| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 17:36
- Nahlásit
brut
a co koupit botičku?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 18:49
- Nahlásit
fromeli
Brut buď všechno strhá nebo rozkouše...takže má smůlu a trpí v límci....zatím všude naráží a snaží se ho sundat. Jsem zvědavá, jak dlouho ho bude muset mít..
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 10:03
- Nahlásit
Na blechy je super Duowin kontakt, má totiž v sobě ještě druhou účinnou látku, která zabíjí i larvy a vajíčka blech, tudíž nemůžou přežívat a líhnout se žádné blechy mimo tělo psa.
Máme to odzkoušené a naprostá spokojenost.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 10:07
- Nahlásit
Madlenka
nic proti, ale ty so objevíš semotamo a vždy napíšeš, že Duowin je super, se tím živíš ne?
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 17:38
- Nahlásit
fromeli
Je to tím, že s nim máme fakt výborné zkušenosti, proto ho všem doporučuju.
Je to k tématu,tak proč ne
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:10
- Nahlásit
Pejsci měly doufám, že měly opravdu blechy. Na vaše rady jsem koupila Biokill u nás stojí 200ml 186kč a nechala jsem jim dát Frontline.Tak snad se jich už zbavíme. Moc všem děkují.
Madlenka
Prosím buďte tak moc hodná a vysvětlete mi kde jste koupila Duoxin v lékárně o něm nikdo nic neví a ani ho neznají no a jak se aplikuje abych byla pro příště již lépe zásobena. Proto, že věřím že příště ještě bude.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:19
- Nahlásit
Darina1
Duowin je od firmy Virbac, měl by Ti ho prodat vet.
Pro mě má 2 nevýhody a to tu, že na blechy účinkuje kratší dobu než ten Frontline. Jinak je to taky spot, takže se kape na několik míst podél páteře. Trošku nevýhodné je to také v tom, že obsahuje dost té tekutiny a na hřbetě je pak zřetelná mastná linie, ale to se za několik dní vstřebá.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:21
- Nahlásit
Tady je k tomu leták. Jinak existuje i ve spreji, ale s tím nemám zkušenost.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:34
- Nahlásit
fromeli
Děkují za informaci. Taky mě odradila ta doba po kterou to pomůže od těch blech . Radší zaplatím, ale at´ to nemusím aplikovat každý měsíc.
Viditelný flek mi nevadí pak je musím časem stejně vykoupat oni jsou celí bylí a na ten flek se ji váže špína takže flek neřeším, ale ta doba mě mrzí když je to tak dobré.
Sprej je pro mé pejsky nic moc mají moc dlouhý chlup a to bych nemusela je pořádně vystříkat, takže jedině kapka mezi lopatky.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 18:33
- Nahlásit
Darina1
Na blechy Duowin účinkuje dva měsíce,teda podle letáku, ale my ho dáváme tak každé tři měsíce a v pohodě.Blechy nikde.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2006 05:40 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Na blechy Duowin účinkuje dva měsíce,teda podle letáku
v letáku je, že na dospělé blechy jen měsíc.
Prevence nových infestací dospělými blechami po dobu 4 týdnů.
Prevence rozmnožení blech po dobu 8 týdnů díky přerušení vývoje vajíček a larev do stádia dospělců.
|
donaa
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 17:56
- Nahlásit
na blechy je dobrý Frontline,účinkuje i na klíšťata,ale na klíšťata jsou už lepší přípravky než je frontline,poněvadž klíšťata jsou na něj už rezistentní,ale na blechy účinkuje perfektně a po dobu třech měsíců,ale v té době se nesmí pejsek šamponovat,jinak přípravek smyjete.A pozor!!Frontline je i na kočky,ale v jiné koncentraci,proto nesmíte dát psí frontline kočce,je pro ní toxický,takže byste tím mohli kočku otrávit!!!
|
donaa
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 17:57
- Nahlásit
ještě k frontlinu,je to ampulka,která se pejskovi vkápne na kůži mezi lopatkami
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 09:00
- Nahlásit
Ahoj,
bohužel nás postihla bleší invaze a já už si celkem nevím rady. Včera jsem vykoupala všechny psy (tu jednu koupat nemůžu, má otevřenou ránu na podbříšku, tak jsem jí vykoupala do půl těla a zbytek opatrně postříkala arpalitem neo), nechala je běhat po zahradě a mezitím gruntovala byt. To co nešlo vyprat, jsem vystříkala arpalitem, snažila jsem se opravdu důkladně. Ta jedna byla teda zablešená fest (bohužel jsem si toho přes dlouhou srst až tak nevšimla, až po tom, co jsem jí sprchovala a viděla ty mrtvé blechy). Jenže večer se začli drbat zase a já našla u jedné blechu, ostatní mají asi taky ještě pár, ač jsem žádné nenašla... Spot ony (od Biovety) mají dva týdny. Ale jaksi nezabírá. Bohužel je k nám dotáhla ta nemocná fenka, kterou ani okoupat nemůžu.
Máte nějakou radu?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:08 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Verca
Použij jinou značku spotu. Nám zabírá Frontline.
Jinak když používáš spot, nesmíš psa koupat. Protože spot se rozlézá v kožním mazu, a když psa koupeš, zbavuješ ho toho kožního mazu a tím i toho spotu.
Ani před aplikací spotu se nemá pes několik dní koupat, aby se ten spot měl do čeho nasáknout. Jinak nenasákne a samozřejmě nemůže ani účinkovat.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:10
- Nahlásit
Verca
Buď ráda, že jsi tu nemocnou fenku neokoupala, tím líp na ni ten spot zabere
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:15
- Nahlásit
aren
taky už uvažuji o jiném druhu spot-onu. Všechny fenky jsem ale nekoupala tak pět dní před a dva týdny po aplikaci spot-onu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:18
- Nahlásit
Verca
OK, jenže i tím okoupáním po dvou týdnech ten spot smyješ. Jinak by účinkoval třeba ještě měsíc.
V návodu píšou, že normální vodou se koupat může, ale šamponem ne, což mi přijde logický. Já pro jistotu nekoupu vůbec, tak v době blech chodíme drobátko ušmudlaný, ale zaplaťpámbu bez blech.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:29 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
aren
co jsem se dočetla, tak nesmíš koupat dva dny po aplikaci... Tohle slyším poprvé... Připadá mi to nesmysl, protože psi, co jsou náchylnější na blechy (na někoho lezou více), tak by nesměli být koupáni vůbec, aby něco nechytli... A myslela jsem si, že to není jen v tom kožním mazu...
No stejně ten spot-on an blechy absolutně nezabral, ani když jsme ho aplikovali, klidně se kolem fleku producírovali blechy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:34
- Nahlásit
Verca
Cituju z příbalového letáčku od Frontlinu:
"Koupání zvířat 48hodin před a po ošetření přípravkem se nedoporučuje.
Přípravek se rozptýlí po povrchu zvířete během 24hodin. Po tomto rozptýlení případné následné navlhčení vodou nesníží významně délku ochrany. Naopak šamponování může nepříznivě ovlivnit délku ochranného působení přípravku."
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:38
- Nahlásit
aren
hm, to je zajímavé. tady jde stejně hlavně o to, že ten spot-on VŮBEC nezabral... takže musím zkusit něco jiného.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:38
- Nahlásit
Verca
Kdyžtak se informuj u veta. Já nemůžu najít, kde jsem to četla, že nosná látka toho spotu je tzv. lipofilní, tj velmi rozpustná v tucích. A ty tuky, to je ten kožní maz. To je princip fungování spotu. Když smyješ tuky, nemáš účinek.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:39
- Nahlásit
Verčo, na blechy nám nejlíp zabral spot frontline a na prostředí Biokill.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:40
- Nahlásit
Verca
že ten spot-on VŮBEC nezabral...
Hm, no jo, tak ať Ti to s tím příštím vyjde.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:42
- Nahlásit
fromeli
Ten Biokill se taky kupuje u veta? Mně vet vždycky cpe Frontline spray a ten mi přijde dost drahý.
A není Biokill jedovatý pro kočky?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:43
- Nahlásit
fromeli
aren
díky vyzkouším, snad to ty bestie zabije. Za jak dlouho můžu po aplikaci jednoho spot-onu aplikovat další? Je to jedno?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:46
- Nahlásit
Verca
Za jak dlouho můžu po aplikaci jednoho spot-onu aplikovat další? Je to jedno?
Na tom spotu by mělo být napsáno, jak dlouho účinkuje. Asi ne dřív, než za měsíc. Já z finančních důvodů dávám další až tehdy, až objevím nové živé blechy, což může být třeba po půlroce.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:47
- Nahlásit
Verca
Na Frontlinu píšou, že chrání proti blechám 2-3 měsíce.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:50
- Nahlásit
aren
no jenže u nás je trošku jiná situace. Tím, že jsem spoléhala na spot-on, tak se ty bestie rozmnožily a já je potřebuji zlikvidovat, tak jak jinak, než spot-onem + dezinfekcí prostředí? Taky bych byla raději, kdybych nemusela vyhazovat dalších 500 za spot-ony...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:54
- Nahlásit
Verca
jak jinak, než spot-onem + dezinfekcí prostředí?
No jasně.
Taky bych byla raději, kdybych nemusela vyhazovat dalších 500 za spot-ony...
No, jenže si nic jiného nezbývá
Kolik máš pejsků? Já hodně. Takže na to máme fintu: místo hodně pipet pro malé pejsky koupit jednu pro velkého psa, vyjde výrazně levněji. Mně to vet rozpočítal - na jednoho pejska do 10kg 0,6ml a rozdělila jsem si to injekční stříkačkou. Cena vyšla až poloviční.
|