| Autor |
Zpráva |
suri
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 10:32
- Nahlásit
Máte s tím někdo zkušenost? Kamoška má bullíka s papírama, já mám stafbullici s papírama, ale na konzulátu mi nejsou schopni jasně odpovědět. Asi samy neví. Tohle je znění zákona:
Podle článku č. 10 Zákoníku o nebezpečných psech ("Narodne Novine" 26/05) je zakázaný dočasný pobyt na území RH psům rasy pit bull teriér a jejich kříženců, kteří nejsou zapsáni v registru Mezinárodního kinologického svazu (F.C.I.). Jedině v případě je-li pes zapsán ve shora navedeném registru a vlastní i potvrzení o registraci je dočasný pobyt psa na území RH povolen.
Já si myslím, že tímto dokumentem je "Průkaz původu psa", ale na můj dotaz mi došla tahle odpověď: Pokud vlastníte z MEZINÁRODNÍHO kinologického svazu F.C.I. potvrzení, že je Váš pes zde zaregistrován pak je možný dočasný vstup do RH.
Jak by jste to chápali?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 11:00 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
suri
Zavolej si někam na F.C.I., resp. někomu, kdo vede českou
odnož, né?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 12:17
- Nahlásit
suri
a ty nový slova "kinologický" to vymysleli taky na konzulátě???
Je vidět, že tam mají fakt přehled... Co zkusit napsat na český velvyslanectví v Chorvatsku?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 13:05
- Nahlásit
suri
Jedná se o PP.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 13:33
- Nahlásit
holky a nevíte, jak je to s bulíky v Rakousku? Jsou pro cizince s bulíky na dovolené nějaká omezení nebo zákazy?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 13:33
- Nahlásit
gabifi
no co já vím, tak nesměj vůbec. Aby mohli m usej mít složenou nějakou zkoušku...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 13:41
- Nahlásit
bullvnouzi
a nevíš, jestli je to někde ofiko napsaný?
|
suri
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 13:47
- Nahlásit
Mel
no ono mi tohle právě přišlo z českýho velvyslanectví v Chorvatsku, ta čeština mě taky zarazila.....a hlavně se pozná pravá birokracie, dala jsem jim konkrétní otázku na moje psy a oni mi poslali znění zákona. Přitom jsem přímo zákon v dotazu citovala. Vypadá to, že o tom vědí velký prd.
Mucholabka
taky si myslím, že to stačí, poněvadž průkaz původu vydává Českomoravská kynologická unie a ta je členem F.C.I. a to jsem jim taky psala, a na to mi napsali tu poslední větu....
|
suri
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 14:04
- Nahlásit
bullvnouzi
Ty o tom Rakousku jsem to nikde nenašla. Ani na celních předpisech, ani na Státní veterinární správě.
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 14:06
- Nahlásit
suri
V lete byla v chorvatsku mezinarodni vystava psu a zadny bulari nemeli problem tam jet tak dle meho staci PP. kamoska co tam jela si nic vic nezarizovala.
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 14:08
- Nahlásit
bullvnouzi
A jakou zkousku musi mit pes slozenou, aby tam mohl?? To by mi mozna mohlo otevrit dvere za hranice. No leto je jasny, jedem na vychod.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2008 14:15
- Nahlásit
Rakousko to @LL
No hele takhle. Nedávno jsem řešila psa. Jeho majitel měl odjet za prací do Rakouska a tam tihle psi prej nesměj ani pobývat, pokud tuto zkoušku nemají. Tže on řešil to, že ho dá utratit (tohle prosím neřešte). A to proto, že to byl dospělej pes a gaučák a pro majitele nebylo reálný tu zkoušku během snad měsíce vycvičit...
Poslední info bylo, že to s ním snad chtěl složit, tak doufám, že pes žije.
|
suri
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 08:47
- Nahlásit
Fuissem
dík za info, si taky myslím, že to musí stačit
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 08:53
- Nahlásit
bullvnouzi
a kakou zkóšku?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 08:58
- Nahlásit
suri
a co chorvatské velvyslanectví tady u nás? tam taky neporadili?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 08:59
- Nahlásit
Kámoška byla se dvěma bulinama a asi v pohodě
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 09:03
- Nahlásit
S tím rakouskem to bude tady asi URL
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 09:21
- Nahlásit
reneeska
S tím rakouskem to bude tady asi URL
kde to tam vidíš? to je klasické info přejaté ze Státní veterinární správy...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 09:30
- Nahlásit
Mel
No právě a Rakousko je v unii ne? Tak bych víc neřešila ... člověk se stejně nedoptá
|
suri
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 09:39
- Nahlásit
Mel
No já napřed volala do Prahy na velvyslanectví, tam mě odbyli, že jim to mám poslat písemně, tže jsem poslala meila, ale s koncovkou .hr, od tam to rovnou poslali zase zpět do Prahy, no a zbytek komunikace probíhal už s úřady u nás.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 09:53
- Nahlásit
suri
no, podle toho, co napsali, tak PP by měly normálně stačit...
mě by spíš třeba zajímalo, jak mi dokážou, že můj kříženec je kříženec zrovna pit bull teriéra... Bo, my máme v pase napsáno kříženec a toť vše
|
suri
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 11:03
- Nahlásit
Mel
No to mi taky u Suri , ale musela jsem vetrinářce říct ať tam napíše jen kříženec, ne jako kříženec sbt. A loni jsme neměli problém, kromě rakouských hranic, to nikde ani moc nestudovali. A ono když je tam česky psáno kříženec, tak chorvatskej celník asi těžko pozná co se tam píše Spíš jde o to, že když bude v pasu bullteriér, tak mu to najednou může cvaknout a jsme třá v řiti , poněvadž když narazíš na blbce tak i s těma papírama to budem těžko vysvětlovat.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 11:31
- Nahlásit
suri
a chorvati nejsou v shengenu? páč my už bysme bejt měli a tudíž by neměli být ani celníci
|
suri
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 11:34
- Nahlásit
Mel
Chorvatsko patří mezi třetí země, shengen se vztahuje na EU, ne?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 11:39
- Nahlásit
suri
jéžiš, vidíš, mám v tom bordel... jsem si myslela, že už taky vstoupili
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 11:42
- Nahlásit
Mel
V HR to fakt funguje s PP, nemusíte se dál doptávat, je to sto procentní informace (země jugo byly a jsou jedněmi z největších producentů zápasnických psů skvělých kvalit, a jak známo, apbt je bezPP, omezení je právě kvůli snze omezit využití psů v zápasech).
|
suri
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 11:52
- Nahlásit
Mucholabka
okej, děkuji za informaci
|