| Autor |
Zpráva |
staropramen
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 10:40
- Nahlásit
sem si od chvíle co mám pejska všiml uschlych fleků na trávníku,samozřejmě je to od chcaní, je to normální že má stěně tak agresivní moč? a nevíte jestli se na těch vychcanych místech trávník časem sám obnoví nebo je potřeba ho tam dosejt?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 10:42
- Nahlásit
po hromádkách to chápu,tam bych zdechnul i já
|
bea
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 10:43
- Nahlásit
Tal tp by mne taky zajímalo - mám stejný problém na chalupě a naházela jsem na ta místa travní semeno - a nic.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 10:51
- Nahlásit
Nepomůže nic, pokud se prostě na trávníku venčí pes, vypálené fleky tam budou. Jedinou šancí,jak trávník obnovit je vytrhat ten spálený i s vrstvou vrchní zeminy, dosypat novou zem, vysít travní semínkou a samozřejmě dokud nebude tráva silná, mít trávník oplocený. Ale pokud tam pak psa opět pustíte, bude to za čas to samé
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 10:58
- Nahlásit
staropramen
jo normální to fakt je, když psa vidím, že někde čurá, tak tam vyleju dvě - tři konve vody, ale samozřejmě to se jednomu povede málokd,y čili máme po zahradě též co dva kroky to nějaký rezavý flek. Další variantou je, chodit štěně venčit víckrát mimo zahradu
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 11:12
- Nahlásit
kde je pes, trava neroste driv jsem taky behala s konvi a lila to na mista kde jsem je nacapala, ale pri poctu 4 stredne velkych psu, to jednoho prestane bavit, cuby nici travnik, kluci zas buxusy a tuje. Trava teda naroste na jare zase nova, tu jsem nikdy neosazovala znova, ale tuje dostaly sestrih spodnich vetvi a kluky uz se podarilo to odnaucit, ted maji v oblibe pro zmenu kameny kolem skalky a to mi nevadi, tam jsem naopak rada, ze trava neroste, pac se mezi ne nedostanu sekackou a musela jsem to trhat ruco.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 12:40 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Hezký. Tak mi řekněte, proč mám já na dvoře pět čoklů a když se o to nestarám, mám tam během měsíce metrový lebedy.
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 12:50
- Nahlásit
impact
Zde není hovořeno o lebedách, anóbrž o trávníku anglickém, s láskou a péčí pjestěném.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:00
- Nahlásit
kinta
To je fuk. Když to spálí trávu, proč to nespálí ten bordel?
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:03
- Nahlásit
impact
bo ten bordel hodně vydrží narozdíl od přešlechtěných traviček
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:03
- Nahlásit
PeKrato
Hm hm, možná byste si mohli vzít poučení a místo travičky nasázet lebedu. Doporučuju. Roste rychle a je nezničitelná.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:07
- Nahlásit
Steph
pokud to jde a je tam už nějaký kmínek- plesknout na něj láhev od dobré vody.......to zabralo na tujky u nás.....jinak fleky už neřeším.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:08
- Nahlásit
impact
i mráz kopřivu nespálí a to do slova a do písmene- k lebedě přidávám i tuto zelenou mrchu(((
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:16
- Nahlásit
impact
proč to nespálí ten bordel?
Štyry nudle evidentně nestačí. Budeš muset navýšit počet, třeba to pomůže.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:16
- Nahlásit
fajn by bylo vycvičit pejska aby vylučoval na plevely
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:20
- Nahlásit
kinta
Štyry nudle a picbum, nezapomeň.
žanda
Mě to točí, páč to musím furt vytrhávat.
staropramen
No to voni na to čůrají, jenže se spálí max pár listů a lebeda jede dál. A nemám tam jen lebedu, rostou tam asi čtyry různý mrchy.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:20
- Nahlásit
Mám stejný problém jako Impact. Na dvoře volně měnitelný počet čoklů (deset až nekonečno, dle momentální situace na hotelu, v útulku a u nás doma) a tráva roste tak rychle, že ji ani koza spásat nestačí O sekačce nemluvě, tu sme zavařili Kurňa čím ty psy krmíte, že mají tak agresivní moč? U nás teda nerostou kytky, páč je ti blbečci okusují a udupávají, ale tráva a keře bez problémů.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:21
- Nahlásit
impact
no mě neroste nic jinýho,než tohle svinstvo, o květenu se už moc sani nesnažím......jsem si koupila strunku sekačku-jde to rychleji a výsledná stejná- zase naroste (
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:30
- Nahlásit
Biluška
Je to divný, ale asi čím víc čoklů máš, tím víc tráva roste.
žanda
No já to vyškubávám. Mám tam tak různě dlažbu. Ale i když to vyškubu i s kořenama a psi po tom chčí jak hloupí, tak to stejně za chvíli naroste zpátky. A to je malinkej prostor fakt. A ještě po tom celej den běhaj. Nechápu to.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:36
- Nahlásit
impact
Je to divný, ale asi čím víc čoklů máš, tím víc tráva roste.
Viď? Essi na to nemůže mít nějaký vliv, že to hnojí....
Ale i když to vyškubu i s kořenama a psi po tom chčí jak hloupí, tak to stejně za chvíli naroste zpátky. A to je malinkej prostor fakt. A ještě po tom celej den běhaj. Nechápu to.
Přátelé, vypozorovala jsem, že tento problém trvá pouze v určité roční období. Kupříkladu v lednu celkem nemám s trávou problém....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:45
- Nahlásit
Biluška
Kupříkladu v lednu celkem nemám s trávou problém....
Je to asi divný, ale u nás je to taky tak....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:59
- Nahlásit
Prosimvás, když už jsme u těch trávníků - výhledově bych chtěla pořídit mechovec nebo nějakou podobnou náhražku trávníků na pár míst kolem domu. Přežije počůrání? Zatím mám jenom psa, ten čůrá na ořešák, kterému je to celkem putna, ale časem se smečka rozroste a budou fleky...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 14:02
- Nahlásit
impact
Je to asi divný, ale u nás je to taky tak....
To bude problém rozšířený po celé Moravě, asi . Počkáme jestli něco podobného vypozorují i kolegové v Čechách. Essi jo, tak je jasný, že je to celonárodní problém a mohli bysme na jeho výzkum urvat nějaké dotace
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 14:09
- Nahlásit
Biluška
my máme nějaký vesnický samosevysévací jílek, ten roste taky furt, sekat se musí každý týden, jak prospívá, děláme mu děsné věci (fůry dříví, rozježděný koly náklaďáku) a regeneruje bezchybně.
Problém bude v nesprávné trávě, kdepak ve psech
Trávník se musí mučit, kdepak hýčkat...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 14:18
- Nahlásit
Meta
Trávník se musí mučit, kdepak hýčkat...
No mě by ani nenapadlo ho hýčkat . Já sem z těch, co po něm jezdí, pouští na něj psy, děti, kočky, kozy a králíky. Taky ho likviduju sekačkou na trávu. Denně na něho chrstnu kýbl vody se savem když vytřu podlahu. Občas vytáhnu ven koberce a psí pelechy a vezmu je hadicí (a savem a jarem a bůhvíjakou chemií ještě).... a trávu máme, že bysme ji mohli vyvážet
helejte, paní, jak to máte s tím lednem? Roste u vás tráva v lednu, nebo má ten problém širší lokalizaci než jsme předpokládali?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 14:21
- Nahlásit
Biluška
Paní, to co u nás poroste v lednu, to nebude tráva...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 15:00
- Nahlásit
Biluška
Hele, nechceš si z toho udělat kšeft - někde někdo má mega pozemek, a aby nemusel síct, tak na jakře přijme objednývky na ovce - prostě si u něj "koupíš"ovci, ona mu od jara do podzimu spásá, na podzim se vodkrouhne, ty máš dobroučkou ovečku třeba na rožeň a on má celoročně posečíno
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 15:13
- Nahlásit
Biluska
asi to bude celorepublikovy, u nas v lednu taky celkem bez problemu - dokonce i v prosinci dobry...hlavne jak rikaval dedecek...holka Ty nepestuj travnik, kdyz pestujes psy a mel recht, ja to neresim, pac mame ze 3 stran pole a kdybych mela resit vsechny bodlaky, lebedy, koprivy a sousedovic plizici se maliny pod plotem a nalety z cernyho bezu na tom nasem pulhektaru tak mi z toho hrabne. Nicim to stejne jako ty, sekackou, savem, autem a ta svine porad roste, kdyz uz me to hodne se*e vemu rondupaka a ten to 100% zadupe.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 15:18
- Nahlásit
Dines
vy si děláte srandičky s ovcí,ale náš známej teď-pprávě z toho důvodu-pořídil nějaké zakrslé ovečky a beránka. Jsou menší než středně velkej pes.......Jen sousedi maj problém,že moc "mečej"- tak nakonec, zda to není šmrncnutý s kozou. ) A údajně psům chutnaj jejich bobky, tak i za stravu pro čoklís něco ušetřej )
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 15:30
- Nahlásit
žanda
zakrslé ovečky a beránka
Miniovečky jsou super, já bych je taky jednou chtěla - přece jenom corgi to líp požene než velkou ovec Tchán si teď pořídil minikozičku a to je teda horor - tu bych doma nechtěla. Nepase, jenom mečí a skáče.
|