Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Výron kotníku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Smecka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 17:16
- Nahlásit

Nemáte někdo recept jak aspoň na chvíli zprovoznit vyvrknutý kotník? Včera jsem si ho zranila a ve čtvrtek jedu na Světovku do Bratislavy. Vůbec si nepřipouším že nejspíš nebudu moci s Miem běhat. Mám nějaký stahující obvaz a ortézu. Prý to není dle doktora tak strašné, ale do skoku mi moc není

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 17:23
- Nahlásit

Smecka
Mohlo by na to pomoct to hodně stáhnout, aby to ani nestihlo otéct, docela dobře dělá i když si dáš suchej ručník do mrazáku a stáhneš to suchym chladem. Mokrou studenou věc bych na to nedávala....nechala bych tomu zítra klid, pokud můžeš a rozhejbávala až stažený obinadlem.

Smecka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 17:27 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit

Gerda
Ale ono už to oteklo je to den staré a ještě ke všemu jsem s tím musela dojít z lesa domů. Otok není nijak extrémní, do boty se vejdu, ale hraju všema barvama. Myslela jsem jestli třeba není nějaký gel co ztlumí na chvíli bolest. Jdu, teda belhám se, mu udělat ten suchý chlad.

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 17:42
- Nahlásit

Smecka
http://www.bylinkyprozdravi.estranky.cz/stranka/vy ron-kotniku---byliny
Jinak bych si na to možná trošku dala pozor, pokud se ti natáhly i vazy, nebude úplně košer to rozhejbávat moc přes bolest, oni pak zůstanou vytahaný a výron se mnohem snadněji opakuje, protože už nedrží tak dobře.
Asi bych chladila jen po dobu otoku...nevim, píšu jen, co sem s tim dělala já, třeba je to bejkárna. Hlavně to stáhni a zafixuj a do tý výstavy to zkus nechat co nejvíc v klidu.

Smecka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 17:49
- Nahlásit

Gerda
Dík, jsi hodná.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 19:07
- Nahlásit

Gerda
Ahojky,já mám s vyvrknutým kotníkem bohaté zkušenosti.Vždy se mi to stane když to nejmíň potřebuji.Buď když muž není doma,nebo v lázních,při stěhování,před vánocemi.Vždy se musím postarat o naše dva psi.Z letitých zkušeností mohu doporučit koupat nohu ve sudeném kostivalu.Mám takový veliký hrnec/kotník musí být potopený/,uvařit vodu hodit do ní hrst listů kostivalu a nechat vyluhovat.Nechat úplně vystydnout a potom v tom koupat kotník,pokud to vydržíte alespoň hodinu denně,tak za týden budete provozu schopná..Je to dost studené,ale dá se to vydržet.Noha mi většinou také hraje všemi barvami,až do tmavofialova.Nevěřila jsem tomu,ale moje kamarádka je babka kořenářka a ta mi to poradila.Nohu samozřejmě šetřit a stahovat.Na noc můžete natřít pod obvaz ještě octanovým krémem.Na noc nestahovat jenom překrýt mast.Já mám takový tenčí obvaz .Zvládám to takto pravdelně 2xročně.Místo obvazu na den je lepší kotníková ponožka.Samozřejmě to chce čas,ale já takto po týdnu mohu dělat to co nutně potřebuji.Pokud to přes den hodně bolí,tak zkuste pod obvaz Fastumgel,nebo jinou mast na bolest.Zatím to pomohlo každému,komu jsem to poradila.Pokud to také zkusíte dejte mi vědět.Pokud vydržíte koupat déle,tím líp.Nejlepší je 3xdenně.

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 19:57
- Nahlásit

Smecka

tak já to letos taky zažila, já s tím vyvrknutým kotníkem ještě odběhla 3kiláky a ráno jsem jela do Katowic na výstavu a odběhala tam pár ovčounů v kruhu
na výstavu stáhnout obinadlem a pod to tohle - tu modrou, úžasně mi to pomohlo, jak říkám, odřídila jsem Katowice a zpět a ještě odběhala tři psy
a pak jíst phlogenzym, natírat kostivalovou mast a dávat ty náplasti...(jako samozřejmě mi na chirurgii řekli, že s tím nesmím tři týdny chodit a narvali mi to pitomci do nějaký příšerný nehybný ortézy... v autě jsem ji sundala a doma mrskla do skříně, chodit musím pořád, to nikdo bez psů nepochopí )

Smecka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 21:41
- Nahlásit

Ebony
Hned zítra to všechno koupím, mám ještě dva dlouhé dny
Pamatuješ jak jsem si stěžovala na líného Mia? Tak v roce a půl došlo k obratu o 360 stupňů, dnes se ho bojím dát z ruky protože by ho těžko někdo cizí v kruhu udržel.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 21:59
- Nahlásit

Smecka

jej pani, jsem ráda, že Vás vidim. Už je to dlouho, dlouho, co jsem Vám měla vyřídit pochvalu od jedné známé, která právě Mia hrozně moc a maximalisticky obdivovala

Smecka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 22:01
- Nahlásit

PetraK
Dík i když nevím o koho jde, ale asi o nějakého podobně postiženého jako jsem já

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 22:03
- Nahlásit

Smecka

tolik ne, miluje - stejně jako já vlky, miluje čévéčka. Má-stejně jako já-dost dost rozumu je nechovat, když na to nemá podmínky.

Smecka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 22:12
- Nahlásit

Já sice podmínky mám, ale sil ubývá.
Jsem stará, slabá, šílená a vyvrknutá kardiačka

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 22:14
- Nahlásit

Smecka
Jsem stará, slabá, šílená a vyvrknutá kardiačka

Kuš Ty vyvrknutá kardiačko!!

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 22:26
- Nahlásit

Smecka
Pamatuješ jak jsem si stěžovala na líného Mia? Tak v roce a půl došlo k obratu o 360 stupňů, dnes se ho bojím dát z ruky protože by ho těžko někdo cizí v kruhu udržel
jooo, tak super, oni ti chlapci občas zvláštně dospívají, že

Jinak jsem si nechala dvě holčičky...tedy chtěla jsem jen jednu, ale holt to tak vyšlo...takže sic nejsem kardiak, ale jinak vím přesně, jak se cítíš! Jsem stará, slabá, šílená

worick
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 06:40
- Nahlásit

Smecka
Jo, octanovou mast, normoš z lékárny.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 07:11
- Nahlásit

Ebony
Smecka
Jsem stará, slabá, šílená a
Můžu do klubu?

Smecka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 10:51
- Nahlásit

Ebony
jooo, tak super, oni ti chlapci občas zvláštně dospívají, že
To bylo úplně ze dne na den. Jeden den byl Mienka, druhý den kryl a třetí den byl king Naprosto ve všech projevech.
Já si tentokrát nenechala nic, ale tiky pochopitelně byly. Kombinace dvou čsv (pes + fena) jak jsem to udělal u předchozího vrhu je vražedná Věřím že dvě feny zvládneš líp.
P.S. Už chladím, mažu a baštím. Moc to nebolí ale kloub nejde ohybat. Zkoušela jsem popoběhnout ale prostě to nejde ...

Smecka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 10:53
- Nahlásit

.. nejradši bych si tu nohu hodila přes rameno.

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 14:13
- Nahlásit

Smecka
Zkoušela jsem popoběhnout ale prostě to nejde ...
moc to nedráždi, jen lehce choď, v kruhu to vydržíš a pak už to doléčíš

Smecka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 15:52
- Nahlásit

Ebony
moc to nedráždi, jen lehce choď, v kruhu to vydržíš a pak už to doléčíš

To pak mě teď taky moc nezajímá

Eny
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 15:59
- Nahlásit

Smecka
držím palce, rozchodit se dá všechno s dobrým obinadlem, jen z vlastní zkušenosti pak s tím zajdi na chirurgii, já takhle měsíc rozcházela "vyvrknutý kotník" a ona to byla mrška zlomená nějaká kost či co, takže mi to taky nakonec dali do sádry... no hrůza, ale na to IPO3 jsem stejně nastoupila, když už jsme trenovali, přece tomu psisku nezkazím no ne řeknu Vám že nejhorší na tom byl ta stopa (sádra a podzimní rozbahněné pole moc nejdou dohromady) a to jsme byla moc ráda, že je cizí a půjdu jí jen jednou

Smecka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:43
- Nahlásit

Eny
Já jsem na rtg byla. Chtěla jsem slyšet že to není zlomený, právě kvůli tý Světovce, jinak bych se na rentgen vykašlala.Tahle výstava je pro mě něco jako IPO3 Je přihlášených rekordních 180 čsv a paralelně posuzují dva, v součastné době nejlepší rozhodčí pro naše plemeno.
Držte mi palce ať to zvládnem. Jsem ráda že mě všichni nabádáte k rozchození, to je velká motivace

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:48
- Nahlásit

Smecka
od kdy smí pes na výstavu? Můžou tam už jít i tvoje medvědí vlčata?

Smecka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 17:50
- Nahlásit

Gerda
3 týdny po poslední vakcinaci (vzteklinou). Moje medvědí vlčata ještě ne, jsou po poslední vakcíně necelé dva týdny tuším.
Jinak vystavovat mohou v dorostu od 6 měsíců. Na některých výstavách je i třída štěňat - tuším od 4 měsíců.

AmAkita
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 18:43
- Nahlásit

Octanová mast na tu bolest je super , mě pomohla skoro ihned.
Před 3týdny jsem se kotníkem BŘINKLA na koloběžce o ten ,,náboj " v zadním kole. 10dní to bylo jen fialový, ale pak to začalo bolet trvale. Na RTG dobrý , takže už10dní mažu jen ten kotník, překrýt třeba kouskem mikrotenu a STAHUJU. Bacha, celou nohu (od prstů až nad kotník) , jinak to prý nateče ještě víc. Na noc bez stahování=jen do ponožky.
Zabralo to fakt ihned , za dva dny jdu světovku se třema psama.......v poho

AmAkita
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 18:45
- Nahlásit

Octanová mast na tu bolest je super , mě pomohla skoro ihned.
Před 3týdny jsem se kotníkem BŘINKLA na koloběžce o ten ,,náboj " v zadním kole. 10dní to bylo jen fialový, ale pak to začalo bolet trvale. Na RTG dobrý , takže už10dní mažu jen ten kotník, překrýt třeba kouskem mikrotenu a STAHUJU. Bacha, celou nohu (od prstů až nad kotník) , jinak to prý nateče ještě víc. Na noc bez stahování=jen do ponožky.
Zabralo to fakt ihned , za dva dny jdu světovku se třema psama.......v poho

Smecka
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2009 07:57
- Nahlásit

AmAkita
Za tři týdny už budu doufám taky OK, jsem po výronu teprve 4 dny.
Co vystavuješ za pesy?

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:56
- Nahlásit

Smecka
jinak tam budeme taky...jsme pavilon E

Smecka
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2009 14:08
- Nahlásit

Ebony
Fakt? tak se třeba uvidíme My jsem v hale B0.

Smecka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2009 19:57
- Nahlásit

Ebony
Dík za radu. Vyběhali jsem (já vykulhala) Světového vítěze a BOB

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání