| Autor |
Zpráva |
ell
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2009 06:37
- Nahlásit
Mám dotázek.. začala jsem stříhat pesany a stříhám je převážně u sebe doma. Sama mám psa, fenu trp. pudla, 3 roky. Byla u toho jen jednou a moc se jí nelíbilo, že je u nás cizí pes. Pořád štěkala. Pak už jí většinou manžel bral na celou dobu, cca hodku, ven. Když se vrátili a já měla uklizeno, začala samozřejmě všude slídit, protože ho tam cítila a kňourala, ale pak když se ujistila, že tam nikdo není, se zklidnila. Co myslíte, je lepší jí na ně zvykat a mít jí tam (a v tomto případě - jak jí udržet klidnou), nebo s ní chodit ven..(ale vždycky to asi nepůjde). Díky
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2009 06:44
- Nahlásit
a s ostatnima psema venku vychazi jak?
|
ell
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2009 06:53
- Nahlásit
.. jak s kterejma..
s kliďasama, který jí jen očuchaj a jdou je v pohodě, ale takový ty dotěrný, vyjevený.. na ně cení i zuby a vrčí..
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2009 06:55
- Nahlásit
tak se domluv s tim zakaznikem, at prijde driv, vemte je na spolecnou prochazku at se seznami a pak teprv na strihani, to by neslo?
|
ell
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2009 06:59
- Nahlásit
To by bylo moc komplikovaný a navíc, jí nestačí na seznámení se psem jedna procházka (s některým teda jo, ale to jsou vyjímky těch kliďasů). Navíc venku se k psovi chová úplně jinak než doma. To mám několikrát vyzkoušený. Doma občas "vyjede" i na čubu, kterou zná od mala! Ale jinde jí "miluje".
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2009 07:33
- Nahlásit
Z "psího" hlediska se chová normálně, vetřelec nemá na jejím území co pohledávat. Takže bych spíš zapracovala na výcviku, "místo" a "ticho".
Časem si zvykne, že ti psi přijdou a zas odejdou a není třeba se kvůli tomu nějak vzrušovat.
|