| Autor |
Zpráva |
Karrie
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:32
- Nahlásit
Asi před 14 dny jsem si všimla, že mému psovi začal po stranách růžovět čumák. Nevíte čím by to tak mohlo být? V úterý jsem mu začala do granulí přidávat sušené mořské řasy
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:11
- Nahlásit
Karrie
dotaz: už několikrát se tady psalo orůžovění čumáku, já vůbec nevím o co de?
je tím myšlenou že mu růžoví tanosní houba nebo normálně kůže kolem čumáku+tlamky?????
díky
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:12
- Nahlásit
Já myslím nosní houbu.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:13
- Nahlásit
Karrie
a to jakože se ztrácí pigment? ahá-tak už aspoň vím - díky
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:36
- Nahlásit
Moje fenka měla narůžovělou nosní houbu přes zimu. Nic jsme nedávali a na jaře se to začalo zlepšovat. Teď má zase černou jak uhel.
|
Sviště
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 18:42
- Nahlásit
Něco v tom smyslu jsem zaznamenala u retrívrů (jednoho momentálně máme doma). Děje se to prý hlavně přes zimu a je to normální. U ostatních ras nevím.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 00:25
- Nahlásit
Karrie
Sviště
Mému GR se odpigmentovává nosní houba vždycky na zimu. Pomůže podávat mrkev, protože karoten podporuje pigmentaci. Ale někdy to nemusí vyjít - loni jsme začali s mrkví kvůli nosu, ale on zrovna přesrsťoval na zimu, a tak se mu to vrazilo do barvy chlupů místo do nosu. Na léto mu ale zase nos ztmavnul.
Jinak znám světlý labradory, kteří mají nos růžový celý rok.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 07:22
- Nahlásit
co jsem četla, stává se to víceméně jenom světlým psům, u tmavých jsem o tom ještě neslyšela.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:05
- Nahlásit
moje goldenka ma taky svetlej cumak s cernou pihou
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:22
- Nahlásit
Karrie
Naší labradorce zabralo podávat calopet pastu
|
leon
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:26
- Nahlásit
Já mám teď od léta u feny taky problém s pigmentací. Mám šarpejku a v létě se jí na čumáku nad nosní houbou udělaly takové světle růžové malinkaté "pihy". Je to zvláštní, nosní houbu má normálně černou a jen na čumáku mezi srstí tyhle skvrnky. Nejdřív jsem si myslela, že je to od slunce, ona se ráda vyhřívá, ale nedávno mi bylo řečeno, že to je ztráta pigmentace, včera to veterinář taky potvrdil. Dávám jí už tři neděle tablety s mořskou řasou a zatím se nic nijak nemění, nevíte jak dlouho to trvá, než to začne trochu mizet? Nebo co ještě tak přidávat? Přidávala jsem jí i pupalku s karotenem a pořád se nic neměnilo.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:35
- Nahlásit
leon
no ja nevim...mymu psovi ty morske rasy nepomohly...
|
leon
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:50
- Nahlásit
nika00
Hm, tak to není pěkná představa. Ono jí to tedy nějak nehyzdí, je to vidět pouze zblízka, ale prostě mi to vadí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 10:20
- Nahlásit
leon
to prejde... me to mrzelo, ale nema cenu se s tim trapit..ja uz si zas moji fenuli nedovedu predstavit ze by mela cumak cernej...navic ma na nem cernou pihu...rikame tomu piha krasy...musis to videt optimisticky
|
leon
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 11:19
- Nahlásit
nika00
Je pěkná s tím světlým čumáčkem a s černou pihou. Je to takové zajímavé.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:05
- Nahlásit
Není mořská řasa jako mořská řasa. Mě se osvědčil Rodocan Forte (akorát jde objednat jen přes net), pigment se začal vracet do 14 dnů. Pokud na to pes trpí, je potřeba obšas to zopakovat.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:08
- Nahlásit
ahoj...mam dotaz..mymu druhymu hafovi...rocni krizenec...zacali asi pred tydnem blednout ocni linky..mel je rkasne cerne..jako namalovane.. na to se da taky pouzit ten Rodocan?
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:11
- Nahlásit
Ahoj, to je stejný problém, pigment. Jen u některých psů se to projeví na nose, u jiných na sliznici, jinde na drápech. Určitě bych to zkusila....
|