| Autor |
Zpráva |
Marguerite
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 08:27
- Nahlásit
Takže ráno jsem u našich dvou pejsin našla v kotci krvavé výkaly. Pravděpodobně to bude od té starší, protoze mladsi pejsina pri vecernim venceni byla... Ach jo, je mi jasné, že mi nejspíš poradíte, ať rychle zdrhám k veterináři, ale jen jsem se chtěla zeptat, jestli s tím tady někdo z vás nemá zkušenosti a co by mohlo být příčinnou. Je možné, že by to mohla mít z očkování proti vzteklině, po kterém jí máme mít 5dní na očích..? Budu vám moc vděčná, když mi poradíte a třeba mě trochu i uklidníte... ;) Děkuji.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 09:02 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Marguerite
Měli jsme krvavé výkaly, byl to zánět střev. Včera se tady řešily případy krvavých výkalů pro otravu na fórech o mase a jedu na krysy.
Každopádně, samozřejmě, honem k veterináři.
Na uklidňování není v této chvíli vhodná doba.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 09:18
- Nahlásit
Marguerite:můj měl také krev ve stolici.Byl to katar žaludku a střev.Chodili jsme týden na injekce,pes na tom nebyl nejlépe.Upaluj k vetovi...držím palce
|
Marguerite
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 10:04
- Nahlásit
Jsem se prodírala internetem a jako může to mít upe hafo příčin... Jsem si vsimla, ze je pejsina takova unavena, pomalu chodi oproti jindy a je proste upe naka divna... Nejhorsi, ze nasi chcou pockat do utery a ja je nemuzu presvedcit, ze tam musime na tu veterinu hned ted...
|
Marguerite
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
Ze prej vsechno vidim moc cerne.... Ale tak mam rikat JE TO DOBRY, TO JI PREJDE a cekat, nez se ji vazne neco stane?!!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 10:09
- Nahlásit
Marguerite
Zkus vetovi zatelefonovat. Změř fenkám teplotu. Jestli je to vážné, taky byste už v úterý nemuseli muset nikam jet.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 10:10
- Nahlásit
Někdy je vet ochoten i přijet.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 10:50
- Nahlásit
Marguerite
Upaluj k vetovi, pak napiš co a jak. Doufám že to není nic vážného, ale raději to nezanedbávej, Držím palečky
|
iriska
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 11:48
- Nahlásit
já bych taky upalovala,u mého tříměsíčního štěněte byla jeden den krev ve stolici a druhý den už bylo mrtvé.A to jsem s ním šla okamžitě.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 13:09
- Nahlásit
iriska
Chudinka
|
iriska
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 13:56
- Nahlásit
no,bylo to hrozné.čekala jsem na něho 2 měsíce a měla jsem ho pak jenom 3 týdny.Nejhorší bylo,že mi říkali na veteríně,že to bude v pohodě a pak najednou konec.Teď mám nového.Vydržela jsem to asi 2 dny
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 14:11
- Nahlásit
iriska
Ju a jaké plemeno?...
|
iriska
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 14:13
- Nahlásit
maďarský ohař
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 14:18
- Nahlásit
juuu tak si to s ním užívej
|
iriska
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 14:20
- Nahlásit
díky,to víš,že si užívám je to pěkný rapl
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 14:53
- Nahlásit
Marguerite
Tak jak to vypadá?
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 15:04
- Nahlásit
viveka
Taky by mě zajímalo...
|
Marguerite
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 17:06
- Nahlásit
No tak momentalne to vypada celkem dobre, snad to nic vazneho nebude. Krev ve stolici pres den uz vubec nemela, akorat ma prujem... No a ziva je taky, jsme spolu pred chvili blbli na zahrade... Tak snad uz to bude v pohode. Spis je ted smutna, ze po ockovani nemuze ven a jsou furt zavreny... A kdyz jsou pusteny na nasi velky zahrade, tak tedka jedine pod dozorem, protoze si u sousedu podhrabali plot a jeste neni opravenej, tak aby nebyl na svete dalsi problem....
iriska
Jeziiiis, to je hrozny... ani odbornikum uz leckdy nemuzes duverovat.... Tak pozdrav svoje stendo!
|
Puntík
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 17:30
- Nahlásit
Marguerite
Hlavne to nepodcenuj, ta hnacka a krv by mohli znamenat, ze ma zapal pankreasu, to iste mal aj nas Punta, dostaval infuzie a samozrejme antibiotika, takisto by si jej mala davat jest dietu - kura s ryzou. Nebola to ziadna sranda, mohli z toho byt trvale nasledky.
|
Marguerite
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 17:42
- Nahlásit
Puntík
S cim ze ryzi???? Jo, ja to nepodcenuju... s tim me hrozne s***ou nasi...
|
Puntík
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 17:49 - Změnil/a: Puntík
- Nahlásit
Marguerite
No kuře s rýží, nejlíp kuřecí prsíčka, co bychom pro naše miláčky neudělali, že
|
iriska
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 18:36
- Nahlásit
jo,taky dávám kuřecí prsíčka s rýží,když mají hafani nějaké střevní problémy a pomáhá to dokonale
|
Marguerite
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:13
- Nahlásit
jj, děkuji za rady... zítra začneme...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:23
- Nahlásit
Marguerite
Já bych napřed dala jen tu rýži, jestli má fakt průjem, i to kuře by mohlo dělat problém... Moje feňule měla průjem asi před dvouma týdnama a napřed jsme dávala jen rýži, potom rýži s vařenou nastrouhanou mrkví a potom jsem po kouskách přidávala kuřecí maso... Ta mrkev by měla průjem taky zastavit... Jo a ještě... první den měla hladovku příšerka...
|
iriska
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:35
- Nahlásit
jo,máš pravdu s tou mrkví.Taky ji dávám,uvařenou na úplně měkko.Oba naši ohaři mají hrozně citlivý žaludek,sežerou,co můžou,takže sra...u mají každou chvilku.Takže ani nečekám,co z toho vznikne,hned dávám rýži.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:44
- Nahlásit
iriska
No moje psice měla s*ačku poprvé po 3 letech, co ji mám, tak mě to trošku zaskočilo Ale zvládly sme to celkem v pohodě, i když už jsem z ní začínala šedivět...
Jooo ještě bych zapomněla, pokud by nechtěla baštit tu mrkev s rýží (což asi nebude ) zkus do toho nastrouhat jeden nebo dva piškoty... Ty by neměly uškodit a pejsanovi to pak víc chutná... Jakmile tam bude i trocha toho kuřecího masa, tak by ty piiškoty neměly být potřeba
|
iriska
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:49
- Nahlásit
jo tak to my se potýkáme s takovýma zážitkama pořád.Mám je jenom na granulích a když se dostanou k něčemu trochu mastnému,tak je to konec.Co se týká žraní čisté rýže s mrkví,u nás není problém.Žerou všechno a takovým stylem,jako kdyby to mělo být naposledy
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:50
- Nahlásit
iriska
No já si na začátku říkala, že je to super, že feňule žere rýži a ona jakoby mi četla myšlenky ji žrat přestala Navíc jak byla ta rýže trochu slepená, tak ji roznosila po celým bytě Takže to jsem si řekla, že tudy cesta fakt nevede
Ta moje je taky v podstatě jen na granulích... Ale je to taková popelnice, nerozhodí ji skoro nic, tak mě překvapilo, že v podstatě ani nevím po čem a taková spoušť...
|
iriska
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:54
- Nahlásit
je to zvláštní,někdy sežerou něco,z čeho mi vstávají vlasy na hlavě a nic a někdy stačí třeba jenom chrupavky z kuřete.Starší se poblije a mladší posere.Ale jinak to jsou miláčci
|
megi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 21:33
- Nahlásit
První den se dá dát hladovka tím se nic nepokazí a potom ta rýže a kuřecí a samozřejmě ihned k veterináři i když ani ti někdy nesvedou zázraky
|