| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2008 17:09
- Nahlásit
Mozna to tu bylo, ale zajimalo by mne, zda pes musi byt cipovan i kdyz ma tetovani a jestli je nekde prikazano resp narizeno jak ma byt pes zabezpecen...
staci kdyz bude na zadni sedacce pripoutan za postroj k tomu pripinatku co je na pasy? a je mozne prepravit psa na zemi u spolujezdce? nebo treba prejet hranice vzadu priputan tak jak ma a pote vepredu na zemi v cizi zemi? nevite jestli hrzi nejake sankce? (muj totiz vsude jinde nez prave u spolujezdce zvraci ) a je dano kolik se smi v 1 aute prepravovat lidi a psu?
(5 lidi vim, ale lze jednoho cloveka vzadu nahradit jednim psem?) diky diky
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2008 19:00
- Nahlásit
najezdili jsme po EU par tisic km a nikde po nas nikdo nic nechtel.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2008 20:23
- Nahlásit
nika00
záleží kam pojedeš... třeba do Anglie by tě se psem nepustili, pokud by nesplnil jejich veterinární podmínky.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 00:09 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit
nika00
státní veterinární správa má na svém webu napsáno, že pes musí být trvale označen (tedy buď tetování, nebo čip), řádně očkován a mít petpas. Některé země toho požadují víc, přesně, jak píše brut, podle toho, kam pojedete se mrkni... http://www.svscr.cz/index.php?art=930
A jak má být pes přepravován asi najdeš ve "vyhlášce" té konkrétní země, pokud to nějak upravují
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 09:41
- Nahlásit
diky za reakce...
ted pojedeme jen do chorvatska...
docela by mne zajimalo jestli je mozne mit psa na zemi u spolujezdce, vzadu psa uprostred, dva lidi s malym psem na kline...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 15:17
- Nahlásit
ted jsem nasla i neco o dalnicnich znamkach?
bude pri ceste do chorvatska platit ceska dalnicni znamka??
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 15:20
- Nahlásit
nika00
docela by mne zajimalo jestli je mozne mit psa na zemi u spolujezdce, vzadu psa uprostred, dva lidi s malym psem na kline...
no tak to pochybuju, to je všechno dost nebezpečné pro posádku auta, takže předpokládám, že ostatní země mají nějaké zákonné kouzelné formule jako u nás tj. "pes musí být řádně zabezpečen aby neohrožoval...". A flajstr v cizině bych si teda za to nelajzla.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 15:22
- Nahlásit
nika00
bude pri ceste do chorvatska platit ceska dalnicni znamka?? v cechach zcela jiste, v chorvatsku zcel jiste ne Musis si zjistit, jak je to v ktery zemi .. napr. v nemecku jsou dalnice zdarma, v belgiia holandsku tez, v rakousku jsou urcite useky zpoplatnene mytnym stejne jako ve Francii, HR konkretne nevim .. koukni se na web bud MD nebo MZV
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 15:28
- Nahlásit
nika00
tady rychlej odkaz
http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1lni%C4%8Dn%C3% AD_zn%C3%A1mka
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 15:30
- Nahlásit
jezis ja sem z toho jak vyjevena
Terri
no a jeden clovek vzadu a dva psi by se dalo ne? kdyz ti psi budou zabezpeceni....resp jeden pes by sedel vepredu, a na "dulezitych" usecich by presedlal, neb se jinak fakt poblinkaaa..
ja pocet prepravovanych osob a zvirat nikde nenasla...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 15:35
- Nahlásit
nika00
já bych jenom podotkla že v zadu být přepravován může ale připoután pasem pro psy
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 15:37
- Nahlásit
leila
to vim...ale doclea by me zajimalo, jeslti bude vadit kdyz bude mit pevny postroj (ne specialni pro auta) ale bude na nem ta upevnovaci spona na pasy...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 15:42
- Nahlásit
nika00
myslím že v tom by problém být neměl
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2008 12:58
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/clanek/133772-schengen-pro-z virata-neplati-musi-mit-svuj-pas.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2008 14:33
- Nahlásit
nika00
to vim...ale doclea by me zajimalo, jeslti bude vadit kdyz bude mit pevny postroj (ne specialni pro auta) ale bude na nem ta upevnovaci spona na pasy...
To záleží jak v které zemi, nejlíp asi si to zjistit na ambasádě. Třeba ve Skandinávii musí být pes buď v kufru nebo v přepravce, takže tam by to bylo na pokutu.
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2008 18:18
- Nahlásit
nika00
Ahojky, jeli jsme s Diazem přes Rakousko, Švýcarsko a Itálii. Všude naprosto bez problému. Vždy, když jsme jeli přes hranice, tak měl na sobě klasický postroj a byl připevněný tou sponou do pásu. Všem to bylo šumák. Sice nás nekontrolovali, ale třeba Švýcaři požadují čipování nikoliv tetování a myslím, že Rakušáci také...
V Chorvatsku jsou spoplatněné dálníce mítným. Pokud si dobře vzpomínám, tak dálniční známky tam snad nejsou.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2008 09:52
- Nahlásit
Helvan1
tak konecne neco co me trochu uklidnilo dekuju...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2008 14:12 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Helvan1
Svycari pustej jen s tetovanim vyzkouseno loni. Jedini kontrolovali petpasy a chvilku nas zdrzeli na hranicich, ale jinak naprosto bez problemu.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2008 15:53
- Nahlásit
nika00
V zásadě jedinej, kdo ti může dělat problémy jsou Slovinci při cestě zpátky z Chorvatska, cítí se teď po vstupu do Schengenu hrozně důležitě... V CHR a ve Slovinsku se platí za použití dálnice mýtné, vždy za určitý úsek.
Sáru jsem vždycky vozila na sedačce vzadu, nepřipoutanou a nikdy si nikdo nestěžoval... a to bylo ještě v době, kdy byli hraniční kontroly.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2008 16:05
- Nahlásit
Jandula
problemy jakyho tipu myslis?
jako snad to zvladnem a kdyz bude malymu blbe...tak si ho dam dopredu...a na prechodech hodim dozadu...
jo hele a do CHR prej doporucujou mit i pas - myslim jako pro cloveka...ze je mozne ze OP nebude stacit...je tot ak? ani nevim jestli mi totiz pas jeste plati
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2008 16:10
- Nahlásit
nika00
Chorvati problémy nedělají, jde o jejich vlastní iniciativu co se týče občanky, spousta lidí jezdí jen na občanku a je to v pohodě, v zásadě se to doporučuje jen kvůli tomu, že když člověk ztratí pas, tak má ještě další průkaz totožnosti - což je občanka, když budeš mít jen občanku a ztratíš jí, tak máš problém - ale zase ne neřešitelný... ))
Slovinci občas si hrajou na důležitý, kontrolují pečlivě doklady i od auta, dávají to do systému, občas jim tam z toho vyplivne, že auto je nahlášený jako kradený atd., ale pokud budeš mít pas a čip na psa, tak bude vše v pohodě.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2008 16:22
- Nahlásit
Jandula
no tak myslim, ze doklady urco neztratim...jen sem se bala, ze kdyz nebudu mit pas, tak mam problem....
doklady bysme snad meli mit vsechny v poradku..jeste musim nechat naockovat sandy a dat ji cip a udelat oboum pasy...
jo jeste...oni vemou psa pres ctecku kdyz budou chtit, ze? nebo musim sebou i naky papiry ohledne toho cipovani?
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2008 07:45
- Nahlásit
Tchor
My jsme byli v loni ve Švýcarsku a vůbec nás nekontrolovali. Přejižděli jsme hranici 2x. Ale možná jste byli nějaký podezřelí, ne?
Ale je fakt, že ve Švýcarsku je vždycky lepší tvrdit, že jenom projíždíte třeba do Francie, i když to není pravda. Pak nemají nutkání vše kontrolovat. Švýcarsko nádhera, švýcaři blbci.
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2008 07:48
- Nahlásit
nika00
Čipování ti vypíšou do psího pasu. Tam je místo na nalepení čipového čísla. Nic jiného nepotřebuješ.
Co se týče lidského pasu, raději ho vždy beru sebou. Jistota je jistota a mně to neublíží. Nevíš, na jakého debila narazíš.
|
duli
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2008 09:24
- Nahlásit
nika00
nechat naockovat sandy a dat ji cip
to udelej co nejrychleji....ja jsem cekala na registraci cca 2 mesice
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2008 09:41
- Nahlásit
duli
zitra se na to chystame....ale s druhym pejsekm jsme to meli vsechno do mesice tusim...
|
duli
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2008 10:06
- Nahlásit
nika00
hmm...tak to asi ted delaji rychleji...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2008 10:27
- Nahlásit
duli
mno, já myslím, že registrace s přesunem přes hranice nijak nesouvisí... to je tvoje vlastní iniciativa, jestli si psa necháš někde zaregistrovat
nika00
taky si nech radši před cestou napsat to potvrzení z vet. správy, že jsme země bez vztekliny. Myslím, že to není povinnost, ale jistota je jistota - já bych do toho šla, mám hrůzu z toho, že když už se s čoklem někam vypravím, tak mě pošlou z hranic domů
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2008 10:37
- Nahlásit
Mel
ja se zitra chystam zasypat je otazkama a necham si napsat vsechno co jde... vcetne nakyho leciva na prujmiky neb tusim ze ty my hovadka budou pit z more a sr.. jak o zivot...
no a je fakt ze s garym je to risk cetla jsem ze cestovani do tretich zemich je omezeno na "bojova plemena a jejich krizence" a chorvatsko se k tem tretim zemim radi....ale zase jak pisou ostatni, nikdo si jich ani nevsim...je to individualni no :-/ stejne to je des...ale mozna by ses mohla zkusit poptat, jeslti by ti nepomohlo, kdyz bys vytahla vsechny ty vase zkousky a tak
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2008 10:46
- Nahlásit
nika00
my jeli loni do Chorvatska a dojeli jsme až do Černé Hory, celou dobu jsem měla labradora u nohou na místě spolujezdce a přes hranice i když nás zastavili policajti to nevadilo.
P.S. bylo mu 5 měsíců, tak se tam ještě pohodlně vešel a celou dobu krásně spal..
|