| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 08:50
- Nahlásit
Jan
Cudzi pes k Vam nechodi z jednej veci, mas pravdu, citi smrt svojich predchodcov. A pochybujem, ze by tych psov behali stovky po lese. Mozno najdes dvoch za mesiac, to je tak vela? Vsak povedz, kolko ich zabijes v priemere za mesiac...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 08:51
- Nahlásit
Anonymní Jane
Zastřelený pes skončil na talíři
Doslova šok zažil Miloslav Doležal z Chřibské na Děčínsku, když zjistil, že mu jeho čtyřletého německého ovčáka zastřelil nimrod František Vavrinec, a navíc ho dal známému, aby ho snědl. Kůži z mrtvého psa i s hlavou si majitel sám vyzvedl u tohoto kulináře. "Šel jsem na něj se lstí, že mě Vavrinec posílá pro kůži psa, kterého zastřelil. On ji vyndal z té místnosti, kde asi poráží a stahuje psy a já poznal svého ovčáka," vypráví Doležal. Dodává, že onen muž je pověstný tím, že spolu s kamarády psy jí. "Vím, že budu mít ve vsi peklo, ale takovým případům je potřeba udělat přítrž," říká Doležal. Zvíře si podle lidí z Chřibské ukuchtili chlapi v místní hospodě. Naštěstí jídlo nenabídli hostům, ale snědli ho v uzavřené společnosti. "Na sobotní schůzi našeho mysliveckého sdružení Vavrinec dokonce otevřeně přiznal, že nedávno zastřelil dva psy za hřbitovem a že ti také skončili v hrncích v hospodě. Takový myslivec nám dělá jen ostudu. Ale ve sdružení jsou skoro všichni z jeho rodiny a s nějakým potrestáním bych proti nim neobstál," říká myslivec Antonín Doležal, bratr majitele psa. Předseda mysliveckého sdružení ve Chřibské Václav Pícha o žádném potrestání zatím nechce slyšet. Na otázku, zda by on jako myslivec dal mrtvého psa někomu sníst, dokonce odpověděl, že ano. "Nedělejte z toho senzaci," dodal. Na jednání Vavrince si stěžují i další lidé ze vsi. Milena Hellerová má jen několik desítek metrů domek se zahradou od místa, kde Vavrinec ovčáka zastřelil. "Mám také psa a tenhle myslivec mi neustále vyhrožuje, že ho zastřelí.
Vtipný ne? Honzíku? Co?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 08:51
- Nahlásit
Jan
zajímavé jak se tady oháníš tím, že pes nemá v honitbě co dělat a že psa zastřelíš? Jsi myslivecká stráž nebo hospodář? A držíš se mysliveckého zákona? Nahlásíš zastřelení takového psa? A střílíš jen psy nevyjmenovaných plemen v zákoně a jen v případě že štve zvěř?
Táňa
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 08:52
- Nahlásit
Nejsem ten anonym ale co psala jestli je možné psa zastřelit na louce. Bohužel jsem zrovna předevčírem byla svědkem dost nepříjemné situce. Sousedům utekl pes -10kilo má.Uštval srnku,lépe řečeno ji dohnal asi překousl šlachu nebo nevim co a tak nemohla utéct a pak ji rozkousal zadek.Samozřejmě srnka žila a kdoví jak dlouho bude umírat. Nikdy bych nevěřila že tak malý pes může být takhle zákeřný a mít tak vypracovanu taktiku lovu. To můj je jen tak prožene,nikdy nekousne,ale ani to nechci a tak je na vodítku. Ale todle co jsem viděla bylo na mě moc.KDybych měla pušku asi bych ho taky nějak spacifikovala. Není to jeho první a bohužel ani poslední úlovek a majitelé stím nic nedělaj.Bohužel je stejné rasy jako můj a lidi na mě koukaj velice zle.Nemá smysl jim vysvětlovat,že to není můj pes.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 08:54
- Nahlásit
Myslivec zastřelil psa a utekl
Zdroj: MF Dnes, 09.02.2005
Zlín - Zatím neznámý myslivec zastřelil čtyřmi ranami z kulovnice z posedu poblíž skládky Suchý důl ve Zlíně sedmiměsíčního psa rhodéského rigdebacka s rodokmenem. Jeho majitel ho na tato místa chodíval cvičit často. V pondělí to bylo naposled. „Pes zaběhl zhruba sto metrů za křoví.
Pak jsme s manželkou uslyšeli čtyři výstřely. Rozběhli jsme se a spatřili myslivce, který slézá z posedu. Opodál ležel v tratolišti krve náš pes. Ještě žil, ale byl na tom špatně. Za pár minut zemřel,“ popsal událost majitel psa Pavel Bár.
Na neznámého myslivce se rozhodl podat trestní oznámení. Policie už po střelci pátrá. „Pachatel majiteli psa způsobil škodu pětadvacet tisíc korun. Dopustil se trestného činu poškozování cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedla mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.
Bár tvrdí, že byl z myslivce cítit alkohol. Vymlouval se prý také na to, že pes zardousil zajíce. Proto údajně použil kulovnici. Žádný zajíc však v okolí podle Bára nebyl. Myslivec tedy řekl, že ho jde najít a utekl. „Náš All měl právě začít lovecký výcvik, absolvoval už také výstavu. Zkrátka jsme se o něho starali, jak jsme nejlíp mohli, a pak vám zkříží cestu nějaký ignorant a vše je ztraceno,“ dodal Pavel Bár.
Zákon o myslivosti navíc přísně zakazuje usmrcovat psy ovčáckých a loveckých plemen.
Asi vás začnu milovat kluci moji zelení.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 08:55
- Nahlásit
Anonymní
můžeš mi říct, co to bylo za rasu? Protože nějak se to vymyká skoro až fyzikálním zákonům, aby 10kg pes uštval a zakousl srnu víš, nějak mi to přijde přitažený za vlasy, sorry
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 08:58
- Nahlásit
no a co reknete na prispevek o potrhane srnce ? To je v poradku ?
Jan
|
viky
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:00
- Nahlásit
Nikdo nerika, ze tohle je v poradku. Tady by mel ovsem nest odpovednost predevsim majitel. Pokud vim, ze muj pes toto dela, tak si ho snad zajistim tak, aby se nedostal ven a takove skody nepusobil. Ovsem toto je jedinny pripad, ktery je tady uvedeny. Tech ''preventivnich'' mysliveckych, je tady mnohonasobne vic.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:01
- Nahlásit
Počkejte a jak je to? Nesmí zastřelit obecně psy ovčáckých plemen, nebo psy ovčáckých plemen v blízkosti stáda? V zákoně jsem viděla to s tím stádem...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:03
- Nahlásit
Jan
1. Na příspěvek o potrhané srnce 10 kg psem a)odpověděla Handula, b) ty jako myslivec tady budeš tvrdit, že 10 kg pes - tj. cca střední pudl, knírač apod. dohonil a potrhal zdravou srnu? To snad ne
2. Co ty odpovíš na mé otázky?
Táňa
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:05
- Nahlásit
Že se stakovým "čumákem" vůbec zahazujete, vždyť vás chce jenom vytočit. Podle mého je to obyčejnej zakomplexovanej debílek, kterej si tady hraje na machra kolik už zabil psů... atd.ale nejspíš si s puško vůbec ani nevrznul a doma nejspíš taky ne
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:05
- Nahlásit
Garfield
máš to na str. 10: usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého
vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší
nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato
nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost
od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých
a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské
a služební
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:11
- Nahlásit
§ 14
Oprávnění myslivecké stráže
(1) Myslivecká stráž je oprávněna
e)
usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení,
449/2001 Sb.
ZÁKON
ze dne 27. listopadu 2001
ÚČINNOST
§ 71
Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. července 2002, s výjimkou ustanovení § 45 odst. 1 písm. l), které nabývá účinnosti dnem vstupu smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii v platnost, a ustanovení § 45 odst. 1 písm. w), které nabývá účinnosti dnem 31. prosince 2010.
Klaus v. r.
Havel v. r.
Zeman v. r.
Tak už jsem si to našla. Platné znění. Ale taky je tam o tom, že je nesmí usmrcovat, rozpozná-li má, má-li možnost je rozpoznat. Což nemá chudák nikdy, že Honzo?!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:11
- Nahlásit
Anonymnítana
ten prispevek o te srnce jsem nepsal ja. Jen me udivuje, ze toto nikomu nevadi.
Jan
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:12
- Nahlásit
Garfield
To o tom rozpoznání je myšleno na na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební - mají být označeni, aby byli k rozpoznání.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:13
- Nahlásit
ten prispevek o te srnce jsem nepsal ja. Jen me udivuje, ze toto nikomu nevadi.
máš pravdu nevadí, protože je to vymyšlenej nesmysl....
|
viky
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:14
- Nahlásit
Lidicky, ja myslim ze se nim prestaneme bavit a on treba vypadne. Je to kreten, kterej si zaslouzi jenom to, aby ho nejakej jeho povedenej kolega zastrelil az budou spolu naliti nekde v hospode nebo na hone.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:16
- Nahlásit
viky
Ale, to se ti to urazi. Nic lepsiho neumis, treba padne argumentovat ?
Jan
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:17
- Nahlásit
Garfield
si snad prosla po rano cely novinovy archiv, ne?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:19
- Nahlásit
O srnce jsem psala já a (Jmenuji se Hela) a věřte je to pravda.Je to pes plemeno BASENJI-kdo zná uvěří. Vydřží 4hodiny běhat a uštvat srnku.Když už jí dožene,jak jsem psala kousne ji do šlachy nebo jinak spacifikuje nohy aby neutekla a pak si ji podá. Před 3týdny zase koulouška.Každý basenji honí zvěři-bez vyjímky i můj -je to totiž syn-toho basenjiho,ale oni ho vůbec -respektive ji (je to máma od mého psa) nezvládaj.A věrte pro tyhle psi je lov naprostá vášeň a žasnete jak maj vypracovanou taktiku. Tím nemyslím psi střílet,byla jsem v šoku když mi řikala kamarádka o tom psovi na louce.Ale když jsem předevčírem viděla zase "mámu" v akci ,maj to myslivci těžký.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:21 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Tak přemýšlím, až zase zhučím někde v lese z koně a on se rozhodne vydat sám domů, tak až mi ho bude chtít nějakej rumovej frája zastřelit, tak ho třeba najdu a budu moci alespoň pohřbít, protože aby jej zabil, bude muset vymlátit celý "zásobník", tak to jej podle zvuku třeba i najdu dřív, než ho s kamarády sežere.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:22
- Nahlásit
Abych to upřesnila v žádném případě neschvaluji střílet psi jak králiky ani jako toho basenjiho. Já to vím,že můj pes loví,tak ho hlídám mám ho na vodítku a nepustím ho ani za nic. Ale někdo by potřeboval (jako majitelé od mámy mého psa) aby jim někdo kloudně nahnal strach aby si psa drželi. Kdyby mě někdo zastřelil psa tak ho zastřelím taky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:23
- Nahlásit
Jan
k čemu argumenty, když si stejně meleš svou a na konkrétní otázky neodpovíš
Garfield
měl by je poznat protože je může ze zákona zastřelit jen myslivecká stráž a hospodář a ti skládají zkoušky. Jo a taky jsem našla slib myslivecké stráže: slib tohoto znění:
"Slibuji, že jako myslivecká stráž
budu s největší pečlivostí a svědomitostí plnit povinnosti při
výkonu ochrany myslivosti, že budu při výkonu této činnosti
dodržovat právní předpisy a nepřekročím oprávnění příslušející
myslivecké stráži."
Uzavřela bych to tím, že myslivecká stráž většinou psy nezastřelí, ale nějakej magor s puškou ano Táňa
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:23
- Nahlásit
No nic, už vím, že až pojedu někde autem a po krajnici se bude vrávorat ožralej Ferda s puškou v zeleným sáčku a vklopítá mi pod auto, tak mám ještě couvnout, chvíli počkat, zařadit za jedna a mazat si to domů pro psa a hurá do lesa.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:24
- Nahlásit
Garfield
Jezdíš na koni? Já taky a jak myslivci,mi snima docela máme problémy? Hela
|
viky
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:24
- Nahlásit
Garfield
jo, tak ty jsi neslysela ten pripad, kdy zastrelili jedne pani kone, vyvrhli ho a potom tvrdili, ze si ho spletli s kancem ? Je to asi dva roky co to bylo ve spravach. Tak na to bacha, doufam, ze mas plnase, ti jsou kancum velmi podobni.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:25
- Nahlásit
Já taky skládala pionýrský slib.
A soudci, těšiš, ta jejich přísaha je taky luxusní...
A prezident...
Snad jen lékaři míní své sliby vážně.
|
pigie
Člen |
- Nahlásit
Jan
Roztrhana srnka mi vadi! Psa vziat majitelom, ale nezasluzi si ranu za to, ze ho niekto zanedbal. Pes je vysledkom vychovy svojho majitela... Kedy si uvedomite, ze ten pes v podstate za nic nemoze?
|
Jirikovo
Člen |
- Nahlásit
Garfield
jedine pokud by bylo realne nebezpeci, ze kun bude nahanet zver ... a jelikoz u kone lze predpokladat, ze by zver dohnal, je lepsi ho preventivne picnout. to vis, musi prece chranit honitbu. hlavne si davej pozor ty, az se budes po padu z krovicka zvedat, tak moc nefun a radeji rovnou kric "nestrilejte, ja jsem clovek" a tva sance na to, ze po tobe nejaky moula nevystreli se z 10 % zvysi na 15 %
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 09:28
- Nahlásit
Tyto reci opravdu svedci o Vasi inteligenci a znalosti problemu...
Jan
|