Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Osteosarkom
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:06
- Nahlásit

Mate nekdo zkusenost s rakovinou tohoto typu u pejska? Lecili jste ho nejak - jak? Neznate nejake bylinky ci homeopatika jako podpurnou lecbu? Diky za odpovedi..

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:30
- Nahlásit

Fifi
Vlastní zkušenosti ne, ale kamarádka měla pejska s osteosarkomem. Je to moc špatné.Je to hodně agresivní nádor kostí, který hodně metastazuje.Pokud nejde celý operativně odstranit a nebo už nějaké metastáz jsou, tak už je to pouze o rozhodnutí kdy pejskovi zkrátit utrpění. Ale to byla zkušenost kamarádky naděje vždycky nějaké je a umírá poslední. Držím palce.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:48
- Nahlásit

dorfa
To ja vsechno vim... bohuzel.. Pes zatim zadne metastaze nema, odstranit nador nejde, vse se zjistilo v rane fazi. Bohuzel vzhledem k veku psa - pozitri "slavi" sve desate narozeniny, jsou jakekoliv operativni reseni vylouceny, vcetne chemoterapie..
Ja si nedelam plane nadeje, je mi jasne, ze vse je otazkou par tydnu, ale jen bych pro nej chtela udelat v te dobe maximum, aby byl spokojeny. Zatim jen kulha,jinak si hraje, chodi ven, zere, proste ZATIM spokojene zvire. bere Wobenzym a od pondelka zacne se slabymi leky na bolest... Tak me napadly nejake bylinky ci homeopatika... Znate nejake?
A ja nechci vzbudit dojem, ze budeme psa nejak tyrat, jak mu zacnou bolesti, udelame pro nej tu nejvetsi sluzbu..

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 19:59
- Nahlásit

Fifi
je to hodne moc bolestive pro pacienty. Jedine, co muzes udelat, nedopustit, aby zazil tu strasnou bolest, ktera ho ceka, je mi to moc lito

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:00
- Nahlásit

Znam par psu po amputaci, ale to nepomuze na dlouho.

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:02
- Nahlásit

ja mam po amputaci spoluzacku, mela to v koleni, mela stesti a prezila to, ale ji bylo 17

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:15
- Nahlásit

dejavu
Neboj, zadnou strasnou bolest nedopustime... Diky...
Psa znam, a v jeho ocich umim cist... Az tam nebude jiskra, nebude co resit...
Amputace nehrozi - je to velke plemeno a ma svuj vek...

Co ty homeopatika ci bylinky? Zadna babska rada? diky...

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:21
- Nahlásit

Fifi
Držím palce hodně moc.Víš já osobě bych nikdy do chemoterapie u psa nešla.Ne kvůli tomu, že to je finančně náročné, ale myslím si že tam je právě někde ta hranice o které se teď diskutuje na „Cena zdraví“.Chemoterapie do veterinární medicíny podle mě nepatří. A tvůj postoj k tomu považuji za velmi uvážlivý a rozumný i když to musí být hodně těžké.
Ale taky hodně věřím na alternativní medicínu, homeopatii a bylinky opravdu někdy udělají zázraky.Ale mám pouze zkušenost s olejem ze žraločích jater.
Teď dávám svému psovi již druhou dávku, ale dávala jsem to kvůli absolutní neutropenii ( žádné neutrofily v krvi) je to jedna složka bílých krvinek. A to tedy zabralo až neuvěřitelně dobře. Po poslední kontrole (3 týdny do zadu), už měl pes skoro spodní hodnoty normálu a to už jsem byla smířená s tím, že je konec.Zkusím k tomu oleji vyhledat nějaký letáček jestli by to neúčinkovalo i na sarkom.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:26
- Nahlásit

dorfa
Diky za typ, jestli dohledas dalsi info, budu moc rada... Ja bylinkam a homeopatii taky verim, prave proto se ptam sirsi verejnosti.. nekdy pomuzou babsky rady, a my opravdu budeme radi za kazdy den s pejskem, ktery bude porad v "relativne" v pohode...
A co se tyka chemoterapie, mam pred sebou asi 8 stran vet textu o lecbe osteosarkomu touto metodou, a popravde receno, ani mladeho psa bych tomu nevystavila...

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:41
- Nahlásit

Fifi
http://olimpex.svet-nakupu.cz/shark-olej-ze-zraloc ich-jater-forte/f-3/s-41/dp-36874/
na těchto stránkách se dočteš o tom oleji.Držím palce.

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:48
- Nahlásit

Fifi
http://volny.cz/weis/zraloci.htm
koukni sem!Stojí za přečtení.Určitě bych vyzkoušela.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:54 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

dorfa
diky moc. od Ebony jsem dostala typ na Ovosan taky zajimavy cteni...
Poradime se s vetem a v pondeli dam vedet... Ale jinak, kdyby jeste nekdo znal nejaky bylinky ci dalsi typy, predem diky za ne.

RoSa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 08:26
- Nahlásit

Na jednom německém disk.fóru se tento druh rakoviny probíral a bylo to velké a dlouhé téma. Ten pejsek (GR) žil s tou diagnózou myslím půl roku. Paní sháněla informace a zkoušela vše možné (chemoterapii ale ne). Tak jsem vybrala, co jí tenkrát radili lékaři, ale spíš léčitelé a homeopati:

1. vitamíny: selen, propolis, kyselina listová, K1, B17, vit.C
2. jmelí: firma Weleda vyrábí preparát Iscador, další je Lectinol od fy Madaus; cílem terapie se jmelím je dosáhnout zvýšenou tělesnou teplotu: když je vysoká teplota, běží imunitní systém na plné obrátky a vytváří protilátky, takže je tělu pomoženo, aby si pomohlo samo. Snižuje i vedlejší účinky chemoterapie a ozařování. Používá se jako injekce. Názvy různých přípravků na bázi jmelí: Iscador, Helixor, Iscucin-Viscum, Isorel, AbnobaViscum, Plenosol, Eurixor;
3. enzymy - dělají se snad z jadérek hroznového vína a mají protizánětlivý, utišující, čistící účinky, podporují látkovou výměnu, vyplavují jedy;
4. strava: žádné uhlovodany a cukr (nebo minimálně); syrová strava (BARF), občas hladovka; ovčí sýr s olejem z lněného semínka; Aloe Vera (šťáva)
5. homeopatie a bylinky: Arnika D6 nebo D4, Viscum Album D3 (tedy jmelí), Rhus tox. D30, Ostropestřec mariánský (tabl. nebo kapky, čistí játra a tedy odplavuje z těla jedy), Spirulina (řasa), propolis (tablety), olej z černého kmínu (černucha), kočičí dráp (Vilcacora)
6. Horvi-terapie (hadí jed): Serpalgin (kapky i injekce, nekombinovat ale s chemoterapií!); to také zkoušeli (bylo to šíleně drahé), ale byl problém sehnat ty léky (v Německu snad neměly licenci, tak to paní vozila z Holandska)
7. stará čínská medicína (nedávno objevena vědci ze Seattle): účinná látka se jmenuje Artemisinin (podle rostliny Artemesia annua L.), při pokusech byly po 8hod. 2/3 rakovinových buněk zničeny, po 16h. téměř všechny (ve zkumavce). Před podáním Artemisinu ale podat zvýšenou dávku železa.
Tady by mě docela zajímalo, jestli se dá u nás sehnat a v jaké formě?
8. další přípravky: Paclitaxel (z jehličí kanadského tisu); Virbagen Omega 10ME (dává se 1 při operaci, další á týden), Megamin, Lymphomyosot (odplavuje jedy), Ney Tumorin (fa. VitOrgan), Lectinol (fa. Madaus), Osteoheel.

Ne všechno výše uvedené léčí - minimálně však brzdí a mírní postup nemoci a posiluje organismus.
Také jsem velkým příznivcem bylinek a přírodní léčby. Když jsme jednou měli špatné jaterní hodnoty, tak jsem s ostropestřcem mariánským docílila takový úspěch, že tomu ani doktor nechtěl věřit!

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 09:05
- Nahlásit

RoSa
Dekuju moc za vycerpavajici odpoved! Uz to tisknu...

RoSa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 11:45
- Nahlásit

Ještě jsem Ti našla nějaké webové stránky, ale jsou v němčině...

Jeden je příběh rottweilera, který s tím žil dokonce 2,5roku! (běžné je od pár týdnů do několika měsíců - viz. databáze případů na těch druhých webových stránkách):

www.cito-web.de (pod odkazem "Geschichte")
... a potom www.krebs-beim-hund.de

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 07:27 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Ahoj,
mám podobný problém, pes, 11 let, rakovina v rameni, bolestivé už delší dobu (léčili jsme na artrozu, ale začal poskakovat po třech, tak jsme raději rentgenovali). Neměla jsem moc sílu se ptát na dobu, jdu k veterináři ještě dnes všechno vyptat, ale ráda bych věděla, s jakým časovým horizontem se dá počítat. Amputace vzhledem k velikosti, věku a také faktu, že má výrůstky vzadu na páteři a nemá tedy v pořádku ani zadní nohy, nepřipadá v úvahu. A ještě - může plavat? Nezatíží to kost? Je to hodně sportovní pes, vycházky samozřejmě omezíme, ale něco dělat musí.

hotage
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:25 - Změnil/a: hotage
- Nahlásit

Ahoj EngieB a ostatni,
vcera mi umrel 7lety RTW Deryček na rakovinu kosti . Jeste si to stale vubec neuvedomuji, porad ho slysim jak funi, jak skrabe o boudu ... Chci se s vami podelit o vse, co vam muze pomoci. Pred 3 mesici zacal kulhat na predni nohu. Lecili jsme ho na artrozu, ale bez vysledku, tak jsme podstoupili RTG ( nechte si udelat snimek bez uspani, pes to lepe snasi, zalezi spis na ochote veterinare ). Vet konstatoval rakovinu kosti v pravem rameni predni nohy-osteosarkom. Na netu jsme nasli spoustu optimistyckych clanku mimo jine o "Artemisinu", ktere slibuji majitelum zazraky. Bohuzel opak je pravdou!!! Artemisin - prodejci: minimalne slibuji zastaveni dalsiho rustu nadoru, v nekterych pripadech uvadi uplne vyleceni pejska. Po RTG se prubeh nemoci postupne zhorsoval, az prestal nohu pouzivat. Pred 5 dny jsme byli na dalsim RTG, rakovina se rozrostla o 100% a na plicich uz mel maly nabeh metastaze. Po celou dobu jsme mu podavali leky od bolesti predepsane vet, ale nevedeli jsme, jak pozname cas, ze uz pejska mame uspat. Veterinar nam rekl, ze pes je jeste cily, hravy a ze jeste neni jeho cas. Pred dvema dny zacal zvracet, vet nam do telefonu rekl, at mu dame kinedril na sklidneni zaludku a stavime se druhy den. Bouhuzel Deryček prestal druhy den dychat v aute pred veterinou a vet konstaval, ze ma vnitrni krvaceni...a musel ho uspat. Ted je to uleva vedet, ze uz ho nic neboli, ze uz se netrapi a je v nebicku, kde mu je ted dobre. Nenechte se oklamat zadnymi leky, ktere jsem vyzkousel viz Artemisin z USA, lneny olej, Ovosan, repkovy olej, konopne seminka nebo snad leciteli..... Kdyz neumi lecit lidi na rakovinu, myslite si ze umi psy... Jinak amputaci u velkych plemen se nedoporucuje a chemoterapie na psy nepusobi tak dobre jak na lidi. Nejlepsi je pejskovi se snazit co nejvic zprijemnit zbyvajici dobu s vami, rozmazlujte ho, hrajte si s nim....
Snazite se udelat maximum, ale proti osteosarkomu bohuzel nezvitezite
Delejte maximum, ale nenalette lidem, kteri se snazi zneuzit vasi situace.
Jestli budete potrebovat nejakou radu, ci mit dotaz, klidne se na me obratte na hotage@centrum.cz

Smečka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:33
- Nahlásit

hotage
Neznám žádný případ osteosarkomu, který by končil happyendem.
Amputaci taky nepovažuju za řešení, jen zbytečné znepříjemnění posledních chvil psího života.
Nenechte se oklamat zadnymi leky viz Artemisin z USA, lneny olej, Ovosan, repkovy olej, konopne seminka, cinska kura nebo snad leciteli.....
Ono možná nejde o to nechat se oklamat ... člověk chce udělat přípustné maximum, aby si nemusel nic vyčítat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 23:29 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

hotage
Jsem toto zakladala 25.2.2006. Pejska jsme nechali uspat 7.4. 2006, pote co metastaze mel na plicich a slezine a bolesti v noze. Dokud se mohl chodit vyvencit a jeho nemoc ho neomezovala, uzil si krasne chvile. Kdyz zacal pokaslavat a ztracel tu svou jiskru, nechali jsme ho odejit dustojne, v "plne" sile a ne jako trosku.
Snazite se udelat maximum, ale proti osteosarkomu bohuzel nezvitezite
Kdo si o tom neco vice u psu precte, tak to sam zjisti.

EngieB
ale ráda bych věděla, s jakým časovým horizontem se dá počítat.
Jde to hodne rychle , bohuzel kor u starsiho psa. A je to sakra bolestive. Nas pes byl tez hodne aktivni, ale postupem casu byl problem i bezna vychazka. Nechci byt negativni, ale .......

EngieB
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:22
- Nahlásit

Fifi
Bohužel u nás už je problém ranní venčící půlhodinka, dochází už vyloženě unavený, po snídani si rovnou zaleze pod stůl, kde se "schovává", když ho to bolí. Ale pořád se těší, pořád chce něco nosit, pořád poskakuje jako idiot a zatím baští slušně, takže snad i nějakej ten měsíc dáme...
Co jste brali proti bolesti?

EngieB
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:25
- Nahlásit

hotage
A je něco, co pomohlo? Co jste brali na bolest?

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:23
- Nahlásit

EngieB
Co jste brali proti bolesti?
Pravdu rict, uz si to nepamatuju, jsou to uz dva roky... Ale byly to nejaky prasky na bazi morfinu, myslim, dostaval jen slabe davky, vse po konzultaci s veterinarem.
A taky mu chvili pomahala akupunktura.

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:26
- Nahlásit

Fifi
dej mi mejla, přepošlu ti něco, třeba se ti to bude hodit....

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:28
- Nahlásit

Fifi
Promiň,nepřečetla jsem diskuzi do konce.............je mi líto tvého pesana...........

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:30
- Nahlásit

žanda
Tak to hod sem, treba se to bude hodit nekomu jinymu. A dik, uz to dost prebolelo...

hotage
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 19:02
- Nahlásit

Ahoj EngieB,
od boleti ti predepise vet leky, my meli Flamexin a hodne mu zabiral. Nejdriv se dava tak pulka na 2 dny a postupne se to stupnuje az na cely na den.

FIfi: v "plne" sile a ne jako trosku...
Jen doufam, ze to nebylo mysleno ke me...

Clanek, kterym jsem sem prispela, ma byt jen rada pro ostatni, aby neverili podvodnikum se zazracnymi leky.

Toto je muj posledni prispevek do tohoto fora, jednou jsem si to prozila a to me staci .
Drzte se

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 19:07
- Nahlásit

hotage
Jen doufam, ze to nebylo mysleno ke me...
Co blaznis?? ja jsem mluvila o svy zkusenosti.

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 07:08 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

hotage
Fifi
Dík, k vetovi jdu dnes, zatím bereme jen rimadyl a už to skoro vůbec nepomáhá, takže musíme halt něco drsnějšího. Arturo je bohužel špatný i na záda, takže hopsání po třech ho vysiluje

kery
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:04 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Ahoj, už je to něco přes rok, kdy i my jsme prožívali bolestivou ztrátu. 27.ledna naš 9,5 letý pejsek začal kulhat a jeho zdravotní stav se velmi rychle horšil (nechutenství, zvracení, horečka). Vet provedl vyšetření a stanovil diagnozu - zánět a zahájil léčbu. Při jedné z kontrol tvrdil: končetina ho už nebolí, zánět je přeléčen, kulhá jen ze zvyku, po RTG na DKK zjistil "malé i větší skvrny" na všech kostech, vč. pánve a údajně kyčle jsou značně opotřebované. Zmiňované skvrny jsou způsobeny špatným hospodaření s fosforem. Chtěl na psovi zkoušet aplikaci injekcí se žraločí chrupavkou do kyčlí.
Tak jsme se raději objednali u ortopeda na VFU v Brně. Po prohlídce ihned konstatoval velkou bolestivost v koleni. Provedl RTG a diagnoza zněla - sarkomy, DKK neg. Po odebrání vzorku tkáně byla stanovena konečná diagnoza - periosteální fibrosarkom v pokročilé fázy bez možnosti léčby. Na bolest dostal Tramal.
Druhý den 2.března byl jeho stav velmi kritický a protrpěl se až k euthanasii. Dodnes se trápím tím, že jsem včas nepoznala ten správný okamžik na rozloučení se........
a zlobím se na svého veta, že jsem mu důvěřovala a on přihlížel obrovskému utrpení mého milovaného pejska a za nemalé peníze zkoušel neúspěšnou léčbu kvůli nesprávné diagnoze.
Od prvních příznaků kulhání do posledního dne uběhl jen 1 měsíc.

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:57
- Nahlásit

kery
To je strašný, je mi to moc líto.
Náš vet nás naštěstí poslal hned, kdy mu došlo, že to atroza asi nebude. Máme na jedný straně kliku, že to trvá už přes rok a pes se drží, takže nějakej pomalej druh, ale asi se blížíme do finále, zhoršuje se to před očima. Taky se bojím, že nepoznám ten správnej okamžik, už proto, že pes je "tvrďák", bolest přizná, až je to katastrofa, a taky proto, že jsem na něm v podstatě závislá...

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání