| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 21:45
- Nahlásit
Před třemi týdny jsem přešla na Acanu z Puriny a psovi začalo hodně smrdět z tlamy. (Nemusí to mít samozřejmě spojitost..) Navíc mu častěji teče krev z dásní.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Možná jsem jen psí hypochondr
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 22:19
- Nahlásit
Nemá zubní kámen?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 22:38
- Nahlásit
jj,taky mě to napadlo,příznaky jsou na 100%
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 22:43
- Nahlásit
Terri má ale velice mladého pejska,že by až tak brzo?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 22:50
- Nahlásit
evina
no myslím že se to stát může???
|
viky
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 07:01
- Nahlásit
Terri
U psa s tim sice zkusenosti nemam, ale moje mamka chova kocky a tem smrdi z tlamycek naprosto silene. Dle veta je to nejaka bakterie, se zradlem to nema nic spolecnyho a je to prenosny. Prenasi se to napr. pokud piji vodu z jedny misky. No a melo by to byt lecitelny. no a nebo to muze byt ten zubni kamen, ale ten bys videla.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 08:34
- Nahlásit
Terri
Ten zápach bude s největší pravděpodobností souviset s tím krvácením z tlamy.Krev obsahuje bílkovínné složky, které při rozkladu zpáchají. Mikroskopické zbytky krve na pyscích a dásních mohou ten zápach způsobovat.Co způsobuje časté krvácení dásní?To bude třeba vyřešit. S tím bude souviset zodpovězení dalších otázek např. jak je pes starý (zub. kámen), atd.
Zrovna tak může být zápach z tlamy způsoben i špatných trávení v žaludku, ale vzhledem k té krvi na dásním je třeba nejdřív pozornost obrátit tímto směrem.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:28
- Nahlásit
Mladej má 8 měsíců...není to brzo na zubní kámen..?
Co do špatného trávení - to by mohlo být tím přechodem z gran. na jiné granule.., všimla jsem si, že i častěji říhá (a prdí).
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:45
- Nahlásit
Terri
V 8 měsících je na zubní kámen opravdu brzo, ale není to zas až tak nemožné.Ale ten je možno ihned vizuálně potvrdit a nebo vyloučit. Žlutý až hnědý povlak na zubní sklovině vedoucí od dásní až ke špičce zubu.
Ale to říhání a plynatost (meteorismus) je jasnou příčinou špatného trávení.Změna granulí by tuto domněnku mohla i potvrzovat.
Je možné, že se to vše samo upraví, tím jak se srovnají mikrobiální rovnováha v zažívání pejska, ale také je možné, že se budeš muset vrátit ke granulím, na které byl pejsek zvyklí.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:58
- Nahlásit
Terri
...to už je asi moc náhod po sobě ne? Změna granulí, častější říhání, prdění, zápach z tlamy.... Řekla bych, že to souvisí s trávicím traktem, nějaká bakterie, příp. skutečně změnou granulí (i když mi to připadá zvláštní). Ale na zubní kámen je moc brzo a krvácení z dásní je celkem běžná věc.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 12:19
- Nahlásit
Terri
je možné, že to fakt může souviset s tou změnou granulí.....Navíc, já mám konkrétně s Acanou dost blbé zkušenosti. Náš pes z útulku po ní taky prděl, měl navíc průjem a zvracel.....on má ale hodně slabé zažívání, takže jeho reakce na změnu granulí jsou vždycky silné....Než jsme našli tu správnou značku, trvalo to pár měsíců a našli jsme ji v Purině Pro Plan
Já bych být Tebou asi nejdřív zašla za vetem s těma dásněma a pak se vrátila k té původní značce, která psovi seděla.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 12:47
- Nahlásit
Díky všem.
(Jinak - po Purině měl docela hódně bobků což teď nemá )
Právě že jsem to všechno zpozorovala až PO změně granulí. Z dásní občas krvácel když kousal dlouho klacek, ale nikdy ne při gumové hračce. Až teď. Zápach je docela silný, dásně mají i jinou barvu (se mi zdá). Zubní kámen jak popisuje dorfa to teda asi není, protože takový povlak nemá, zoubky jsou krásně bílé.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 12:57
- Nahlásit
Terri
a nemůže mít někde něco v té dásni vražené? nějakou třísku nebo tak něco?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 13:00
- Nahlásit
fromeli
Tak to mě nenapadlo, prohlížím mu zuby i tlamu, ale ničeho jsem si nevšimla.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 13:08
- Nahlásit
jestli mají dásně jinou barvu a zápach je silný, tak bych usuzovala na nějakou mikrobiální infekci a mazala s tím k vetovi...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 13:10
- Nahlásit
Evik
Raději jo
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 11:04
- Nahlásit
Ahoj, mému Rambíkovi taky smrdí hrozně z tlamy! Krmím masem. Zubní kámen měl, oškrabala jsem mu ho, teď má zuby čisté, bílé. Když žvýká déle bůvolí kost, tak mu trochu krvácejí dásně. Dásně mají stejnou barvu, jak u druhého psa (tomu z tlamy nesmrdí), jen u některých zubů, tam kde začíná zub jsou trochu tmavší. Máte někdo zkušenost s tou infekcí, jak se tu o ní psalo? Myslíte, že je dobré jít k normoš vetovi nebo rovnou stomatolog? Dik za odpovědi
|