| Autor |
Zpráva |
Ajis
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 21:23
- Nahlásit
Ahojte, potřebovala bych poradit...Mám fenku po kastraci,dneska jsem byla na vyndání stehů a jizva se jaksi rozšklebila, břicho měla od krve,prostě vypadá to dooost divně.Operoval MVDr. Snášil, takže tam by asi problém být neměl, na vytažení jsem byla u našeho místního veta,kterej to asi trochu nezvládl, teda spíš sestra... Co teď stím?? Mám strach aby do toho něco nechytla nebo tak...Díky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 21:37
- Nahlásit
Ajis
Jak je to dlouho od operace? Nam stehy vyndavali veti vzdycky tak 10 - 14 den,ale to slo o nohy podle toho, jak se fenka rychle hojila.
Co s tim - jet k vetovi zitra znovu, pokud ji to krvaci, jinak jizvu cistit odvarem z hermanku, Betadinou.. Lepsi jet na veterinu zbytecne, nezli neco zanedbat... Urcite ji navlict nejaky triko nebo natelnik, aby si jizvu jeste vic nerozlizala.
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 21:42
- Nahlásit
Ajis
jizva se jaksi rozšklebila, břicho měla od krve,prostě vypadá to dooost divně.
Asi bych taky pro jistotu zajela k vetovi. Přecijen je to na břiše, kdyby to bylo někde jinde, třeba na noze, tak bych třeba i počkala, ale v tomhle případě určitě ne. Já osobně.
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 21:45
- Nahlásit
Určitě to není v pořádku. Jizva při vyndání musí být natolik zhojená, aby se neotvírala ani při napnutí
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 21:58
- Nahlásit
zítra to bude 14 dní od operace, to je myslím celkem dost dlouho,vetka mi řekla, že je to v pohodě a že do dvou dnů by to měla mít OK, ach jo, to jsem zas něco po..., no snad to do zítra nějak vydrží...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 22:10
- Nahlásit
Ajis
Vydrzi, neboj. Hlavne zajisti, aby si fenka v noci jizvu urcite nelizala!
|
Endy
|
# Zasláno: 25 Led 2006 22:40
- Nahlásit
No my jsme měli po kastraci jizvu při vyndavání úplně zhojenou.Já bych z toho nevynila sestru,spíš je u Tvé fenky pomalejší regenerace.Sestra tu jizvu přeci neovlivnila a nerozšklebila.Nejlepší by bylo na noc dát fenku do prubanu a zítra to ukázat vetovi.Ale ten asi doma nemáš.Mně se osvědčilo natírat ránu rakytníkovým olejem a krásně se zhojila.
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 08:51
- Nahlásit
Endy
a kde se prosím tě shání ten rakytníkovej olej??? Fenka byla na noc v prubanu, ránu jsem jí večer opláchla hypermanganem dala na to gázu a dneska ráno se mi to zdálo podstatně lepší, tak uvidíme.
Díky moc všem za odpovědi, byla jsem z toho včera docela paf a na nervy, dík vám, jsem se aspoň trochu uklidnila.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, jak to měly vaše feňule s pohybem po kastraci, jestli jste je nějak omezovaly, jakou dobu a tak??
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 09:09
- Nahlásit
Ajis
Já jsem ji nechala, ať si to s pohybem určuje sama jak chce. (Byla kastrována v 9 letech a je klidná). Jinak v den operace už asi po 3 hodinách doma vstala a šla se ven vyčurat (sama od sebe, nikdo ji nenutil). Pár dní chodila jen na zahradu a pak jsme začali zase pomalu kratší procházky. A samozřejmě asi týden byla oddělená od ostatních psů, aby měla klid.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 09:12
- Nahlásit
My jsme tu jizvu měli "rozšklebenou" asi týden, pořád to trochu jako mokvalo, šla z toho taková krvavá "voda". Jen jsem jí to udržovala v čistotě a nic s tím nedělala. Ale my jsme měli vstřebávací stehy.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 09:22
- Nahlásit
Fena rodičů po kastraci strašně přibrala, je to už dva roky a nemůže se toho zbavit a to jí naši zmenšili krmnou dávku a lítají s ní po lese. Ona pohyb miluje, opravdu běhá, ale té "nadváhy" se už asi nezbaví. Do kastrace byla jako proutek....s hojením neměla problémy, jizvička teď už není skoro vidět.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 09:27
- Nahlásit
Syska
a nepomohly by jí nějaký dietní granule, četla jsem někde že na nadváhu po kastraci skvěle pomohla Pro planka light
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 09:36
- Nahlásit
[b]suesie[/b
No naši jsou takoví chovatelé nechovatelé...granule by fenka určo nežrala, protože jí je nedávali nikdy. Pesani u našich jsou odrostlý na vařený stravě a granule považují za cosi slisovaného, suchého a nechutného. Viděla jsem ten pohled oné psí dámy, když jsem Tesince u našich nasypala do misky granulky. Ta vyloženě říkala, No fuj, co ti to, ty chuderko, dávají... Takže nějaký light by se asi neosvědčily. No ale už jsme si na to zvykli, jinak je ok...stejně je to kříženka, tak to neva...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 09:39
- Nahlásit
Syska
aha, tak to jo
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 09:42
- Nahlásit
suesie
já jsem jeden pytel proplanky light skrmila, fakt to zredukovalo váhu bez násilí, ani jsem nemusela dávat menší dávku, ale jsou to děsně prťavý granule
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:25
- Nahlásit
Ještě jsem se vás chtěla zeptat, jak dlouho jste braly po kastraci antibiotika? A který?
|
klára
|
# Zasláno: 26 Led 2006 14:02
- Nahlásit
Ajis
moje fenka po kastraci dělala všechno už se sešitým břichem (kromě divokých hrátek s jinými psy), stehy jsem ji vyndala sama - taky se ta jizva trochu rozjela (ale jen malinko), měla to sešité a stehy jí dělali takové jelito - to se po vyndání stehů uvolnilo a tím se ta jizva jakoby rozjela (nepovolila, že by bylo vidět živé maso), jizvu jsem pak cca 3 týdny na radu kožařky (kamarádka) masírovala, aby byla jizva hladká a měkká - vše se zdařilo a kdo neví, že má hledat jizvu, tak nic nevidí
|
klára
|
# Zasláno: 26 Led 2006 14:04
- Nahlásit
Ajis
jo, atb pejsa jedla cca 3 dni po operaci, na bolest jsem ji nedavala nic i kdyz jsme prasky dostali, pejsa se netvarila, ze ji to boli
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:16
- Nahlásit
Naši taky na jizvičku po kastraci používali takovou tu léčebnou lampu,nevím, jestli jste o tom slyšeli. Pravidelně ji tu jizvičku nasvěcovali a není fakt skoro vidět.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:26
- Nahlásit
mě se osvědčil odvar z řepíku lékařského. obklady několikrát denně, pochopitelně vždy čerstvé. po vyndání stehů jsem už pak mazala jen jitrocelovou mastí, která výborně napomáhá hojení. jizva není téměř vidět.
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 18:30
- Nahlásit
A teď ještě další věc!!!, dneska jsem si všimla, že když přijdeme z venku,feňuli cosi odkapává z pochvy,nejspíš moč,zůstavají kapky na koberci,přitom venku se normálně vyčurala...nevíte, co by to mohlo značit??? Napadlo mě, jestli třeba v těch mrazech nemohla prostydnou, když má zholený břicho, ale fakt nevím, prostydnutí jsem u pesana nikdy nezažila, tak nevím, jak se to projevuje a co to obnáší????
|