Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes sa nemoze vyprazdnit ani po klystýri...
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Snake
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 21:35
- Nahlásit

Ludia potrebujem od Vas fakt surnu radu. Mam nemeckeho ovciaka, 10 rokov stary. Bezne mu davam zrat kostiale s kurata, uz asi 4 roky je zvyknuty...vzdy bez problemov. Avsak vo stvrtok sa uz nemohol po nich vyprazdnit. Jeden den som pockal ci sa nevyprazdni. Kedze sa mu to nepodarilo, isiel som k veterinarke, ktora mi povedala ze mu mam dat mlieko s olejom a pockat ci sa nevyprazdni. Nevyprazdnil sa, tak som siel so psom k nej, dala mu klystyr a nic....dnes som bol druhykrat za nou, opat dala klystyr a povedala, ze v konecniku ma hrcu velku asi ako mensie jablko. Povedala mi, ze ked mu dam este mlieko s olejom tak by to mal vytlacit. Zatial tu hrcu stale nevytlacil, len mensie bobky. Co mam spravit? Uz fakt neviem co, pes mi strasne trpy Operovat mi ho nedoporucuju,kedze je uz takyto stary.... Mam mu dat nejaky velmi mastny vyvar? Vytlaci to nejako?

mac1
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 21:46
- Nahlásit

Snake
požádejte vetrinářku ať mu dá nějakou injekci na znecitlivění , psa to bolí, když tlačí a tak netlačí tak velkou silou , rovněž by se měla veterinářka pokusit zátku narušit - není-li moc daleko, a hlavně už není moc času, jsou to vlastně už 4 dny , může dojít k poškození střev - možná nejlepší by bylo vyrazit urychleně k jinému vetovi

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:02
- Nahlásit

Muzes zkusit glycerinovy cipek do konecniku (mel by se dat sehnat bez predpisu v lekarne). Dava se i novorozenym detem, takze nebezpecne by to fakt byt nemelo. Narozdil od mleka s olejem by ten bobek mel zmekcit i z druhe strany... ale stejne bych to videla spis na jineho veta, jak uz tu zaznelo.

Walda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:06
- Nahlásit

Snake

Taky bych hned šel k jinému vetovi, čas ubíhá.
Jednou jsem to probíral s naším veterinářem a on mě varoval, že při těhle obtížích přijdou lidé většinou pozdě, protože to stále vypadá, že se to nějak vyřeší samo.

Snake
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:14
- Nahlásit

no veterinar mu ten bodek chcel vytiahnut rukou, lenze to neslo. Tak to skusil kliestami, takisto mu to neslo. Rukou mu par bobiek vybral, potom mu aj vytieklo nieco, a potom aj sam potlacil nieco riedke...Veto ho napustil Klystyrom a povedal mi, ze ak do zajtra neprejde mam prist znova za nim...Pre psa mam uz navareny husaci vyvar, dam mu to vypit,je to hodne mastne.

mac1
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:20
- Nahlásit

Snake
tahal mu bobek kleštěmi

mac1
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:25
- Nahlásit

Snake
myslím, že ani ten mastný vývar , tu zátku už nerozředí, já osobně bych naopak už do psa nic necpala , zůstane to za tím špuntem, bude mít víc plná střeva , nic dobrého podle mě . Maximálně druhou stranou, třeba ten čípek, jetsli by pomohl, ale moc to nevidím, zítra je pátý den , to už je fakt docela dost , máte klidného veterináře

Snake
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:25
- Nahlásit

Chcel mu ho rozdrvit nejako, aby ho mohol vytlacit.
Takze veterinar mi dnes povedal ze pes by to mal vytlacit,nie je to velky bobek, treba psovi dat nieco mastne, a nechat ho hlavne dlho behat....Zajtra sa mam u neho zastavit a dat mu vediet co sa deje. Myslite ze by som mal ist k inemu vetovi? Tento ku ktoremu chodim je kusok odomna, takze so psikom prejdem hned. Ten dalsi byva nejakych 50 KM odomna a pes nie je velmi zvyknuty na prepravu autom. Ale ak je to fakt potrebne, ze tento ku ktoremu chodim je neschopny tak zajdem ku druhemu.

Snake
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:31
- Nahlásit

Tak mu mam zajtra dat ten glycerinovy cipek?? Fakt uz neviem co dalej... Pes je dost oslabeny, zajtra bude treti den co nic nezere, dokopy za tri dni mal asi 2 litre mlieka s olejom...to je vsetko... a vela beha... Ten bobek mu skusali uz dvakrat vybrat rukou a neslo to, mal to uz pri konecniku ale vzdy sa mu to vzklzlo dozadu, a strasne ho to bolelo, rval od bolesti

mac1
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:39
- Nahlásit

Snake
no já bych hned ráno uháněla k veterináři , pokud možno asi k jinému , je divné, že mu nedal nic na znecitlivění , aby ho to při tlačení tak nebolelo ( já bych tedy jela teď hned, ale tady je dostupná pohotovost celou noc i o víkendech, třeba u Vás ne) , každopádně držím pejskovi palce a dejte vědět , jak se mu daří

Snake
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:45
- Nahlásit

Sluzba je u nas len do 22:00 zial... zajtra hned o 7dmej bezim k vetovi... Skusim sa ho spytat na znecitlivenie a na cipky....Nic sa psikovy nestane ked sa nevyprazdnil poriadne 5 dni??? dufam,ze to zajtra vydrzi.

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 08:38
- Nahlásit

Hele ty cipky si kup, hodi se to mit v lekarnicce, ale tentokrat je to asi fakt na jineho veta. Pokud je pes oslabeny a rozbolavely, sam si s tim asi neporadi. A nevim jestli uz to tady zaznelo, je strasne moc dulezite, aby mel porad dostatek vody primerene teploty, divim se, ze mu nedal i nejakou kapacku. Pokud na tohle netrpi, nemohlo se stat, ze krome kosti byl i nejakou dobu bez vody? Treba si prevrhl misku nebo zamrzla?

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 09:32
- Nahlásit

Snake kecá, žádnej veterinář by nenechal psa takhle dlouho trpět.

Snake
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 13:55
- Nahlásit

Smečka
Nie,klamem vies ako....
Zasiel som dnes za druhym veterinarom, urobil mu Rontgenový snimok a videl,ze to tam ma riadne ucpate. Takze dnes ho ide operovat drzte palce.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 14:23
- Nahlásit

Snakety brdo,chudak pes?toho nechal tak dlouho trpet jo,ten prvni vet,drzim palce,to je fakt sila.

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 14:25
- Nahlásit

Snake
Přidávám se, držím pěsti. Chůďa malý

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:07
- Nahlásit

Snake Tak ho po operaci vyfoť, jo?

Snake
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:22
- Nahlásit

Ano vyfotim. O 14:00 ho zacali operovat. Po operacii mi zavolaju a idem ho hned pozriet. Zatial bude musiet byt na infuziach.

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:27
- Nahlásit

Pořídim si brokovnici a začnu střílet všechny neschopný vety - se pak můžou navzájem ošetřovat a to teprv poznaj svoje kvality!!!

bea
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:29
- Nahlásit

Snake
Někteří vetové by si fakt zasloužili zažít to, co nechali vytrpět psy. Držím palce.

Snake
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:36
- Nahlásit

Je mi mojho psika fakt luto, kolko si toho musel vytrpet. A som zvedavy kolko si bude pytat korun ten prvy veterinar, ktory vlastne psovi ani nepomohol, len ho viac trapil. Teraz si vycitam, ze som mal ist hned za tymto druhym veterinarom.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:38
- Nahlásit

Snake
A odkial si a kde si bol u veterinara?? U toho prveho?? Ja som z TT a tu je teda veterina spickova. Je mi psika luto...ale neber si zato zodpovednost...myslel sisi ze prenho robis to najlepsie...snad bude v poriadku...

Snake
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:43
- Nahlásit

Najprv som bol u veta na Bystrej, okres Brezno. Pre tych co netusia kde to je, tak je to zhruba 40 km. od Banskej Bystrice. Na Bystrej som to mal k vetovi par krokov, preto som isiel hned k nemu. Chodim psov aj ockovat tam. Teraz je psik v Brezne, veterinar MVDr. Pavel Remiar. Psovi okamzite spravil snimok aby zistil ako ma ucpate tie creva. Potom mu dal infuziu, zobral mu krv a podla nej zistil ze ci ma funkcnu pecen a oblicky, ktore su nastastie funkcne. Kedze je uz starsi, tak mu dal nieco este na posilnenie srdca, aby to vydrzal cez operaciu. Takze dufam,ze psikovy pomoze...bol by som mu velmi vdacny.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 20:50
- Nahlásit

Tak jak na tom pesan je?

Snake
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 20:56
- Nahlásit

Zatial to nie je dobre operovali ho od pol tretej a este teraz ho zasivaju. A o piatej mi volal veto ze je to snim zle a chcel ho utratit. Tak som mu povedal ze nech to nerobi, ze nech skusi este nieco spravit. Tak musel mu rozrezat crevo a vybrat mu to tak. A ze este nieco mal v zaludku tak musel otvorit aj zaludok a vybral mu stade nejaku umelinu. Ak nedostane infekciu tak by to mal prezit dufam ze infekciu nedostane.

Johule
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 21:00
- Nahlásit

Snake
držím palce

Snake
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 21:12
- Nahlásit

dakujem, bol by som nesmierne rad, keby to hafan vydrzal.

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 21:25
- Nahlásit

Snake
držím též palce, ať to zvládne

bea
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 21:33
- Nahlásit

Snake
Taky držíme všechny tlapky, aby si to vybojoval

žanda
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 07:41
- Nahlásit

čtu si váš příběh-moc držím palce hafíkovi i tobě..........pak že je veterinář jako veterinář,jdi si někam pro pomoc..............věřím ve šťastný konec.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání