| Autor |
Zpráva |
zuzka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 09:12
- Nahlásit
které granule neobsahují sóju?
známí zjistili alergii právě na sóju
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 09:18
- Nahlásit
Já myslím, že v ANF není, tedy aspoň, co jsem nastudovala.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 09:22
- Nahlásit
Jediny kde neni spolehlive je syrovy maso
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 09:45
- Nahlásit
tuhle mi veterinarka radila prejit z Hillsu, ktery soju obsahuje na Acanu, ze ta ji pry neobsahuje
tady jsou nejake obsahy granuli Acana, ale radsi verim vetovi
http://www.championpetfoods.com/cz/
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 10:09
- Nahlásit
Musíte koukat na složení a nesmí tam být luštěniny.Royal strategicky už místo sojového oleje a pod. píše čirok,což je snad ještě horší a u téhle cenové relace jsem šla do kolen,že to tam dávaj.Většinou pomáhá krmení které je deklarováno jako jehněčí s rýží,má ho dost výrobců ve své řadě,nebo řada Holistic dělá ji Eagle a ještě nějaké značky.Ale já osobně bych při zjištěné alergii na sóju začala vařit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Led 2006 10:54
- Nahlásit
Za kvalitní granule považuji FirstMate (dělá i řadu holistic) a Nutram.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 11:33
- Nahlásit
existuje na to i pomerne jednoduchy test: granule namocte do vody. Ty, ktere neobsahuji soju, sice zmeknou, ale nenabydou "mnohonasobne". Granule s obsahem soji zvetsi svuj objem nekolikrat...
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 16 Led 2006 11:56
- Nahlásit
arsiela
Čirok obsahuje Eukanuba,ne Royalka.Čirok patří mezi obiloviny a rozhodně to není sója.Dá se přirovnat spíš ke kukuřici.
wami
V granulích nabobtnává vláknina.A tu každé vyvážené granule musí obsahovat.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 12:18
- Nahlásit
A teď...kde je pravda?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 12:20
- Nahlásit
Verca
Pravda je ze v mase soja neni , ja bych doporucil prejit na doma pripravovanou stravu.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 12:31
- Nahlásit
Omlouvám,se za špatnou informaci,brala jsem to podle toho co mi sem dala kámoška.Čirok opravdu nepatří k luštěninám(hrubá chyba se občas zadaří)v Royalu pro jorky,pudly a jezevčíky je uvedeno něco ze soji.Na jiných obalech jsem to nenašla.O Eukanubě nevím,nepoužívám ji.Jinak z premiovek není špatnej Shurgein
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 13:08
- Nahlásit
Rejpalka
ano. Ale porad zustava pravidlem, ze granule s obsahem soji zmeni svuj objem nekolikanasobne...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 14:56
- Nahlásit
díky všem, info předám
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 18:05
- Nahlásit
Jediný granule co znám a nejdou nabobtnat je FirstMate. Myslím, že je to odlišným způsobem aplikace tuků, vitamínů a minerál. látek. Vstřikují se přímo do granulí jakousi vakuovvou metodou. Na všechny ostatní granule se to akorát nalije. Osobně si ale nemyslím, že bobtnatelnost by byla zas až takovým ukazatelem kvality.
Čirok jsou takový bílý zrníčka a má je rád náš papouch
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:32
- Nahlásit
bez soji jsou taky Proformance
|