| Autor |
Zpráva |
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 15:39
- Nahlásit
Pokud vás zajímá jak to dopadlo s Akimkem,tak tady je konec příběhu.Jak jsem psala tak když se Kurt vrátil z nemocnice,tak jasme se pohádali a rozešli ve zlém.Ani mi za hlídání nepoděkoval.Za šest týdnů co byli spolu se z Akimka zase stal ustrašánek,usoplánek a vůbec už to nebyl ten fešák jako když byl se mnou.Jak jsem psala na novém členu rodiny,tak jsem to špatně nesla, že nemůžu být s ním.Tak se můj manžel rozhodl že si pořídíme ještě jednoho psa.Jak říkal Akimek má sice blbého pána,ale má domov a jiní psi nemají žádný.Nakonec to dopadlo tak že máme nyní tří měsíční fenku jezevčíka Barušku.Dovezli jsme si jí z velikonoční návštěvy u známích.Byla u nás 14 dní a Kurt umřel a já jsem si Akimka už nemohla vzít.Volala mi kamarádka co bydlí ve stejném domě,že zemřel a co s Akimkem.Bohužel jsem zrovna měla zboží a tak jsem hned nemohla odejít z práce.Hned jsem hledala pro Akimka nový domov a našla jsem ho u rodičů Kurtova kamaráda,nemají a nebudou mít vnoučata.Mají domek se zahrádkou a měli by ho rádi,Akimek je znal.Mezi tím si Akimka vzala Kurtovo sousedka,která byla ten den zrovna na pracáku.Má už tři psi a je nezaměstnaná.Když jsem jí volala že jsem Akimkovi našla domov,tak už mi ho nedala.Chtěla jsem ho od ní koupit,ale ani na to nepřistoupila.Prý Kurtovi slíbila že se o něj postará.Zrovna jí hárala fena a tak s ní šel ochotně.Poprosila jsem jí aby mi dovolila se s ním alespoň rozloučit.Dala jsem jí do začátku tisícovku a prosila aby mi dala vědět jak se Akimek má.Mluvila jsem s ní několikrát a vždy říká že se má dobře.Žije někde u Prahy asi v nějaké komunitě,kde se prý starají o 15 psů.Sama má 3 psi a tak Akimek bude 19 pes ve smečce.Bylo to pro mě hrozných 14 dnů nemohla jsem se smířit s tím ,že když mě nejvíc potřebovat,tak jsem ho zklamala.Brečela jsem kudy jsem chodila.Nejhorší bylo,že jsem musela denně nejmíň 5 lidem vysvětlovat proč nemám Akimka.Někteří mě odsuzovali že jsem si ho nevzala.Na úřadě si taky mysleli,že ho mám já.Sousedka ho ještě ten den odvezla neznámo kam.Potom jsem se dozvěděla že si Kurt prý nepřál abych Akimka měla já.Ještě teď když to píšu,tak u toho brečím.Chudák Akimek umřel mu už druhý páníček v jeho přítomnosti.Nedala jsem na statistiky a myslela jsem,že dochovám Jimmíka a s Baruškou u nás dožije i Akimek.Bohužel to Kurt vzal hopem a umřel v nedožitých 55 letech.Tohoto věku se takto postižení lidé dožívají.Akimek odešel z mého života dne 25.4.2007 a už ho asi nikdy neuvidím.Ta sousedka má ráda psi ale nevím jestli mu bude moct dopřát to co by měl v rodině kde by byl sám.Tak to je konec smutného příběhu o malé čivavě Akimkovi.Nyní již bude žít svůj psí život beze mě.Mě bude trvat jěště dlouho než se s tím srovnám.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 16:01
- Nahlásit
jitka HS
nebyl náhodu drsnosrstý, že? Vím totiž o čivákovi, křížený drsnosrstý, který prý bydlel u nějaké feťačky-náhody...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 18:36
- Nahlásit
jitka HS
Jituško tak to mi je opravdu Akimka líto. Teď už si jen přej a říkej "jemu dobře, jemu fajn, nestýská se mu". Jestli si to nebudeš říkat tak tě srdíčko utrápí a Akimkový nepomůžeš.
Zdar a sílu přejí dva fešáci s Moravy a to bys neuhádla jejích jména no přece Biško a Damiško.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 19:06
- Nahlásit
Mucholabka
To snad né Akimek je klasická ale přerostlá dlouhosrstá čivava.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 19:09
- Nahlásit
Darina1
Díky moc vím že to chce čas.Jenom mě mrzí že se sama nemůžu přesvědčit,že je v pořádku.Vlastně vůbec nevím kde je.Díky,díky za hřejivá slova.Čauky.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 15:50
- Nahlásit
Ahojky,hlásím že jsem opět zde.Tak konečně můžu klidně spát .Příběh o Akimkovi má šťastný konec.Jak jsem před delší dobou psala,tak Akimka po smrti pána odvezla někam ku Praze jeho nezaměstnaná sousedka.Po půl roce se vrátila a jelikož je nezaměstnaná a bydlí v bytě 1+1 kde s ní bylelo včetně Akimka 5 psů,tak to nezvládala finančně a sama za mnou přišla jestli bych jí nepomohla.Přesvědčila jsem rodiče mého kolegy a souseda aby si ho vzali.A tak Od 21.12.2007 je u nich a konečně má milující domov,kde v klidu dožije.Mám ho pod kontrolou,dnes jsme byli s jeho novou paničkou u veterináře.Viděla jsem Akimka po 14 dnech a je to zase ten čiperný pejsek,seběvědomý s ocáskem vztyčeným .Ke mě se má,ale hlídá si novou paničku aby o ní nepřišel.Už zase spí v posteli a má se dobře.V 10 letech konečně našel to co mu bylo léta upírano.Tak má tento smutný psí osud přeci jenom dobrý konec.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 18:58
- Nahlásit
BEZVA Jituš, konečně jste klidní!
|