikde neoznámil, že se stěhuje (jen sbalil kufry a vypadnul), tudíž je možné, že má v úmyslu se vrátit...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 16:08
- Nahlásit
corgi
nepotěšila jste mě pani, nepotěšila, páč ten člověk nevypadá na to, že by do toho řešení šel . Do háje, ty naše zákony jsou na....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 16:37
- Nahlásit
PetraK
Já to tehdy řešila právě tady na diskuzi a radila mi dejavu a spousta dalších. A někdo právě přišel s tím řešením psa vzít a tvrdit, že jako utekl. No a nakonec se to ukázalo jako jediné rychlé a pro psa asi nejlepší řešení O to, jak moc je to legální nebo morální nebo co, nám tehdy fakt nešlo - tehdy bychom nejradši pana bývalého majitele osobně nemorálně nakopali do pr.ele
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 16:44
- Nahlásit
Kdyžtak tady je to staré vlákno, kde se to tehdy řešilo, ale nic nového se tam asi nedočteš:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=9215&forum=6&page=0
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 17:20
- Nahlásit
Podle mne policie pochybila, neb nevzala v uvahu lednovou novelu zakona o policii, popsala jsem tam, co je mozne legalne udelat a dala odkaz na presne zneni novely pod ten clanek. Tohle tyrani je a vet to na miste uznal. Oni si mylne vykladaji ten zakon.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2009 15:32
- Nahlásit
dejavu
Dík - dneska mi volali, že se to nějak malinko popohnulo???, ale já nestíhám absolutně vůbec, tak nevím nic. snad něco víc budu vědít zítra
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2009 15:39
- Nahlásit
PetraK
Neviděla jsem ho v inzerci?
Tady....?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2009 15:43
- Nahlásit
No, svagrova majitele se uvolila, ze zapujci klice a psa odveze, tak snad to bude OK, pokud pro nej nesezenete noveho majitele, zkuste se domluvit s Marii L. z chebskeho utulku, ma pro rtw slabost.
|