Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / napadení,nebo ohrožení...
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 10:51
- Nahlásit

Při večerním venčení mě ohrozil,nebo napadl? mladej kluk, chtěl mě kopnout do obličeje,ale netrefil se..........po tu dobu mi seděl pes u nohy a a ni se nehnul..............co by se stalo,kdyby ho pokousal????? Bylo by to bráno jako napadení psem,nebo obrana psa před útočníkem?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:03
- Nahlásit

žanda
No to si děláš prdel? Kam ten svět spěje...

Jinak nefím, no. Co máš za psa? Myslím si, že by to na jednu stranu mohlo být bráno jako nepřiměřená obrana. Na druhou stranu bys mohla hrát na to, že tě chtěl znásilnit a to už by u ženy snad byla obrana přiměřená. Záleží, jak moc by ho pes zrasil...

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:07
- Nahlásit

bullvnouzi- mám AST.......takže by to asi pidi kousnutíčko nebylo.............

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:12
- Nahlásit

žanda
A von se ho nebál, jo? To je nářez... Jako kluk psa. Nefím, no. Já bych si ho asi držela na vodítku a dala mu povel zadrž... Jestli to zná tvůj pes.

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:15
- Nahlásit

žanda
stalo se mi něco podobnýho a ptala jsem se kamaráda policajta. Řekl mi, že bych musela dokázat, že ten člověk na mě doopravdy zaútočil, na nějaký pokusy se u nás nehraje. On by samozřejmě řekl, že nic takovýho neudělal, bylo by to tvrzení proti tvrzení a pak bys už těžko dokazovala, že to byla obrana před útočníkem a kdyby on tebe obvinil z napadení psem, muselo by to před soud a to většinou končí tak, že ty bys musela ještě jemu platit, např. zdravotní péči.

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:22
- Nahlásit

bullvnouzi, byl podle mě sjetej......psa se nebál,stála jsem tam s babičkou z vedlejšího baráku a jezevčíkem,vybral si pro útok mě.....spíš by mě zajímalo,jak by to hodnotila policie,kdyby se něco stalo-myslím tomu klukovi......

pokud není na cvičáku a není tam rukáv, pes nereaguje na podobné akce, tedy zatím.......venku jsem to nikdy nezkoušela a pokud neječím......

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:23
- Nahlásit

Báro toho jsem se bála,ale měla jsem svědka........tak snad bychom se z toho vylízali.....jde o to,zda by si ten feťoš něco pamatoval taky.

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:24
- Nahlásit

No myslím,že pokud by jsi měla svědky,že tě opravdu napadl,tak by to mělo být v pohodě. Pokud by se to stalo o samotě,tak je to tvrzení proti tvrzení a jediná šance by byla kdyby byl za útoky už předtím trestán.

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:29
- Nahlásit

žanda
u mě byl ten kluk taky sjetej, teď sem s nim běžně potkávám a asi si to vůbec nepamatuje. Má vlčáka, já labradora..psi si hráli a kluk mě najednou chytil za kapucu a začal na mě řvát, že mě zabije a tak bohužel mám i zkušenost s mojí kamarádkou, která šla na policii s pokusem o znásilnění, byla zkopaná a roztrhaný oblečení..ukázala na něj(cikán) on řekl, že jí v životě neviděl a dodneška si vesele lítá po městě, je pouze už asi 2 roky v podmínce. přemýšlela jsem, že kdybych měla psa co umí vrčet a štěkat, tak nejednodušší je psa pustit, atˇsi s tim hovádkem trošku pohraje. Jenže mám labradora, kterej mu ještě u toho lízal ruku..

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 11:50
- Nahlásit

Báro, tenhle naštěstí psa neměl, řval takové nadávky, že bych je z pusy snad nevypustila aniž bych se nečervenala,a to nejsem zase až taková cíťa na slůvko. Obávám se, že ho taky budu potkávat, mám pocit,že ho od vidění znám.
Můj pes sice umí na povel štěkat,ale v tu chvíli jsem ti na to ani nevzdechla.....a nejsem si jistá,kdybych měla psa na volno, že se bude angažovat,když panička neřvala jak šílená.....seděl a byl uplně v klidu...............to jsou holt ty zlý bojový........

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 12:28
- Nahlásit

žanda
znám, já se taky nezmohla na odpor. A bohužel jsem se jenom utvrdila v tom, že když budeš dneska v nějaký takový situaci, tak ti nikdo nepomůže. Kolem nás chodili lidi se psama a nikdo nic neudělal. Asi si mysleli, že je to milenecká hádka.. nevim z jak velkýho si města, ale podle mě má větší smysl, aby ho potkal nějakej tvůj pokud možno velkej a namakanej kamarád a vysvětlil mu, ať se od tebe drží dál. Já když toho maníka dneska potkám za bílýho dne tak je mi špatně, ale nechtěl mě okrást, jen byl sjetej. Jenže nikdy nevíš, co takovej magor může udělat. Navíc vlčák už trošku povyrostl, kluka absolutně nebere, je kost a kůže a venku běhá pravidelně bezprizorně, takže se ho tady všichni bojí..někdy fakt toužim bydlet na vesnici.

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 12:31
- Nahlásit

Báro,no bydlím v Praze- a budu se modlit,aby si ten "můj" magor psa nepořídil......ale v tom případě by už zase můj chlupatec v klidu neseděl a šel by mu psa "sežrat".Začnu se kamarádit s nařachanýma klukama)

Bob
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 13:05
- Nahlásit

žanda
Policie by provedla pouze šetřní sepsání svědku atd. konečný verdikt by měl soud v případě Trestného činu. V případě přestupku
správní orgán.

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 13:55
- Nahlásit

Bobe- aha, čili bych to pravděpodobně odnesla já,jelikož mě se nic (klepu to na dřevo) nestalo,ale on by byl chudinka
malej poškozenej....(

LucieS
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 08:20
- Nahlásit

žanda
Záleží na tom, jestli by sis našla svědky, jestli by mu v nemocnici na ošetření vzali krev a zjistili drogy, atd.

Bob
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 11:23
- Nahlásit

žanda
To že se ti nic nestalo by nemuselo hrát žádnou roli, pravděpodobně by hodně záleželo jaká zranění by útočnik utrpěl a jak dlouho by se léčil a hlavně co by vypověděli svědci. Pak by záleželo jestli by soud situaci posoudil jako nutnou obranu. Jestli již soud takovou situaci řešil, kdy pes při obraně pána způsobi útočníku zranění a útok odvrátil bohužel nevím. Pokud tě to zajímá tak si musíš sednout a kouknout do trestního řádu a přečíst definice a §. Každopádně naše soudnictví je pomalé a nepružné a rozhodnutí by klidně mohlo padnout až za několik let - bohužel.

misenka1
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 12:35
- Nahlásit

hmm,mam trosku obdobnu skusenost.
Byvala som v prizemi,a deti ako sa hrali pred barakom si robili srandu,a hadzali mi klacky dovnitr,alebo robili take to baf,ktore je strasne popularne,ale tym ze mam AST,tak som sa bala,ze na nejake podobne baf zareaguje tiez a urobi chnap.
Radila som sa s pravnikom,ako potom v takej situacii postupovat(deti boli poucene,aj rodicia a mali ma na haku).Keby sa niekomu nieco stalo,tak by som bola v piiip aj s hafanom,nikto nepozera na to,ze to je vas byt apod.
Takze som vylepila pozor zly pes,ale stejne to nepomohlo.

U rodicov mam 2 ovciaky,su k domu,ztakze neznesu cudzich.Raz sa nas snazili vykradnut-cigani a psi ich pokusali,trosku viac,chybalo kus lytka a tak..Vsade mame oznacene pozor zly pes a pod,a stejne sme cvakali liecbu a tak,a to nam este chceli tie psy vziat a utratit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání