| Autor |
Zpráva |
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 22:12
- Nahlásit
Ahoj,máte někdo zkušenost s falešnou březostí ? Naše 11měsíční fenka si nosí hračky do hnízda a stará se o ně. je samotářská, má nalité cecíky. Vet doporučil hormonální injekce, ale to vidím až jako krajní řešení.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 22:29
- Nahlásit
Hanulaov
Seber hracky, premisti a zmen "hnizdo", nelituj ji, uber zradla, pridej ji pohybu, dukladne. Nebude mit pak cas myslet na virtualni stenata. Pripadne ji zmozene po vychazkach placni na nalite ceciky hadrik vymaceny v octove chladne vode a nech pusobit tak deset minut. Tot muj recept osvedceny, hormony nebrat!
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 09:07
- Nahlásit
Tohle a k tomu můžeš zkusit homeopatika - Lac Canin a Pulsatilu. Zkus vyhledávač a něco tu o tom najdeš - dávkování....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:38
- Nahlásit
Hanulaov
Moje Aneta taky trpěla na falešky, přidej pohyb!!! Sebrat všechny krámy, co si nosí do hnízda, zaměstnat, aby neměla čas vymejšlet svoje kraviny! a jak píše Fifi plácni jí na břicho ten hadr )))))
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 20:09
- Nahlásit
Dík za odpovědi, hračky jsme sebrali, jídlo odmítá sama od sebe, skoro nepije, je pořád v pelíšku. Pohyb má zakázaný na měsíc- našli jí oboustrannou luxaci patel a problém s kyčlí, takže pohyb použít jako terapii fakt nemůžem. Zkusím ještě tu octovou vodu na cecíky. Doufám, že do nich nechytne zánět, to nám ještě do sbírky problémů chybí.Jo - když jsme jí vzali hračky, co opečovávala v pelíšku, hledala je a hrozně kňučela, mám z toho pocit, že psychicky fakt trpí, jak dlouho to propána může trvat?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 20:40
- Nahlásit
Hanulaov
Jéžišmarjá, vy si užíváte.. Nevěš hlavu, to se časem srovná samo, držím pěsti co to dá
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 20:49
- Nahlásit
Homeopatika Lac canin, Pulsatilla a malinovník jsem si zapsala, ale poradíte někdo s dávkováním? Ani nevím, jestli to vůbec dostanu v lékárně bez receptu a jestli ano, tak homeopatika právě nemívají návod na užívání přibalen. Ocením i kontakt na veterinárního homeopata v Ostravě a okolí
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 20:55
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Luci, dík za útěchu. Já tě tu celkem často potkávám v diskusích, tak sis asi všimla, že furt píšu a sháním informace jako šílenec, ale ja fakt, že my s naší kernicí fakt máme odmala neustále nějaké problémy (a to měl být pejsek pro radost).Jako štěndo nežrala, měla vrozeně vpáčenou pochvu (to se naštěstí srovnalo při hárání),zánět močáku, záněty pochvy po atb,angínu, psincový kašel, pak jsme zjistili to sourozenecké krytí, teď oboustranná luxace patel III.stupně, vadný kyčel zadní nožky, teď ta březost.....já už ani nepočítám s tím, že by se neobjevilo něco dalšího.Ale je fakt, že je povahově naprosto úžasná a moc toho umí, tak aspoň to, ne?
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 07:37
- Nahlásit
Hanulaov
To je mi je teda moc líto, za to můžou lidi a jejich "zodpovědný" přístup k chovu.
Patela se dá snad operovat.
Nejsem příznivcem kastrací, ale tady bych o ní možná uvažovala, ať se holka ještě víc netrápí.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 09:30
- Nahlásit
Hanulaov
Takže nakonec to je ta patella, jo? A jaký poblém má s tou kyčlí? Jo, to ti fenečka po měsíci bez pohybu pěkně atrofuje, ta se bude mííííít.
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 18:35
- Nahlásit
Hanulaov
Ahoj naše fenečka má teď falešku (ale ne nějak s brutálním průběhem - jen nalitý cecky a mlíko).
Dáváme homeopatika Apis mellifica AKH - 3 krát denně a po 2 - 4 dnech už šla vidět brutální změna - náběh energie a zmenšování cecíků (ne nijak moc, ale zmenšili se). Ale ta energie je opravdu hodně znatelná.
|
petulda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:05
- Nahlásit
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html
úplně super odkaz na vet.poradnu,když prolistuješ najdeš dávkování homeopatik na falešku(i když u nás nejlépe zabírá hladovka,omezený přístup k vodě a pohyb asi nejvíc,stačilo na tři dny vyhladovět a dát jen trošinku vody a bylo po falešce)
ale i odpovědi na jiné otázky,nebo se můžeš zeptat přímo
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:11
- Nahlásit
Hanulaov
Já dávala LacCaninum tuším 5 kuliček nejdřív5x denně pak 3xdenně, při koncentraci 30ch. Pulsatilu už preventivně během hárání. Při zatím posledním hárání, se to už značně zlepšilo v pororvnání s prvním háráním a faleškou. Koupíš běžně v lékárně, nebo ti to objednají. Hormony rozhodně ne...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:49
- Nahlásit
V pripade nutnosti, ak hrozia zapaly, velmi rychlu a silnu ucinnost proti laktacii ma inhibitor prolaktinu Cabergolinum dostupny v lieku Galastop od Ceva Sante Animale (to nie je homeopatikum)...
|
Peta Minami
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 21:45
- Nahlásit
Mate nekdo zkusenost s tim, ze fena neharala a najednou ma priznaky falesne brezosti. Poradi nekdo co a jak a hlavne jak dlouho to bude asi trvat? Diky moc.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 22:00
- Nahlásit
Hanulaov
moje fenka taky trpěla falešnou březostí, po každém hárání se to zhoršovalo - měsíc hárání a pak 2 měsíce hysterie, nespokojenosti, bez pohybu v pelíšku, ukňučená, nešťastná, nechtěla běhat, nechtěla si hrát, byla protivná na psy
zkusila jsem homeopatika - pulsatillu - trochu se to zlepšilo, ale protože má dysplazii kyčle a artrozu, která se jí při tom vždycky zhoršila, tak jsme ji nechali vykastrovat a nemůžu si to vynachválit (akorát teď, když fenky háraj, psi za ní stejně lezou a lidi se tvářej)
|
impact
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:31
- Nahlásit
Tak nás to potkalo taky.....
Přejde to samo od sebe? Fena žere, běhá jak střelená, nenosí si hračky do pelechu, ale má mlíko. Z každé strany jen v posledních třech strucích od pindy.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:41
- Nahlásit
impact
Ubrat žrádlo, přidat pohyb - to je základní, co je třeba udělat.
Přejde to... Jen musíš doufat a hlídat to, aby nedostala zánět.
Pokud je to jen mírná forma a není na tom blbě skrz hormony, tak bych to neřešila a počkala, až to samo odezní.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:46
- Nahlásit
pawLINka
No moje nervy jako... Žrádlo stejně ubírám krz to její sádýlko. Pohybu přidám, no. Nevím kdy, ale přidám. Aspoň, že se mnou mrská pořád do práce, tže se pohybuje ze všechn psů nejvíc.
Jak se projeví hormony? Až si začne stěhovat věci do pelechu? A jak dlouho to trvá?
|
rain
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:53
- Nahlásit
impact
Taky jsem čekala že to přejde, chladila... Po 14 dnech co jsem si všimla že má mlíko (mezitím jsem byla na dovči) jsme šli k veterináři, dal nám pseudogravin na 5 dní, ani trochu nepomohl -kamkoliv si lehla, okamžitě byl velký mokrý flek, mezitím do toho dostala zánět, už přes týden je na antibiotikách, na to mlíko jsme dostali jiný lék, už je to lepší...
Konzultovala jsem to celkem se třemi veterináři, dva se shodli že kastrace by byla nejlepší řešení, jeden moc pro nebyl ale přiznal že tohle nás bude čekat pokaždé a že známého rotvinda měla cecíky vytahané skoro až na zem z těch věčných falešek, nakonec jim stejně nic jiného nezbylo...
Takže i když z toho nemám nejlepší pocit, jsem víceméně rozhodnutá.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:59
- Nahlásit
rain
No já kastrovat chci. Po podzimním hárání.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 14:06
- Nahlásit
impact
Já z toho mám celkem strach, ale když si představím že by nás tohle čekalo 2x do roka.
Ona si taky netahala hračky, nic. Akorát se jí dělalo to mlíko, ale v šíleném množství. Přestávala žrát a dva, tři dny měla teplotu asi z toho zánětu, to byla hrozně přešlá. Ten si hlídej .
|
venda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 14:14 - Změnil/a: venda
- Nahlásit
taky jsem měla z kastrace strach, ale teď po roce jsem vážně ráda, že jsme to podstoupili, jen musíme hlídat váhu
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 14:14
- Nahlásit
impact
Hormony se u některých fen projevují těmi mateřskými pudy, ale třá Jess žádný pudy neměla, byla nešťastná, protivná a prostě takový uzlíček nervů. Mlíko z ní stříkalo na všechny strany při každým pohybu. No děs.. Proto jsme kastrovali a máme klid my i ona.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 14:21
- Nahlásit
Ještě je dobré ubrat vodu, je to sice trochu drastické, ale když má moje čuba falešku a že už ji párkrát měla, tak ji 24 hodin nedám vodu, 48 hodin žrádlo a 3.den je bez mlíka, pak chodíme plavat a tak do 14-ti dnů se jí zatáhnou i cecky.
Kastrovat ji nemůžu, bude chovná.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 14:27
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
tak ji 24 hodin nedám vodu
I ve vedrech?? To ses drson. Nekdo vodu ubirat doporucuje, jinej vet ti rekne, ze to je zbytecny - samozrejme nenecham psa vylohnit kybl vody, ale nedat psovi celej den napit.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 15:10
- Nahlásit
říkám, že je to drsné, ale účinné.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 15:52
- Nahlásit
No nevim, určitě bych impact doporučila tu kastraci. Pač nedát psékovi, který si už tak prožil své ještě ke všemu ani napít... No nefim teda.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 16:07
- Nahlásit
jj, když to není do chovu, tak kastraci také doporučuji.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 16:10
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Ty chces na cubis chovat?
|