Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jakými granulemi krmíte pesany po kastraci?
Autor Zpráva
jitka HS
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 21:54
- Nahlásit

Ahojky,mám dotaz zná někdo nové granule:Brekkies excel light?Mám dva vykastrované pesany.U Jimmíka jsem udělala chybu,neomezila jsem mu dávky a nyní,když je už málo pohyblivý,tak hodně přibral.Baruška je asi měsíc po kastraci a nerada bych,aby byla taky tlustá.Ve zverimexu mi poradili tyto nové granule,mají to být dietní a pesanům docela chutnají.Nenašla jsem o nich nic na internetu.Máte s nimi někdo zkušenost?

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 22:13
- Nahlásit

jitka HS

já dávám Kousíkovi i Toničce Acanu senior light a zdá se mi, že oběma svědčí - Toničce dávám mírně menší dávkování než předepsané, protože potřebuje jěště trošku shodit, což se pomalu, ale jistě daří.
Teď jsem, co se granulí týče nahlodaná, protože jsem si k ježíšku nadělila knížku o barf krmení a tam je popsanej i přechod z granulí na přirozenější stravu u starších pejsů. Takže do toho půjdu... uvidíme, jestli jim to sedne...

jitka HS
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 22:40
- Nahlásit

maixnerova
Já mám problém ,že Jimmíkovi bude 12 let a Barušce budou teprve 2 roky ,tak potřebují každý jiné granule.Jimmíkovi jsem taky zkoušela Acanu senior light ,ale nechtěl jí jíst,bečel nad ní.Tak jsem od ní upustila.Měli jsme Purinu pro seniory a ta mu taky chutnala.

Janis
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 02:01
- Nahlásit

Dobré krmení je od firmy Bosch, hodně rozlišuje, dietní pro starší psy, dietní pro střední věk, atp.. a vše se dá ještě omezit množstvím trochu. Samozřejmě, že je důležitý pohyb k tomu. S touto značkou jsme moc spokojeni. Říká se, že firma, která má několik druhů krmení je kvalitní.

Kikis
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:21
- Nahlásit

Nemyslím si, že by mladá fenka po kastraci potřebovala preventivně nějaké speciální žrádlo. Moje kastrovaná fenka (shodou okolností taky dvouletá ) žere úplně normální adult granule (Trainer fitness kachna+rýže, předtím vet. dieta Hill´s d/d - je to alergik) - dostává víc než doporučenou dávku a rozhodně nepřibírá - je hodně aktivní a v ideální kondici

reneeska
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:34
- Nahlásit

moje kastrovaný čuby žerou syrový maso, a mám spíš problém aby nebyla jedna jak lunt ... takže netřeba dělat paniku ... člověk to vysleduje

jitka HS
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 22:31
- Nahlásit

Janis
Ahojky,děkuji za radu.Bosch vyzkouším na Jimmíkovi,ten už se skoro nepohybuje.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 22:35
- Nahlásit

Kikis
reneeska
Ahojky,děkuji za rady.U Barušky to tedy zatím dietou řešit nebudu,ta má pohybu zatím dost,denně chodíme na delší procházky.

Gilian2
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2016 21:10
- Nahlásit

Mohu se optat, máme doma kastrovaného psa, ale opačný problém, on netloustne vůbec, naopak je hubený, v tom žádná změna není.Jediné co se změnilo, tak to je jeho inkontinece, proto nám byli doporučovány granule pro kastráty, ale nevím jaké...Poradíte?Děkuji

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2016 09:03
- Nahlásit

mozna neco na rozpousteni mocovych kamenu, ktery muzou byt duvodem? mozna lepsi i porada s veterinarem (zda neni jeste i jiny problem, nez jen fakt, ze byl kastrovan - infekce treba?)

jinak se obavam, ze u nas neni moc moznosti na veterinarni granule, co vim, tak hills treba...

jinak "granule pro kastraty" muzou byt i nejaky "light", je otazka co se tim presne mysli?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2016 22:44
- Nahlásit

Tak tak pes je zmrzaceny, tak ho dojebem uplne grranulema...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání