Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Absolutně nepsí téma - antikoncepce :-)
Autor Zpráva
jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 09:49
- Nahlásit

Žencký, jaký máte zkušenosti s náplastma...? Nabízí mi je můj Dr., ale mám k tomu poněkud nedůvěru, přece jen prášek je prášek, čék to polkne a ví, že je to vevnitř, že jo...

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 09:54
- Nahlásit

jbat
Tak nějak. Mě to přijde nepraktický, nevím,na jak dlouho ta náplast je,jestli na měsíc,ale vždycky se ti kousek odchlípne,tam se pak drží nečistoty, špína,chlupy. A může to vyvolat nepříjemný alergie na kůži. Takže asi je to dobrý pro ty,co si nejsou schopný ohlídat to každodenní braní prášků,ale já bych do toho asi nešla

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 09:55
- Nahlásit

jana33
říkal mi, že je to nějaká novinka, jsou prý součást nějakýho programu či co, je to prý drahý jako prase a já bych to měla na rok zadáčo, akorát nevím, jestli na mě jako nechtěj testovat, jak až moc funguje...

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 09:58
- Nahlásit

jbat
Tak nevím,co je to za značku,ale antikoncepce v náplasti je na trhu už hodně dlouho. Nj,tak když je to zadarmo,neberte to paní

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 10:01
- Nahlásit

jbat
že je to nějaká novinka
No tuhle novinku používá už osm let moje kamarádka a je s tím maximálně spokojená.Já osobně o tom nevím nic.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 10:01
- Nahlásit

jbat
jelikož mám alergii na většinu náplastí - tak už z toho důvodu bych do ní nešla, pak taky, že nevěřím, že to drží. Tělová mléka, mytí hlavy atd. Jsem léta na práškách. Nemám ani důvěru k tělísku - vadil by mi ten pocit, že mám ,,někde -něco" strčeného pořád Ještě tak injekci, ale té se bojím. Ta implantovaná tyčinka na paži - tak to je stejný pocit jako to tělísko, blééé.

žanda
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 10:04
- Nahlásit

jbat
já měla jen cca 3 týdny náplast proti nekouření a měla jsi vidět ty cucfleky,co po té náplasti byly-pak jsem dalších 14 léčila to,jak to děsně svědělo........a věčně opatlaná od toho lepidla....podle mého názoru náplastě nebrat.......a když je to zadarmo,je to dost podezřelý!

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 10:06
- Nahlásit

žanda
.......a když je to zadarmo,je to dost podezřelý!
no samozřejmě zaplatím všechna vyšetření, etc, ale hlavně mě ten doktor zná dlouho a doporučil mi místo prášků tohle. podezřelý mi to nepříjde, klidně do toho půjdu, jen bych chtěla vědět, jestli to někdo používá a případně jak.

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 10:10
- Nahlásit

žanda
Mě po náplastech naskákaly krásné puchýře,jak po spálenině, mooc jsem si to užívala

Lure
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 10:26
- Nahlásit

Taky jsem jeden čas používala náplasti. Ochrana je to takřka 100%, ale svrběla mně kůže. Vydržela jsem to 3 měsíce a hledala jinou alternativu. No , po dohodě s lékařem jsem se předčasně vrátila k DepoProveře ( injekce). Neměnila bych. Jen po pěti letech užívaní, se musí udělat roční přestávka.Sehnat adekvátní náhradu je takřka nemožné, nemluvě o tom , že náplasti mně stály měsíčně devět stovek.

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 10:27
- Nahlásit

worick
nevěřím, že to drží. Tělová mléka, mytí hlavy atd.
hele,ta kámoška co ji používá,je těžkej exematik,ale fakt šílenej a 3x denně se celá maže a fakt s náplastí nemá problém.Jen jednou jedinkrát se jí napůl sloupla a to byla téměř celý týden namočená ve slané vodě.

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 10:33 - Změnil/a: jbat
- Nahlásit

Lure
no ta injekce mě dost láká, ale můžu ji mít, když jsem bezharantoidní?

Mika
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 11:49
- Nahlásit

s naplastami skusenost celkom dobra, clovek sa po case naucil ju aplikovat tak, aby sa neodlepovala - tj. uplne odmastit kozu, poriadne pritlacit atd... po case som ju vymenila za NuvaRing - kruzok a ten mam doteraz, spokojnost velika.
Jediny problem bol fakt ten esteticky - pod okraje sa dostala spina a vyzeralo to skaredo. Nikdy to ani nesvrbelo, ani neboli flaky a to som tiez tazky alergik na cokolvek.

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 12:43
- Nahlásit

Psíček
nejlepsi mas nejbat

a co by mi z toho života zbylo, vy vole???
z chlastu je mi blbě, drogy nemám kde shánět...

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 13:36
- Nahlásit

Psíček
Tak pokud tedy mám odpovědět v rámci hodnot, které zřejmě uznáváš (usuzuji z tvé odpovědi), tak by zbyla minimálně ještě potrava a vyměšování.
správně, no a s těmito zbývajícími odvětvími života nemám problém.
takže pokud nepoužíváš náplast, tak mi nemáš s čím poradit.

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 13:49
- Nahlásit

Psíček
No já právě náplast používám, ale minimálně, většinou to není třeba, mám dobrýho dealera totiž.

Nelze vám než závidět, pane...

AOZ
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 14:50
- Nahlásit

jbat
já si náplast nepoužívám neb teď už nic není třeba

ale používala jsem injekci, a dali mi jí i když jsem byla bezdětná. Né každému to sedne, ale já byla spokojená na max.

Lure
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 15:03 - Změnil/a: Lure
- Nahlásit

jbat
Jestli tím myslíš bezdětná, tak ano.Užívám ji od 17 let. A lepší antikoncepci neznám.Akorát jeko vedlejší příznak se sem tam oběvují ve zvýšené míře bolesti hlavy, či v mojem případě migrény. Ale těma jsem trpěla vždy, jen se to trochu zhoršilo. Nic co by nespravily analgetika.Sestra taky straší osteoporozou.

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 15:18
- Nahlásit

Lure
super.

archie
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 15:29
- Nahlásit

Pokuď můžu přidat zkušenost s injekcí, měla jsem ji cca 10 let, nepřetržitě, byla jsem s ní maximálně spokojená, ale postupně , ne hned, jsem nabrala docela dost obstojně hnusných kilo nahoru, jinak jsem byla moc spokojená, okamžitě mi zabrala, žádná MS ani PMS, nic. Jen na konci jsem měla rozhozený metabolismus - tedy hlavně štítnou žlázu. Nezdálo se mi to, ale doktoři tvrdili, že je to z dlouhodobého užívání...nevím. Teď ji už nemám.

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 15:57
- Nahlásit

tak jsem mluvila s dr.
jde o to, že injekci mi nedoporučil, protože se může stát, že bych pak měla problém otěhotnět (ve smyslu tom, že trvá, než zase naskočí cyklus) a já přeci jen v rámci pěti, šesti let rodinu chci mít.
na trhu v čr je jediná náplast. není špatná, ale je jediná.
oni jsou v programu, kde se testuje jiná, nová, s menším množstvím hormonů, aby se rozhodli, jestli by u nás na trhu vůbec úspěla. funkčnost stejná. navíc je prý mnohem lépe kůží snášena - teď jim končí vlna prvních testovaných ženských.
všechny prohlídky (chodí se každý měsíc, dělají se testy, prostě mě komplet vyšetří) a vlastně všechno mám zadáčo, tak co by ne.
k ničemu se nezavazuju, takže můžu kdykoliv přestat s testováním. tak si říkám, že asi dobrý.

AOZ
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 16:20
- Nahlásit

jbat
mně to taky říkali..do třech měsíců po vydazení jsem byla v normále a celkově do 7 po vysazení těhotná

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 16:21
- Nahlásit

Omlouvám se za příspěvek, který neporadí ani nepomůže, ale když jsem četla tohle tj. uplne odmastit kozu, poriadne pritlacit atd... tak jsem chvíli přemýšlela, proč se má lepit na prsa až pak mě došlo. Jdu si dát panáka, inteligenci tím nezleším, ale bude mi všechno jedno.

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 16:52
- Nahlásit

VerčaZ
dobrý

jbat
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 17:03
- Nahlásit

VerčaZ
ale když jsem četla tohle tj. uplne odmastit kozu, poriadne pritlacit atd... tak jsem chvíli přemýšlela, proč se má lepit na prsa
ty vole!!!!!!
a já jsem se tomu ani nedivila.
jsem si říkala, že si to tam pani asi lepí pravidelně.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání