Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Granule Orijen
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
barona
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 10:28
- Nahlásit

Co na ně říkáte? Krmíte jimi někdo?
ORIJEN ADULT je první biologicky vhodné krmivo pro dospělé psy všech plemen psů, jediné krmivo, které neobsahuje vůbec žádné obiloviny ani další pro psy nevhodné přísady. Obsahuje minimálně 70% masa v potravinářské kvalitě, 30% ovoce, zeleniny a bylin a 0% obilovin.

Psi jsou od přírody masožravci, přizpůsobení novým stravovacím návykům, ale stále potřebují krmivo s vysokým obsahem bílkovin a bohatým obsahem masa. ORIJEN má nejvíce čerstvých kuřat (krmených obilím), severských síhů (sladkovodní ryba ulovená ve volné přírodě) a celých čerstvých vajec, a tak má spoustu kvalitního masa v potravinářské kvalitě (minimálně 70%), které je bohatým zdrojem bílkovin a Váš pes je potřebuje. Neobsahuje žádné obiloviny nebo přebytečné sacharidy, které jsou pro Vašeho psa nevhodné. Samozřejmě také neobsahuje žádná barviva, dochucovadla, chemické konzervanty a další nevhodné složky běžných krmiv.

ORIJEN místo obilovin obsahuje různé druhy místního kanadského ovece a zeleniny (minimálně 30%), které patří do přirozené psí potravy a dodávají zvířeti důležité přírodní antioxidanty a rostlinné látky, které příznivě působí na zdraví a dobrou kondici.

Proskurník, kořen čekanky a lopuchu, kopřiva dvoudomá a ostropestřes mariánský jsou původní druhy rostlin, které přirozená psí potrava obsahuje. Tyto rostliny dělají rozdíl mezi krmivem, které má dobré nutriční vlastnosti a krmivem, které přispívá i k celkové psychické pohodě psů. Pomáhají tišit, vyživovat a posilovat trávicí ústrojí a játra.

Směs přírodně konzervovaného kuřecího, slunečnicového, lněného a lososího oleje zajišťuje rovnováhu esenciálních mastných kyselin (včetně DHA a EPA), které posilují odolnost a vyživují kůži a srst.

Vybírejte krmivo pro Vašeho psa uvážlivě, protože jeho dobrá kondice je závislá právě na tom, co pes jí. Věříme, že poté, co si přečtete složení krmiva, budete souhlasit s tím, že biologicky vhodný ORIJEN je přirozenou a skvělou cestou k udržení síly a zdraví Vašeho psa.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 10:31
- Nahlásit

No vypadaj dobře, dle složení.
Koukala jsem na ně na výstavě, že bych je koupila jako snídani pro psici, ale maj děsně pidi granule, to mě odradilo.

barona
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 10:36
- Nahlásit

fromeli
Hmm, tak to je blbý, ten náš "blbeček" malý granulky celý polyká. Jediný, který nám vyhovují velikostně jsou Kronch, ty apoň překousne vejpůl.

mac1
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 10:51
- Nahlásit

barona
koupila jsem je na výstavě v Praze a koupím je zase v Olomouci....líbí se mi jejich složení, psi mají granule tak 1x za 14 dní nebo když někam jedeme , takže kupuji malé balení , dřív jsem pro tyto účely kupovala jehněčí Acanu , ale jim chutná úplně všechno, takže Orijen kupuji jen kvůli sobě - že mi je sympatické to složení , velikost granulí neřeším, protože jsou zvyklí kousat .

Barica
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 10:59
- Nahlásit

já jsem Orien zkoušela a vydrželi jsme u nich asi 3 měsíce, kdyby mi vet nevrdil, ze může mít alergii na kuřecí, tak jsme na nich pořád, byly mi právě sympatické svým složením..., ale zase je fakt, že obsahovaly 70% masa, a když je dostávala, tak kadila 3x denně, teď na vařeným (rozhodně ji nešidím), kadí 1x a malý bobeček...

barona
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 11:04
- Nahlásit

Barica
Tak to ten náš i když byl na vařeným, tak kadil aspoň 2x.
A nemůže psů vadit, že je tam 40% bílkovin?

Barica
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 11:09
- Nahlásit

barona
to já nevím, některý názory tvrdí, že je to moc, těch 40% bílkovin, v jejich letáku ale je, že správné složení stravy pro psa je těch 70% masa a 30% zeleniny... takže těžko říct, ale pokud budu usuzovat právě z té četnosti vyprazdňování, tak to, alespon pro tu moji psici, bylo asi moc...

mac1
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 11:41
- Nahlásit

Barica
moji psi bobkují 2x denně celý život - ráno a odpoledne , nemyslím, že by to bylo nějak moc

Barica
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 12:54
- Nahlásit

mac1
netvrdím, že je 2x denně moc, ale já jsem psala, že v porovnání, kdy mi po granulích kadila 3x denně a teď po vařeným 1x denně, tak mi to vařené přijde vhodnější, že to jí jen neprojde...

Bela
Člen
# Zasláno: 11 Led 2007 14:21
- Nahlásit

V Amerike hovoria na Orijen len samé chvály, že aké super suroviny etc., tak som na neho tiež bola dosť zvedavá.
kukla so na ich webstránku na produkty a o puppy large, ktoré ma momentálne zaujíma, tam píšu:
Orijen, Puppy Large: Garantovaná analýza: Proteiny 42.0% (min.) Sacharidy 18.0% (max.) Tuk 16.0% (min.) Vlhkost 10.0% (max.) Vláknina 2.0% (max.) Vápník 1.4% (min.) Fosfor 1.1% (min.).

Dosť ma zarazili tie vysoké proteíny. Pokiaľ to nie je nejaký preklep, tak si myslím, že sú neprimerane vysoké (aspoň vychádzajúc z toho, čo píše výživárska literatúra). tiež to kalcium sa mi zdá dosť vysoké.
tak neviem

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:14
- Nahlásit

Bela
Mně se právě ty bílkoviny taky zdají nějaké moc vysoké. Ale bylo mi řečeno, že prý je to spíš ku prospěchu než na škodu. Tak nevím... Taky nad nimi uvažuju, protože mi pes pomalu ale jistě přestává jíst Kronch.
Na stránce http://www.dogfoodanalysis.com Jsou granule rozřazeny do kategorií 1-6 * přičemž Orijen by měly být jediné 6* prodávané u nás...

wami
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:34
- Nahlásit

K tem vysokym proteinum - ono zalezi, v jakem slozeni a z ceho tam jsou.

Protoze pro aktivniho psa se jako optimalni v ramci nativni stravy povazuje pomer 2/3 masa na 1/3 priloh (vcetne zeleniny), cemuz by to slozeni granuli v podstate odpovidalo.

V prubehu aktivniho zivota psa ale dochazi ke zmenam, takze pro seniory uz by mel byt pomer opacny, tj. 1/3 masa na 2/3 priloh.

Jinak hodne zalezi na tom, v jake zatezi je pes, psu bez zateze vyhovuje cca 1/2 na 1/2, aktivnim psum prave vyse zminene 2/3 na 1/3.

Tyhle granule se snazi dodrzet principy nativni stravy, nicmene nakolik se jim to opravdu dari, tezko rict...
Ale zacinam je ted taky prodavat, tak to asi nejprve na te sve smecce vyzkousim...

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:41
- Nahlásit

wami
Jsou tam bílkoviny z kuřecího masa, ryb a vejce. Právě nevím, jestli by byly pro našeho Cllifa vhodné. U ostatních granulí mi přijde ten poměr maso vs. přílohy jako pro seniory. Maso cca 20-25%

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:45
- Nahlásit

suesie wami
no mňa zarazili tie vysoké proteíny z toho dôvodu, že všeobecne sa špeciálne u šteniat veľkých plemien takéto vysoké hodnoty nedoporučujú.
Preto som zostala prekvapená.
Iste, iné je to u aktívnych psov v záťaži. Ale ani záťažovky nemávajú až také vysoké proteíny...

Na Orijen som v USA počula len dobré refencie, čo sa týka čistoty zloženia a kvality použitých surovín - takže asi na ich kvalite fakt niečo bude. Ale zrejme si ešte chvíľu počkám, kým pesko podrastie.

Wami, prípadne, keď vyskúšaš, daj vedieť s akým výsledkom

wami
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:47 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

suesie
no ja nevim, nikdy jsem nemela psa s potravinovymi alergiemi...

U ostatnich granuli je otazka, z ceho tam to "maso" je. U Orijenu a Chicopee mam dodavatele, kteri se byli podivat na vyrobu v Kanade, a tak jim verim, ze pokud na sve vlastni oci videli, ze do zpracoven jdou kurata (ktera se zpracuji na masovou moucku), tak tam opravdu jde o maso, u zbytku granuli ale takove popojizdece nemam a neznam, tak tezko rict, jakou kvalitu ty maso(kostni) moucky maji...

Jinak vysoky pomer masa ma i Acana Sport... (cca 60% tusim...?)

Bela
no, tezko rict, me treba prave u granuli vadi to, proc si je vsichni lebedi, to tvrzeni o "vyvazenosti". Kazdy pes je jiny a ma jine nutricni potreby, rozdily jdou docela do extremu treba i v ramci jednoho vrhu, na nativni strave si to prizpusobuju momentalni kondici psa prubezne, na granulich mi nezbyva, nez verit, ze je vsechno OK...
Takze pro me treba granule s vysokym podilem proteinu vubec nejsou spatne, vysoke hodnoty kalcia tomu snad nejak odpovidaji, protoze vetsi pomer masa znamena vice fosforu a mensi moznost vstrebavani kalcia... nebo tak nejak, kdo si ma ty teorie pamatovat...

venda
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:48
- Nahlásit

no nevim, když se živí pes "přirozeně", tak chytí myš, a sežere ji i s tim obilím, co má v žaludku, takže se mi nějak nezdá, že by nikdy žádné obiloviny do sebe nedostal, to samé pro jiné úlovky - nesežere přece jen kýtu, ale i vnitřnosti s jejich obsahem, zato kopřivy jsem ještě psa žrát neviděla
rozhodně pro dospělého psa to může být dobré krmení, u rostoucích zvířat bych si to hodně rozmyslela...
a jestli je tam 30 % ovoce a zeleniny tak se nedivim množství výkalů...

wami
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:53
- Nahlásit

venda
mhm, hele, kdyz obili sezere v zaludku mysi, tak te upozornuju, ze treba takovy slepice koprivy milujou, tudiz je docela pravdepodobne, ze ac by je pes sam od sebe nezral (tak jako to zrni), tak i ty koprivy do sebe nejakym zpusobem dostat muze...

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:55
- Nahlásit

wami
No, Cllifák nám sem tam zvrací, ale nikdo není schopen říct čím to je. Všechna vyšetření máme negativní.

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 14:01
- Nahlásit

suesie
byť na tvojom mieste, tak Kronch mením za iné granule v každom prípade - mne osobne na ňom vadí ten propylgalát.

Ešte k tým proteínom - napr. kuracie mäso obsahuje asi 30% proteínov, takže aj keď človek kŕmi domácou stravou, tak pes tých vyše 40% asi nedostane.
Som z toho, ako vidno, trochu perplex

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 14:05
- Nahlásit

Bela
Měnit musím 100%. Už je stejně koro ani nežere. A to je u něj rarita. Vždycky baštil granulky bez problémů.
BTW Granule dostává ráno a večer má vařený.

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 16:04
- Nahlásit

suesie
My kŕmime podobne - ale keďže u nášho sú granule až tá posledná inštancia (aj som sa tu na to sťažovala pre nejakým časom, že nechcel žrať), tak som teraz obrátila poradie a granule mu dávam po poobednom venčení, keď je dobre vylietaný a vyhladnutý.
Ale vidím to tak, že postupne prejdeme asi komplet na domácu stravu (btw, ja mu dávam aj surové) a granule budú len keď sa cestuje a pod.

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 16:14
- Nahlásit

Bela
Já mu právě dávám granulky z toho důvodu aby na ně byl zvyklý, když třeba někam pojedem, ať není týden hlady...
Právě že náš Cllif vždycky granule baštil bez problémů, až u těch Kronch začíná stávkovat a nesní je ani po celém dopoledni na cvičáku.

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 16:30
- Nahlásit

suesie
hele na těch stránkách je jednička nejhorší? Já že je tam Eukanuba, hills, firstmate, nutrience

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 16:44
- Nahlásit

Ebony
Jo 1* je nejhorší. First mate je tam ale myslím jen ta nižší řada. Ultrapremium je výš.

želva
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 18:24
- Nahlásit

mohla bych se zeptat? čím krmíte vy? já ted K9 performace zátěžovkou a tak by mě zajímalo čímpak vy?

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 18:37
- Nahlásit

My dáváme Kronch basic.

wami
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:12
- Nahlásit

želva
masem
ale jinak na cesty, jako prilohy a nouzovky z lenosti mame Brita senior pro dedka, Brita Activity pro mladeho aktivce, a mala zatim granulky odmita uplne, tak hledame...

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:25
- Nahlásit

želva

my dávame Trainer Maxi 1-8, ale, ako píšem, v mojom psovi nevyvolávajú žiadne väčšie nadšenie.
No najskôr to bude tým, že dávam aj domácu stravu - a teda oveľa radšej má kuracie krídelká a hovädzie srdcia, potvora jedna malá

AOZ
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:36
- Nahlásit

želva
Já Acana Premium, na přibrání Acana Premium de luxe. Prosím, já krmila K9 štěněcí, a po delší době jsem zjistila, proč mi pes nepřibírá, zjistila jsem, že je dietní. Tak oni mají i zátěžovky, budu to muset pohledat. Taky jsem krmila Happy dog, ale ten mi ke konci dost smrděl rybinou.

želva
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:19
- Nahlásit

AOZ
čauky, já krmím K9 zátěžovkou už po 3 x 12kg ale, myslela jsem že je to dobrý, ale zase jsem slišela od známích pejskařů že ani omylem, tak ti nevím

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání