| Autor |
Zpráva |
Michalaa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:03
- Nahlásit
dobry den...nejprve se chci omluvit ze jsem zalozila tema ikdyz tady uz asi podobne bude...jsem tu poprve a moc se tu jeste nevyznam takze me omluvte prosim....potrebuji akutni pomoc......muj pejsek krizenec jezevcika a kinga je asi nemocny....nas veterinar mi k tomu nic nerekl akorat jsem tam nechala tri tisice a poslal me domu se slovy ze uz asi dlouho nevydrzi.....
popisu jeji trapenicko a nad se tady nekdo najde ko bude moci poradit
Rikine je 8 let..na oriska v nejlepsich letech...na prvni pohled na ni neni nic poznat,pes je stastnej a hravej a no proste uplna nomalka stav...jenze vzdycky tak nejak pokaslavala...ale jen kdyz byla hodne uhonena a a nebo kdyz treba vdechla chlup(jinak extremne lina-celorocne)jenze posledni rok kasle stale...lezi vstane a zacne nepredstavitelne kaslat...pripadami to jako kdyz pes zvraci ale jeste zni nikdy nic neslo,proste jenom takovy to gesto kdy ceni zuby a jazykem mele v hube a v hrudniku a na brise ji je videt jak se ji to cele nafukuje kdyz se "kucka"mylsim ze ji to asi nejak moc neboli protoze by jinak nebyla tak vesela jako vzdycky ale me to trapi kdyz ji vidim jak vlastne "trpi"......neznate to nekdo?????pripadne mi to jako nejake astma....jako ze ji dela problemy se nadechnout,nebo naka zaducha a podobne nemoci....nemate zkusenosti????jedine co vim je ze jsem si jista ze v krku nema nic zapichleho,byly jsme na rentgenu a tam ji projeli celou a nikde nic...jen ma uz od mala vetsi srdicko nezly by na sve telo potrebovala......uz fakt nevim jak ji pomoci kdyz ani doktor nevi a nebo spis on je to takovej "BLB" takze i tim to muze byt....a jit zase nekam jinam,byla jsem uz u trech doktoru a nechat tam dalsi tisice...taky na to nemam..uz me tenhle problem stal 15 tisic a to jsem sama s ditetem...takze vic uz si nemuzu taky dovolit teda myslim zbytecne .....kdyby to aspon k necemu bylo,ale jsou to marne vyhozene penize...ale nedokazu ji dat utratit kdz si ja osobne myslim ze "netrpi" a hlavne bych to asi ani nedokazala...pomuzete tedy nekdo???,myslim treba poradit cim by se to po doma dalo lecit????snad se tu nekdo najde....predem mockrat dekuji
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:19
- Nahlásit
Michalaa
Jestli to její pokašlávání vypadá tak jako, že se pejsek najednou nemůže nadechnout nosem.Lapá po dechu, hrudník se mu hýbe pod námahou jak se snaží nadechnout. Není to typický kašel ale snaha popadnout dech nosem. Nikdy se toto nestává pokud pes dýchá s otevřenou tlamou. Tak takhle nějak to vypadá i u mých psů, a bylo to tak u všech co jsem měla.Když jsem měla prvního pejska tak mě to taky vyděsilo, ale dnes už vím, že to nic není. Trpí na to pejskové s tzv. prodlouženým měkkým patrem. To jim nějak zablokuje horní dýchací cesty a oni mají takovéto záchvaty kdy lapají po dechu. Psovi nic nehrozí o no to jen tak vypadá, ale stačí když mu prostě otevřeš tlamu a zatlačíš na jazyk a on se nadechne tlamou. On se tedy nadechne i bez tvé pomoci, protože pud sebezáchovy ho k tomu donutí a nadechne se tlmou. Tyto záchvaty se zhoršují např. když je pejsek třeba mírně nastydlý, a nebo při tahu za obojek atd.
Ale stejně tak se záchvaty kašle ale opravdového kašle, který vypadá jinak, může projevovat spousta jiných a i vážných onemocnění od onemocnění srdce, plic atd. Ale vzhledem k tomu, že veterináři na psovi nic nenašli tak to snad bude jen to delší měkké patro v tlamě psíka.
Astma by měl veterinář poznat poslechem na plicích.
|
Michalaa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:37
- Nahlásit
dekuji za reakci.....jenze me to pripadne jako kdyz prave je to jediny cim v tu chvily dycha..tedy nos...me se to jevi spis jako presne ten pohled na daviciho se psa dela u toho i ty zvuky jako pri zvraceni.......jako ze se snazi jazykem neco z toho krku nebo tlamy dostat.....takovej ten pohyb tela od brisni dutiny a hrudniku a konci to v tlame..takova jakoby "vlna".....na pohled to nevypada ze by nemohla dychat,vzdycky mi to pripadlo jako ze se spis davi chlupama v tlame a v krku..protoze extremne lina.jenze to asi neni ten problem.no snad se najde jeste nejaky nazor..ale jinak jeste jednou dekuji
|
moll
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:30
- Nahlásit
podle popisu to vypadá na tzv. srdeční kašel. je to věc související s opotřebováním srdečního svalu a určitě na to existují podpůrné léky - jen se musí chtít. jako první krok ke zlepšení stavu psa bych změnila veterináře. moll
|