| Autor |
Zpráva |
zanulinek.z
|
# Zasláno: 24 Led 2006 06:34
- Nahlásit
můj pes je zvyklí spávat venku a tak smrdí psinou a jeho srst taky.přes zimu ho chci mít doma.dá se koupit nějaký sprej nebo něco aby psovi srst nesmrděla??děkuji
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Led 2006 09:43
- Nahlásit
Co ho občas vykoupat?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 10:16
- Nahlásit
zanulinek.z
Neviem akeho psa mas ty. Ale ja svojho fundlaka mam celorocne v byte. Uz po par dnoch od okupania jeho srst naberie povodny zapach. Takze kupanie proti pachu pomoze, ale iba na kratky cas... Pomoze iba proti tomu pachu, co naberie, ked sa v nicom vyvala a pod. Ci existuju spreje neviem, ale isto viem, ze si zvyknes Ja svojho vobec necitim, absolutne a pritom viem, ze ostatnym smrdi
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Led 2006 13:23
- Nahlásit
zanulinek.z
Mě osobně psi voní a zvláště štěňátka. Když jsme si přivezli naši Sáru, voněla ovečkama, protože u nich spávala. Bylo to rozkošné a dodnes na to s dětma vzpomínáme. Je pravda, že čím častěji pejska koupeš, tím více se mu promašťuje srst a více "voní" psem. Já osobně tvrdím, že pejsci voní, ale o lidech to ve všech případech neplatí.
|
ita
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 13:29
- Nahlásit
měli jsme ovčouna - psa, celoročně venku. poprvé jsme si zápachu všimli, když měl něco s kůží, a srst taky nevypadala nic moc. Takže nechci strašit, ale možná to chce vitamíny na srst, ale i na kůži, třeba je ten zápach indikace nějakého problému.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 13:42
- Nahlásit
Mně náš pes taky voní, jak se řiká že miminka hezky voní, tak on taky hezky voní. Myslim že kdyby byl ale venkovní pes, tak takhle nevoní, protože venkovní psi mi docela smrdí.
Když ho budeš mít doma, tak ho jednou vykoupej a nebo ho nech válet v peřinách a on smrdět časem třeba přestane.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 13:44
- Nahlásit
Vcelka
venkovní psi mi docela smrdí
Mne nesmrdi ziaden pes. Je to pes, voni inac Inak, mne osobne moj pes vonal hned po privezeni domov, hoci bol z vonkajsieho vrhu. Vsetkym pritomnym uz vtedy smrdel Ze pes smrdi poviem len vtedy, ked citim, ze sa fakt v niecom vyvalal, inak mi voni
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 13:46
- Nahlásit
asi taky záleží na srsti, dlouhosrstí jsou na tom asi hůř.
Sousedi maji zlatýho retrívra venku a ten docela smrdí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 13:49
- Nahlásit
Vcelka
Tak moj by ti smrdel nahorazne Hoci je bytovy.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:26
- Nahlásit
co způsobuje "pach" psa?
kdysi jsme se shodli, že strakáči nesmrdí, do té doby mě to nenapadlo, předpokládala jsem, že jsme zvyklí na "tu naši".
Jenže mám empiricky dokázáno, že naše Bela návštěvám-nepejskařům nijak nepáchne, ani u nás doma to prý není cítit.
Začala jsem si toho víc všímat a skutečně mi jiní strakáči nepáchnou, ale jiného psa si prostě všimnu
Mají strakáči méně mazu? Nebo v čem to je?
P.S.
mám samozřejmě zkušenost jen s krátkosrstými, bytovými
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:37
- Nahlásit
sice nemám psa nijak velkého a mám hrubosrstého ale cizím na návštěvě prý také nesmrdí a ani v bytě není cítit.Naopak když někteří jedou venčit své miláčky,tak je ve výtahu takový puch,že by člověk padl.A to nemusí ani pršet protože to je pak cítit asi každý.Pokud se na ty "smrdící" pejsky kouknu,tak hned od pohledu je jasné,že kartáč neviděli hodně dlouho.Natož asi vodu a šampon.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:41
- Nahlásit
evina
Ale ja sa staram a po nas tiez byva taky puch
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:41
- Nahlásit
Tak ted ste mě dostali, jak mám zjistit, jesti moje feňule smrdí a já jsem na to zvyklá nebo nesmrdí? vím, že jí smrdí občas tlapky, ale jinak mi smradlavá nepřipadne ...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:43
- Nahlásit
Eimy
to ti nejlíp řekne někdo nezávislý, pokud možno nepejskař
|
haha
|
# Zasláno: 24 Led 2006 18:04
- Nahlásit
já svoje psy moc necítím ale podle známých šíleně smrdí dokonce tak že mám pokoj od kolegů ,nemusím je brát z práce autem protože jim vadí smrad:lol všem mě psí srst voní asi nejsem normální
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 18:11
- Nahlásit
haha
suhlas
|
Jarka
|
# Zasláno: 24 Led 2006 18:14
- Nahlásit
Mě se zdá,že muj pes voní pořád jako mimino ,a je mu už 8 měsícu a voněl mi i jeho předchudce ve 13 letech.Jen to chce překartačovat srst a nastříkat občas norkovym olejem ale to proti lámání srsti a občas jej při česání stříkám kopřivovou vodou z drogerky.Myslim že pejskařum smrdí jen pes čerstvě okoupany nebo zmokly jinak voni hlavně každemu ten jeho
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 18:18
- Nahlásit
já našeho psa vůbec necejtim, ani většina lidí nic neříká, ale moje teta se vyloženě vyžívá v tom, že přijde do místnosti, kde pes zrovna je, prohlásí, že smrdí a hned otevírá okno
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 18:19
- Nahlásit
haha
já svoje psy moc necítím ale podle známých šíleně smrdí dokonce tak že mám pokoj od kolegů ,nemusím je brát z práce autem protože jim vadí smrad
Má matka taky tvrdí, že holky jsou cítit, ovšem netváří se u toho, že jsou cítit příjemně. Mě voněj. Dokonce když se ke mně v noci tulej v posteli, tak je oňuchávám.
O autu raději nehovořim. Tam to stále vypadá jako někde v pralese, protože si tam z vycházky vždycky nosej klacíčky a pak tam na nich pracujou. Maj jednu třísku jako druhou velikostně cca. 1mmx1mmx1mm, nechápu jak to dělaj. No a protože je nevozim v kufru, ale jejich královstvím je zadní sedadlo mého lamborginy, tak si tam taky netroufám někoho posadit.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 19:30
- Nahlásit
Já jsem nedávno řešila problém se smrdícím NO. Nebyl cítit normálním psím odérem, ale vyložně smrděl. Ještě než jsem se s ním dostala na veterinu, tak jsem mu pro jistotu vydezinfikovala boudu sprejem - a přešlo to samo od sebe.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 19:34
- Nahlásit
zuzka
Tak to bude problím... nikoho "normálního" ochotnýho očichávat Veverku asi nenajdu I když přítel občas říká, že smrdí, ale jen fakt občas, tak nevim
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:39
- Nahlásit
Eimy
my to máme snadný, v naší partě kamarádů jsme psí průkopníci
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 22:00
- Nahlásit
MOje štěndo všem strašně voní, až se divím (teda ani není čemu ). Každý, kdo si ji chytne do náruče, tak k ní čichá snad 5 minut a pořád opakuje, jak nádherně voní. A to jsem ji ještě nekoupala... Jen jednou dětským mýdlem bříško, když se zmatlala venku. A taky miluji její "pach" z pusinky. No prostě mimi.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 06:33
- Nahlásit
Naše jezevčanda taky voní, v bytě to prý není vůbec cítit, tvrdí lidi, co psa nemaj a dojdou k nám, každýho se ptám.
Naproti bydlí paní, má 2 psí kluky a to je fakt pach, vždy poznáme když šli před náma ven nebo domů.
Co by se dalo říct, že trochu "smrdí" je švárova labíková, když se vykoupe, pak strašně dlouho schne a srst je cítit, ale že by to byl nějaký velký smrad, to se taky říct nedá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Led 2006 10:36
- Nahlásit
Když jsme si přivezly čubinku domu, tak mi taky smrděla, protože byla asi s jinejma psama, ale po 14 dnech už mi voní, nevim jestli je to tím, že už má nějak ten náš pach nebo nevím, ale ted bych byla schopná ji sníst tu mojí pidi kapesní dobrmanku
|
Markét
|
# Zasláno: 25 Led 2006 11:41
- Nahlásit
Každé plemeno (resp. srst) má nějaký specifický pach. Máme "tři druhy" psů, žijou v bytě, spí v jednom pelechu a přesto každá je cítit jinak. Paradoxně větší hladkosrstí mi voní víc než malá hrubosrstá.
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 12:14
- Nahlásit
Slyšela jsem, že je jinak cítit pes a jinak fena, bohužel to srovnat nemůžu mám fenu,té jak říká můj muž pouze smrdí nohy a to po každém venčení je ve vaně a mejeme je Teď když je sníh tak se to ale šidí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Led 2006 12:51
- Nahlásit
Chodka
na "nohou" jsou pachové žlázky
|