| Autor |
Zpráva |
Bugsy
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2007 23:02
- Nahlásit
Ahojky mají všechna štěnata z vrhu PP?Pokud je fena uchovněná.A otec je PP.Popřípadě zaslat nějaký odkaz.Semnou se tu hádaj,že může mít jen 4.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2007 23:15
- Nahlásit
ano, cca od roku 1993 jsou všechny štěnda z vrhu i ty třeba nestandatrně zbarvená či jinak postižená (hluchá, slepá) s PP, ale jsou vyřazeny z chovu a je to v průkazu vyznačeno.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 10:56
- Nahlásit
Tak tak. Jen jsem četla, že snad štěně výrazně zdravotně postižené PP nedostane. Ale jinak to má pro psa sloužit jako potvrzení o původu rodičů, proto není důvod nevydávat.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 10:58
- Nahlásit
Musí být oba rodiče uchovnění(jen PP nestačí).Pak opravdu mají všechna štěńata PP i ta nestandartní.Mnoho lidí ještě žije v domnění,že se dává jen 6štěňatům(jako kdysi)a nechají se tak často napálit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 11:01
- Nahlásit
evina
I třeba štěňata s tím...no...teď si nemůžu vzpomenout...s rozštěpem?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 15:52
- Nahlásit
Mucholabka:já sice nejsem chovatel ale myslím si,že by se to mělo týkat zdravých(životaschopných) štěňat.Rozštěp mi přijde jako dost vážná vada.Ale třeba to někdo upřesní...Já slovem nestandartní myslela např.nepřípustné znaky apod.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 16:55
- Nahlásit
Mucholabka
Štěňata s rozštěpem nemají sací reflex,tedy se musí utratit. Je to hrozný,ale je to tak,vím to od veta,sem z něho jednou tahala rozumy.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 17:31
- Nahlásit
žofka
Vidíš, a mě vet přesvědčoval, abych štěně krmila sondou a v dospělosti že se mu udělá plastika horního patra. To jsem zavrhla a zvolila eutanasii. Myslím že jsem se rozhodla správně. Podotýkám že šlo o jedno štěně ze dvou ve vrhu a nebyli s PP.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 18:12
- Nahlásit
jorkaAmálka
Já s tím zkušenost nemám,ale rozhodně bych udělala to,co mi radil vet. Uděla jsi určitě dobře.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:25
- Nahlásit
Bugsy
Pokud byly splněny všechny náležitosti (uchovnění, krycí list), tak všechna štěňata živá v době žádosti o tetovací čísla dostanou PP. Zdravotní stav nebo standard v tom nehrají roli. I kdyby štěně mělo 3 nohy a 2 hlavy, tak pokud by bylo životaschopné, dostane PP.
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:17
- Nahlásit
V některých klubech jsou PP pro např. páté a další štěně výrazně dražší, takže jsem to pochopila tak, že je na chovateli, jestli je nechá vystavit.
Ale máte pravdu v tom, že všechna štěnda z vrhu můžou dostat PP.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:18
- Nahlásit
všechna štěnda z vrhu můžou dostat PP
MUSÍ dostat PP
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:21 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit
MUSÍ dostat PP
No, možná máš pravdu...ale proč by pak ty PP pro páté a další štěně byly dražší? Kdyby měl chovatel povinnost požádat o PP pro celý vrh, měly by být poplatky stejné, ne? Nedává mi to logiku...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:26
- Nahlásit
Za všechny PP jsem vždy platila stejnou částku,ještě jsem neslyšela že by měly být dražší
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:38
- Nahlásit
sněhule si to asi plete s vyšším poplatkem klubu za "nadpočetná" štěňata, což u některých plemen je. Detaily nevím, my to naštěstí nemáme.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:43
- Nahlásit
Ketrin
Mívají to lovečáci, ale nevím, na jakém právním podkladu to vybírají. Protože jako chovatel nesmím, podle zákona na ochranu zvířat, utratit zdravá nadpočetná štěňata, a zároveň nesmím produkovat, jako majitel CHS zapsané v FCI, štěňata bez PP. Pokud by tedy chovatel poplatek za nadpočetná štěňata nezaplatil, porušuje zákon.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:51
- Nahlásit
jj sněhule má setříka a tam to asi tak funguje, ale logiku to nedává ani mi.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:00
- Nahlásit
Jsem to omezení našla u českých fousků, je tam i vysvětlení proč, ale v podstatě buď je má chovatel utratit a nebo za ně zaplatit, ale nelze nechat část vrhu s PP a část bez PP. Každopádně si myslím, že to se bude týkat počtu plemen co by na prstech jedné ruky spočítal a navíc tak pracovních, že se k neinformovaným lidem ani nedostanou, takže platí výše uvedené a výjimka potvrzuje pravidlo.
http://www.westland.cz/fousek/phprs/view.php?cislo clanku=2006011601
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:11
- Nahlásit
Nechci se s nikým přít o to, jestli všechna štěňata z vrhu musí mít PP, možná jsem to špatně pochopila. Ale k čemu pak ty rozdíly v poplatcích:
http://klub.pointer-setter.info/archiv/dokumenty/s mernice/200501.pdf
Prostě se mi jen nechtělo věřit, že by tím chovatele naváděli k utracení nadpočetných štěňat...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:52
- Nahlásit
sněhule
no ovšem tohle je fakt hustý
|
ati
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:52
- Nahlásit
sněhule
to jsou poplatky pro klub né pro plemenku,která vystavuje PP,jisté je že chovatel nemůže produkovat zárověň štěnda s PP a bez PP. Nevím jaká je praxe,protože zdravá štěnda se utrácet nemohou. Tak bud chovatel zaplatí,nebo možná nadpočetná štěňata zatají a doufá ,že se na to nepříjde.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:54
- Nahlásit
ati
A když nechce být členem klubu? Když chová jakože sám, tak mu plemenka ty PP vystaví?
|
ati
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:56
- Nahlásit
Mucholabka
záleží jak to mají v klubu,u nás RTW platí nečlen pětinásobek za vše(bonitace,kr. list a pod)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:59
- Nahlásit
ati
I když není členem klubu, tak musí všechno stejně procházet klubem? Myslím doporučení krytí, krycí listy, počet štěňat?
|
ati
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:03
- Nahlásit
Mucholabka
nemůžu mluvit za všechny kluby,ale u nás to tak je.Po kontrole vrhu doporučí poradce chovu zapsání štěníků do PK a následně se vystavují PP.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:10
- Nahlásit
ati
Takže tomu klubu se stejně nedá vyhnout?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:54
- Nahlásit
Mucholabka
Nedá, protože v zápisním řádu ČMKU je:
Chov jednotlivých plemen je řízen chovatelskými kluby. Chovat lze jen prostřednictvím chovatelského klubu, který je garantem za regulérnost chovu vůči ČMKU. Chovatelský klub musí být ČMKU uznán.
|