| Autor |
Zpráva |
PapajaPaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 15:18
- Nahlásit
mám Rhodéského Ridgebacka a om má natržený konec ucha a pořád mu z toho teče krev.Veterinářka mi dala tu zelenou vodu na strupy ale nepomáhá to protože jak lítá a plandaj mu uši tak se to nehojí.Nevíte někdo co s tím.Dala jsem mu na hlavu takový obvaz ale jak zamrská hlavou tak mu to spadne.
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 16:36
- Nahlásit
Měla jsem podobný problém , vet mi dal takovou speciální leuko-
plast - bílou perforovanou ,prodyšnou aby rána dýchala ta
náplast je ještě bezva v tom, že když ji sundaváš , nestrhneš
chlupy .Používám to i tedˇ, máme také problémek .nechávám to třeba půl dne vydýchat a mažu CICADERMOU - homeopatická
mast . Stroupky sundavám ,když to bylo v horším stavu mazala jsem silným roztokem hypermanganu . Nevím ale v jakém stavu
ouško má Tvůj pes,Tak je asi lepší jít k vetovi .
|
PapajaPaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 16:54
- Nahlásit
Já jsem u veterináře byla a ten mi moc nepomohl,ale děkuju moc za odpověd.Zkusím si tu náplast koupit..mám tady taky jednu ale ta moc nedrží,když zahejbe hlavou tak je hned dole.Ránu má tak centimetrovou.
|
PapajaPaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 16:58
- Nahlásit
a tu Cicadermu koupím bez receptu v lekárně?A nevíš jak se ta náplast jmenuje hned zítra bych si pro ni do lekárny skočila.Děkuji
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:30
- Nahlásit
PapajaPaja
Ano bez receptu ,ale je vhodná tak na doléčení , pokud je rána stále čerstvá začala bych tím hypermanganem .To se mi osvědčilo
nejlíp .Ten roztok musí být tmavě fialový , skoro černý a stroupky
před potřením musí pryč . Namočený tamponek z fáče postačí.
Ne vata .Bohužel název náplasti nevím ,dostala jsem tenkrát
pár rolí tak je mám dodnes a lepí výborně a jak jsem psala ,rána
drží u sebe a větrá .Často jsem to měnila , nesmí se to zapařit .
|
PapajaPaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:34
- Nahlásit
tenhle je tmavě zelený a taky je na to aby se udělal stroupek.Jestli se můžu ještě zeptat mám mu to dát asi i na ránu žejo?Já ho tak lituju že ho to bude bolet až jsem strašně opatrná.To já se kdyžtak na tu náplast zeptám v lékárně tam mi snad poradí.
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:34
- Nahlásit
já na rány používám betadin - taky se dá koupit normálně v lékarně, on ten hypermangán prý trochu štípe, tohle prý nee, ale myslím, že obojí se vyplatí doma mít
|
PapajaPaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:38
- Nahlásit
koukám že ty radíš všude to jsem zase já s RR já mám něco zeleného ale nevím jak se to jmenuje a myslím si že to asi neštípe nebo to aspoň tak nevypadalo
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:42
- Nahlásit
eee - jenom tobě
to já nevím, já dokud jsem neměla tu mojí malou potvoru, tak sem doma neměla ani kysličník, teďka už jsem vybavená a ten betadin používám úplně na všechno i pro sebe. ona jednou měla docela hnusný pokousání, já jsem jí to vyplachovala peroxidem a myška se pak z toho vždycky počůrala - takže jí to muselo asi moc bolet (aspoň si to myslím), takže já jsem na radu veta zakoupila ten betadin a moje svědomí má klid, protože mi řekl, že to čubika nebolí
|
PapajaPaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:46
- Nahlásit
a je ten betadin teda zelenej?nebo jakou to má barvu..já si myslim asi že ho mam jestli to je ono.Nevíš čím bych mu mohla přikrejt ouška aby s nima nekmital?Protože ono mu to vždy praskne a teče mu z ouška strašně moc krve když lítá a pak máme taky pěkně vymalovanej byt od krve Dneska jak lítal po poli tak mu tekla krev hodně a on si to chudinka chladil o sníh
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:48
- Nahlásit
je v zelený nádobě ale má to takovou hnědou barvu
s tím ouškem fakt nevím ( - uvidíš, jestli ti třeba neporadí někdo jiný
musím běžet dom - tak já sem zas v pondělí mrknu a kdyžtak ještě něco písnu
|
PapajaPaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:51