| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:10
- Nahlásit
Tak jsem se ze sebe udělala debila. Ležíme si vklidu na gauči a najendou vidim-pes mezi kulema a pindou bouli jak tenisák.Hned mě napadlo kýla.Ježiši. Sestra je zdravotní sestra-to je kýla.
Pes den předtím snědl šišku zkaženého salámu-hned jsem vzala knížku o psech a nemocech.Četla že když se psovi ucpe konečník,vyvalí se mu kíla na pohlavních žlázách.Okamžitě k doktorovi-Vybrala jsem z účtu všechny naše úspory (když vyrážka nás stála 1.800,-Kč kolik asi operace).Obvolala celou rodinu.Všichni s náma trpěli. V čekárně jsem se klepala stejně jako pes. Psa nadzvednu na stůl ,položim a boule nikde. Veterinář se začal strašně smát a řekl mi,že nevypadám na děvče (22let) které nezná pohlavní orgány. Prý to je předstojná žláza-když se pes eroticky vzruší,tak se mu udělá mezi nohama boule o velikosti tenisáku-aby potom mohl obskočit fenku....Nevěděla jsem jestli si ze mě dělá srandu,jestli se mám smát nebo brečet. Že nejsem jediný takový debil? Znáte to ? Peníze jsem vrátili zpět do prasátka a já už vím jak poznám vzrušeného psa...
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:13
- Nahlásit
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:17 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Anu
Ta boule se ztopoří až ve fence a je původcem takzvaného "svázání", kdy pejsek a fenka při pohlavním spojení zůstanou pevně spojeni i půl hodiny. Někteří neznalí páníčci se je snaží od sebe oddělit, to může způsobit vážné zranění fenky.
|
kac
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:18
- Nahlásit
Z toho si nic nedělej..My jsme jednou s mámou uviděly u jejich jezevčice pod okem bouli jako hrom, tak se nám zježily hrůzou vlasy na hlavě, zkoušely jsme jí to zmáčnout atd. - byla tvrdá na omak, tak jsme nelenily a rozeběhly se za veterinářem..Ten jí otevřel pusu dokořán, vyndal tu zašprajcnutou granuli, vzal si 100 Kč a my jsme šly s ostudou domů.. ))
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:21
- Nahlásit
Taky vím ještě o jiné zajímavosti: Když mého Píďu požvýkala fila, byla jsem s ním na rentgenu, jestli nemá něco zlomené. Jaké bylo mé zděšení, když jsem zahlédla v tělíčku celou úplně volnou kost! Bylo mi vysvětleno, že psí šulínek má prostě normálně kost.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:24
- Nahlásit
Jednou jsem byla na vesnici svědkem, když sousedi neuhlídali pitbulku a jezevčíka, ona pak šla a vlekla toho jezevčíka za sebou, on dosáhl na zem jen hlavou a předníma packama.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:30
- Nahlásit
O svázání psa s fenkou vím. Ale netušila jsem že prostě vklidu pes spí na sedačce a sní-(asi v noci koukal na své pány,nebo si zapiná bluu kanal) a pak prostě takhle se vzruší. Nesnažil se nás "hoblovat",nikde nebyla žádná háricí fenka,prostě v klidu spal a byl připravenej.....Jsem z toho jelen..
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:32
- Nahlásit
Jo a ještě mi veterinář tvrdil,že když ho bude mezi kulema a pindou chvilku dráždit ( a naschvál to udělal) tak se taky vzruší. Asi to je úchylná myšlenka-ale já myslela že todle u psů nehrozí.takhle by nějaký oddaný pá mohl dělat i dobře.....no to je síla.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:38
- Nahlásit
tak tohle je dneska druhá věc která mě pobavila....(první ten lidopes)...tohle mi nedělejte, prskám tu kolem sebe oběd....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:43
- Nahlásit
Anu
netušila jsem že prostě vklidu pes spí na sedačce
A o ranních erekcích pánů jsi neslyšela?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:44
- Nahlásit
Anu
No nevím, co je na tom pravdy, ale kamarád vojenský psovod mi říkal, že služební psy psovodi čas od času "ručně uspokojí", že se s nadrženýma psama špatně pracuje... Možná si ze mě dělal srandu, ale říkal to úplně vážně mnohokrát.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:49
- Nahlásit
Anu
takhle by nějaký oddaný pá mohl dělat i dobře.....no to je síla.
Na to, prosím, pozor. Kdyby se takový "oddaný" pán našel, skutečně jsem slyšela o takovém případu a skončil velmi špatně. Přišla mi brečet kamarádka, že to nějak potají tomu psovi dělal její manžel, a že to psovi hrozně ublížilo, museli ho dát utratit (psa, ne manžela, i když ten by si to spíš zasloužil), úplné podrobnosti si nepamatuju, snad že už toho pindíska nemohl zasunout zpátky.
Já to beru tak, že když si pejsek sám od sebe hobluje medvídka, ať hobluje, ale nemontovat se mu do toho.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:51
- Nahlásit
Garfield
Možná vědí jak, aby to tomu psovi neublížilo.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 12:25
- Nahlásit
Jen si ze mě dělejte srandu o raních erekcí a tak. Mám na to ale opodstatnění-vždy tak teď jem trochu zmatená. Asi toho fakt o pohlavních orgánech nevím....a to jsem si myslela,že to nejdůležitější jsem pochopila už někdy v 15letech.... Teď už jen zbývá vydat psí kamasutru a knihu jak nejlépe na to...z toho dneska neusnu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:14
- Nahlásit
tedy tohle mě opravdu pobavilo....Anu nezlob se, ale od srdce jsem se zasmála.....Když si představím ty své dva psí úchyláky (třetí už se sexuálně nevzrušuje ) , tak ti by museli být s tou "bouličkou" za šulínkem na veterině pořád
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:26
- Nahlásit
kamarádka má v rodině prvního pejska, vždycky měli fenky, a najednou kouká, že se mu na šulínkovi dělá "malá červená boulička", v hlavě hrůzu z rakoviny, mazala v vetovi, který jí sdělil, že její pejsek pohlavně dospěl
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:31
- Nahlásit
Taky jsem se zasmála náš pesan,čistokrevnej vořech,má bouličku a jiné příznaky nonstop,už jsem uvažovala navlíkat ho doma do trenek,protože celé dny tráví určitou zábavou.No v dubnu jedeme pro štěně,tak jsem zvědavá,jak to bude probíhat
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:44
- Nahlásit
Jsem vděčná že můj pes neumí číst-ježiši kdyby zjistil,že jsou na světě lidi ochotní udělat psovi dobře,tak nevím co bych dělala. Chlapa a ještě psa bych asi nevzládala....Celá naše rodina měla vždycky jen fenky,no. Jsem ráda,že jste se zasmáli cizí blbosti,koukám,že jsem jediná,co to nevěděla,nebo jediná co se k tomu přiznala..
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:56
- Nahlásit
Anu
my měli doma vždycky psy, i všichni v rodině, a já mám teď fenku
věděla jsem, co je to hárání a všechno načtené, ale stejně když to přišlo, byli jsme na veterině, že "má určitě něco s ledvinama", hrozně často čůrá
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:58
- Nahlásit
taky dobrý. Mi měli prvního psa když mi bylo 9let. Byl to náš punťa. V devití měsících jsme zjistila,že to je Ťapka. Všem známým jsme museli napsat dopisy,že vlastně nemáme psa ale fenku....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:01
- Nahlásit
Anu
Celá naše rodina měla vždycky jen fenky
Tak teda moje fenečka Sárečka, když se nějak emocionálně rozruší, tak si taky "vyhoní" dírku a velmi bouřlivě to prožívá. Jednou chudinka ztloustla tak, že si tam nedosáhla jazýčkem, to bylo nářku a zoufalství! Museli jsme omezit krmení
V létě jsem měla na hlídání malou krysařici, co ji jeli páníčci k moři, ta mi zase "ojížděla" polštář, takže myslím, že fenečky mají přetlaky taky.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:05
- Nahlásit
O tom nepochybuji. Náš půlroku starý Punťa,u kterého jsem zjistili,že je vlastně Ťapka,využíval situace kdy babička tvrdě usla po obědě a píglovala ji tak nohu až se "udělala".Problém byl v tom ,že ona prožívala i svázaní a nikdo ji z té nohy nedostal-až tak po 20minutách.Babi samozřejmě vždycky všechno prospala...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:06
- Nahlásit
Zapoměla jsem dodat,že se pak vždycky divila,že má trochu vlhkou nohavici.....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:21
- Nahlásit
Anu
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:33
- Nahlásit
Anu
To je vážně dobrý
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 19:49
- Nahlásit
chvd
ÁMEN.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 20:42
- Nahlásit
Anu:nejsi jediná,já byla jednou svědkem na veterině,jak tam se stejným problémem volala paní.Pan doktor jí to polopatě vysvětloval do telefonu ale ona zřejmě nechápala.Už chudák nevěděl jak jí to vysvětlit...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 21:01
- Nahlásit
Teda to jsou témata.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 21:52
- Nahlásit
Verca
Taky to patří k životu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 08:47 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
chvd
Ty jsi zřejmě někde viděl, inzerát, který jsem podávala na štěňata jezevčice s pinčem, a nemáš z toho klidné spaní. Pokusím se Ti odpovědět.
Já jsem celkem proti jakékoliv produkci štěňat, protože útulky praskají ve švech. Podle mého názoru útulky se plní stejně tak díky množení oříšků jako díky množení "čistokrevných" štěňat, které si lidé pořizují kvůli módě nebo společenské prestiži a pak nevědí, co s nimi.
Moji psíci měli štěňata jednou, jak jsem tady už několikrát popisovala. Nebylo to proto, že bych je já chtěla, ale proto, že můj pejsek Píďa tolik velice toužil po fenečce, že jsem mu to chtěla aspoň jednou za život dopřát. Řekla jsem mu: dobře, Píďo, tak si to užij, a když budou štěňátka, tak se o ně postaráme. Dodnes, když skuhrá, že kluci otravují, tak mu říkám: vidíš, to máš z toho, že sis chtěl skočit. O štěňátka jsme se opravdu dobře postarali. Co bude v další generaci, to ovšem nemají zaručeno ani chovatelé "cistokrevných".
Ještě bych na svou omluvu chtěla dodat, že jsem v té době neměla ani tušení, jak to vypadá v útulcích. Píďa byl můj první pes a předtím jsem neměla se psy nikdy nic společného. Ani Píďu jsem si nevzala proto, že bych chtěla psa, ale proto, že byl opuštěný.
Co se týče jezevčice, tak kdyby bylo po mém, tak bych nekřížila ani jezevčíky s jezevčíky. Připadá mi jako týrání už jen to, že musí žít s tak krátkýma nožičkama a s problémy s páteří. Stejně jako některé psy se sraženými čumáky, kteří nemůžou ani pořádně jíst ani dýchat.
Ta slavná jezevčice, která Ti nedopřeje klidu, patří jednomu pánovi tady na okolí. Stál s háravkou u novinového stánku a vykecával se. Já teda, když jdu s háravkou, tak si nedovolím z ní spustit oči, a když už, tak ji vezmu do náruče. Šli jsme kolem, byla tam tma, nebylo moc vidět, co se děje, a najednou koukám, můj Mercíček na fenečce, už svázaní. Navrhla jsem pánovi, že vzhledem k tomu, že to byl můj pejsek, tak jsem mu ochotná uhradit injekci. Pán je menťák, má poloviční invalidní důchod na hlavu. Řekl mi, že "z toho nic nebude, protože to bylo jen na krajíčku". Trval na svém názoru. Později tvrdil, že mu fenečka tloustne, že by potřebovala zhubnout. A když začala rodit, běžel na veterinu, co že se ji to stalo.
Když se štěňátka narodily, pokusila jsem se jim pomoct inzercí najít nové domovy.
Stačí to tak?
|