Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Lymská borrelióza
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
wensday
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 10:03
- Nahlásit

U nás stojí 700 a mám naočkovaný dva psy ze tří

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 10:59
- Nahlásit

fromeli to je možné a i hodntě pravděpodobné, ale proč si tedy veter. bere vakciny od firmy,která je dražš? Já se neptám já to vím! Má větší marží od té firmy. Jinak ale myslím, že zrovna u boreli, ten výběr firem zas nebude tak velký. Do nedávna to vyráběli jen amíci.

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 13:06
- Nahlásit

tak mi odpověděli z veteriny, kde jsem se ptala i s tou námitkou, že je to v našich podmínkách diskutabilní toto

Očkování proti borelióze má své
opodstatnění, pokud je použita vakcína s evropskými kmeny této
bakterie, nebo úplně nejlépe s bakteriálními kmeny, které se
běžně vyskytují v České republice. Vakcinace vyjde na 550Kč a je
potřebné ji při první aplikaci za 3 týdny zopakovat,pak už se
chodí jen jednou ročně.

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 13:11
- Nahlásit

dejavu
hmm, a je taková vakcína? Jak se jmenuje?

suesie
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 13:21
- Nahlásit

dejavu
Jo to by mě taky zajímalo, ať o ni kdyžtak pak můžu vetovi říct.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 13:22
- Nahlásit

fromeli dobrá otázká.Běžně totiž vetové očkují naše psy americkýma vakcínama, které jsou vyrobené ze zaoceánských kmenů (psinky,vztekliny,parva....atd.).

Gina3
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:19
- Nahlásit

Ronka
Prodává se u veterináře.Podle toho co říkali známí, kterým jsem to doporučil, tak to jejich veterinář měl taky a kdyby to náhodou právě neměl, tak to pro vás může bez problémů objednat.

RoSa
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 16:25
- Nahlásit

Vakcínu, která je v našich podmínkách na "česká klíšťata" účinná, dělá fa Bioveta. Je to přesně, jak píše dejavu: americká vakcína u nás nemusí fungovat. Já nechávám svou fenku očkovat pravidelně a už od začátku právě touto českou vakcínou.

Ronka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 19:39
- Nahlásit

mí psi dostali taky od biovety ,jinak bez očkování bych to už neriskovala ,můj starý pes onemocněl v šesti letech ,dávali jsme mu jenom obojky nebo frontline přesto nějaká klíšťata každý rok měl ,první stádium tedy flek jsme vůbec nezaznamenali ,začlo nám být trochu divné že pes je méně pohyblivý a línější ale říkala jsme si že je horko a že už asi stárne ,načež za pár dní nemohl hýbat hlavou a měl velké bolesti ,i vet si nejprve myslel že má výrůstky na páteři ,ty sice taky měl ale příčina bolestí to nebyla ,skoro ochrnul na přední nohy ,léčba trvala asi měsíc ,rekonvalescence skoro rok ,za pár let mu selhaly ledviny ,nejsem si jistá zda to souvisí s boreliozou ale podle toho co jsem o ní četla tak jo.je jasné že nic není stoprocentní ale proč to nevyužít když ta vakcína je.

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 22:14
- Nahlásit

Je od české firmy Bioveta, jmenuje se
Biocan B a v té jsou přímo české sérovary

mac1
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 23:31
- Nahlásit

Péťa měl boreliozu ve 4 letech , ale přišlo se na to hodně brzy.On je takový slídící nadšenec, no a jednou slídil tak 10-15 minut a ztratil zájem , bylo sice horko, ale i tak to u něj bylo hodně neobvyklé ,prostě nebyl ve své kůži , do auta ani neskočil , stál a koukal na mě a já ho tam musela zvednout , takže druhý den jsem vyrazila k vetovi , jediné zdržení bylo čekání na výsledky rozboru krve , ale pak dostal antibiotika a za chvilku byl v pohodě .

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání