Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Průkaz původu
Autor Zpráva
Bugsy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 23:02
- Nahlásit

Ahojky mají všechna štěnata z vrhu PP?Pokud je fena uchovněná.A otec je PP.Popřípadě zaslat nějaký odkaz.Semnou se tu hádaj,že může mít jen 4.

monika
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 23:15
- Nahlásit

ano, cca od roku 1993 jsou všechny štěnda z vrhu i ty třeba nestandatrně zbarvená či jinak postižená (hluchá, slepá) s PP, ale jsou vyřazeny z chovu a je to v průkazu vyznačeno.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 10:56
- Nahlásit

Tak tak. Jen jsem četla, že snad štěně výrazně zdravotně postižené PP nedostane. Ale jinak to má pro psa sloužit jako potvrzení o původu rodičů, proto není důvod nevydávat.

evina
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 10:58
- Nahlásit

Musí být oba rodiče uchovnění(jen PP nestačí).Pak opravdu mají všechna štěńata PP i ta nestandartní.Mnoho lidí ještě žije v domnění,že se dává jen 6štěňatům(jako kdysi)a nechají se tak často napálit.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 11:01
- Nahlásit

evina
I třeba štěňata s tím...no...teď si nemůžu vzpomenout...s rozštěpem?

evina
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 15:52
- Nahlásit

Mucholabka:já sice nejsem chovatel ale myslím si,že by se to mělo týkat zdravých(životaschopných) štěňat.Rozštěp mi přijde jako dost vážná vada.Ale třeba to někdo upřesní...Já slovem nestandartní myslela např.nepřípustné znaky apod.

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 16:55
- Nahlásit

Mucholabka
Štěňata s rozštěpem nemají sací reflex,tedy se musí utratit. Je to hrozný,ale je to tak,vím to od veta,sem z něho jednou tahala rozumy.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 17:31
- Nahlásit

žofka
Vidíš, a mě vet přesvědčoval, abych štěně krmila sondou a v dospělosti že se mu udělá plastika horního patra. To jsem zavrhla a zvolila eutanasii. Myslím že jsem se rozhodla správně. Podotýkám že šlo o jedno štěně ze dvou ve vrhu a nebyli s PP.

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 18:12
- Nahlásit

jorkaAmálka
Já s tím zkušenost nemám,ale rozhodně bych udělala to,co mi radil vet. Uděla jsi určitě dobře.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:25
- Nahlásit

Bugsy
Pokud byly splněny všechny náležitosti (uchovnění, krycí list), tak všechna štěňata živá v době žádosti o tetovací čísla dostanou PP. Zdravotní stav nebo standard v tom nehrají roli. I kdyby štěně mělo 3 nohy a 2 hlavy, tak pokud by bylo životaschopné, dostane PP.

sněhule
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:17
- Nahlásit

V některých klubech jsou PP pro např. páté a další štěně výrazně dražší, takže jsem to pochopila tak, že je na chovateli, jestli je nechá vystavit.
Ale máte pravdu v tom, že všechna štěnda z vrhu můžou dostat PP.

Joker
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:18
- Nahlásit

všechna štěnda z vrhu můžou dostat PP
MUSÍ dostat PP

sněhule
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:21 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit

MUSÍ dostat PP
No, možná máš pravdu...ale proč by pak ty PP pro páté a další štěně byly dražší? Kdyby měl chovatel povinnost požádat o PP pro celý vrh, měly by být poplatky stejné, ne? Nedává mi to logiku...

ati
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:26
- Nahlásit

Za všechny PP jsem vždy platila stejnou částku,ještě jsem neslyšela že by měly být dražší

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:38
- Nahlásit

sněhule si to asi plete s vyšším poplatkem klubu za "nadpočetná" štěňata, což u některých plemen je. Detaily nevím, my to naštěstí nemáme.

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:43
- Nahlásit

Ketrin
Mívají to lovečáci, ale nevím, na jakém právním podkladu to vybírají. Protože jako chovatel nesmím, podle zákona na ochranu zvířat, utratit zdravá nadpočetná štěňata, a zároveň nesmím produkovat, jako majitel CHS zapsané v FCI, štěňata bez PP. Pokud by tedy chovatel poplatek za nadpočetná štěňata nezaplatil, porušuje zákon.

monika
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:51
- Nahlásit

jj sněhule má setříka a tam to asi tak funguje, ale logiku to nedává ani mi.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:00
- Nahlásit

Jsem to omezení našla u českých fousků, je tam i vysvětlení proč, ale v podstatě buď je má chovatel utratit a nebo za ně zaplatit, ale nelze nechat část vrhu s PP a část bez PP. Každopádně si myslím, že to se bude týkat počtu plemen co by na prstech jedné ruky spočítal a navíc tak pracovních, že se k neinformovaným lidem ani nedostanou, takže platí výše uvedené a výjimka potvrzuje pravidlo.
http://www.westland.cz/fousek/phprs/view.php?cislo clanku=2006011601

sněhule
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:11
- Nahlásit

Nechci se s nikým přít o to, jestli všechna štěňata z vrhu musí mít PP, možná jsem to špatně pochopila. Ale k čemu pak ty rozdíly v poplatcích:
http://klub.pointer-setter.info/archiv/dokumenty/s mernice/200501.pdf
Prostě se mi jen nechtělo věřit, že by tím chovatele naváděli k utracení nadpočetných štěňat...

monika
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:52
- Nahlásit

sněhule
no ovšem tohle je fakt hustý

ati
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:52
- Nahlásit

sněhule
to jsou poplatky pro klub né pro plemenku,která vystavuje PP,jisté je že chovatel nemůže produkovat zárověň štěnda s PP a bez PP. Nevím jaká je praxe,protože zdravá štěnda se utrácet nemohou. Tak bud chovatel zaplatí,nebo možná nadpočetná štěňata zatají a doufá ,že se na to nepříjde.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:54
- Nahlásit

ati
A když nechce být členem klubu? Když chová jakože sám, tak mu plemenka ty PP vystaví?

ati
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:56
- Nahlásit

Mucholabka
záleží jak to mají v klubu,u nás RTW platí nečlen pětinásobek za vše(bonitace,kr. list a pod)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:59
- Nahlásit

ati
I když není členem klubu, tak musí všechno stejně procházet klubem? Myslím doporučení krytí, krycí listy, počet štěňat?

ati
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:03
- Nahlásit

Mucholabka
nemůžu mluvit za všechny kluby,ale u nás to tak je.Po kontrole vrhu doporučí poradce chovu zapsání štěníků do PK a následně se vystavují PP.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:10
- Nahlásit

ati
Takže tomu klubu se stejně nedá vyhnout?

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:54
- Nahlásit

Mucholabka
Nedá, protože v zápisním řádu ČMKU je:
Chov jednotlivých plemen je řízen chovatelskými kluby. Chovat lze jen prostřednictvím chovatelského klubu, který je garantem za regulérnost chovu vůči ČMKU. Chovatelský klub musí být ČMKU uznán.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání