Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Určení březosti
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 09:04
- Nahlásit

Ahojky, může mi někdo poradit ? Můj dotaz zní : kdy nejdříve se dá určit březost u fenky ? Mám zkušenosti ( a ne jednou ), že na veterině při vyšetření ultrazvukem mě sdělili, že fenka na 100% není březí, že štěňátka tam nejsou. Samozřejmě štěnda tam byla a porod proběhl vpořádku. Je ještě jiná možnost zjištění březosti ? Jde mi o rozpoznání březosti od falešné březosti a úpravu krmení v případě že je skutečně březí.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 09:17
- Nahlásit

Anonymní
Já jsem se o to loni hodně zajímala a konzultovala s veterináři. U lidských žen je těhotenství indikované hned pár dní po oplodnění přítomnosti některých hormonů v krvi a dá se lehce určit napříkla z moči. U fenek jsou tam ale ty stejné hormony pořád, tak to vlastně určit nejde. Jediný způsob je ultrazvuk, ale až po 25.-28. dni, a je možné, že se štěňata stejně přehlídnou.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 09:20
- Nahlásit

Anonymní
No, kolem 40. dne už by ta štěňata měla být na ultrazvuku vidět určitě. A dokud jsou tak malinké, že vidět nejsou, tak snad ani není potřebná úprava krmení...

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 09:49
- Nahlásit

Tak kolem 40 dne, jak píšeš ti už ultrazvuk neudělají ( aspoň tady v Brně na veterině ). Nevím z jakého důvodu, ale ultrazvuk dělají do 29 dne, později už ne, ptala jsem se. No ale v tom správném termínu mi řekli, že tam nic určitě není a měli jsme 7 štěňátek. Takže mě naštvalo, že jsem vyhodila 500 kč za informaci která vedla k tomu, že jsme běhaly po cvičáku jak o život abychom ji dostaly z té FALEŠNÉ BŘEZOSTI !

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 13:43
- Nahlásit

no teda, nám udělali ultrazvuk 33 den, co jsme nastudovala tak je to ten nejvhodnější termím. Zárověň je to termím vhodný pro změnu vyživy. V první polovině těhotenství by se vyživa neměla měnit. Dost zaleži na plemeni, nebo velkosti fenky, ale pokud se podíváš na feňuli za zhora roztahuje se jí huď do šířky.Lépe to jde vidět na větších psech, kteří nejsou obezní.

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 14:01
- Nahlásit

Anonymní
zment veterinare

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání