Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Co s zubním kamenem?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 15:22
- Nahlásit

Potřebovala bych radu. Zjistila jsem, že se našemu 8 měsíčnímu pejsovi objevil na zadních stoličkách zubní kámen. Dočetla jsem se, že začít čistit zuby stačí od 1 roku. Koupila jsem zubní pastu Virbac, ale nevím jestli není pozdě, když už tam ten kámen máChystáme se také na první výstavu...myslíte, že ta pasta funguje ikdyž ten zubní kámen už je, nebo co s ním, to ho mám nechat seškrábnout??? děkuji za rady

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 15:40
- Nahlásit

žádnou zubní pastou kámen neodstraníš, čištění pastou je jako prevence nikoli jako prostředek k odstranění kamene už vytvořeného. Zubní kámen lze odstraňovat zubním srpkem anebo ho nechat odstranit ultrazvukem a to se dělá v anestezii (teď nevím zda v úplné nebo částečné...) Tím srpkem to může člověk dělat psovi sám, ale jen v případě, že pes je kliďas a že to člověk umí. Člověk bez zkušeností by měl každopádně zajít kvůli odstranění kamene k vetovi

Jinak pokud se týče výstavy...pokud na těch stoličkách pejsa nemá vysloveně šílené nánosy zubního kamene, které by "bily do očí", tak ti to nikdo na výstavě zkoumat nebude. Tam rozhodčí řeší jen zda má pes kompletní chrup a správný skus

klára
# Zasláno: 9 Led 2006 15:56
- Nahlásit

já používám enzymatické plátky Virbac - omezují tvorbu kamene, ale nezabrání tomu úplně - pravidelně to oškrábnu, pejsa si to naštěstí nechá celkem líbit.Než jsem jí začala dávat ty plátky (večer ňamka před spaním), tak se jí kámen dělal šíleně (musela na odstranění k vetovi, udělal to při jiné operaci, takže neměla zbytečné oblbnutí navíc) Díky těm plátkům je to nyní nesrovnatelně lepší, takže doporučuju nechat odstranit a pak důkladná prevence vzniku kamene

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 16:38
- Nahlásit

My na prevenci používáme taky enzym. plátky Virbac a taky musím potvrdit že fungují.Dokonce výborně zabraly i na zápach z tlamy a cenově jsou přijatelné.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 16:40
- Nahlásit

a můžu se zeptat kolik stoji? dají se koupit normálně v chovatelských potřebách nebo musím na veterinu?
díky

suesie
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 16:53
- Nahlásit

shmoldie
Kolem 190Kč

suesie
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 16:55
- Nahlásit

shmoldie
Aha, já jsem si to špatně přečetla a napsala ti cenu pasty. Plátky jsem viděla cca za 300Kč.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 17:04
- Nahlásit

suesie
díky

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 21:51
- Nahlásit

Zalezi na tom, jestli si necha sahnout do huby, on ten zubni kamen lze spcialni skrabkou sekrabat, pokud ho neni moc, kdyz je pes klidny i bez narkozy, pozdeji se na tento zakrok musi uspat, myslim, ze se to dela utrazvukem.
Bohuzel se kamen brzy objevi znova. Takze po odstraneni kamene cistit a cistit a cistit.
Taky pomahaji zubni granule, to je nejaky granulovy program od Hillsu. Osobne jsem si myslela, ze je to jen reklamni blabol, ale par lidi, co s nima krmej, rikali, ze pak uz se ten zubni kamen tolik nedela.

Anonymní
# Zasláno: 12 Led 2006 00:01
- Nahlásit

Cena enzamatických plátků Virbac závisí na velikosti psa, jsou totiž 3 verze pro malé,střední a velké psy. My kupujeme ty pro střední psy za cca 200 Kč u veta a vystačí nám tak na 2-3 měsíce takže pohoda

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání