| Autor |
Zpráva |
barona
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2006 17:20
- Nahlásit
Moje štěndo (6 měsíců) často zvrací. Je to ale skoro vždy, když něco sežere (kousek klacíku, kousek buvolí kosti, část nějaký rostliny apod.), nebo když něco rychle zhltá. Je to normální? Krmíme Pirinou pro plan lososovou. Mám strach aby nebyl nějak nemocný.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2006 17:28
- Nahlásit
barona
já bych došla raději k vetovi...když byla Pupyna malá také poříd zvracela ale pak jsme změnili kmmení a bylo vše ok...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2006 18:07
- Nahlásit
Asi záleží, co to je "často".
Pokud je to vždy, když něco zblajzne a omezí se to na následné vyblinknutí, tak bych to nijak neřešila, je to hold ještě trumbera.
Pokud by blinkalo i normoš potravu, tak bych se poptala u veta.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2006 18:22
- Nahlásit
fromeli
No je to vždycky když slupne něco nestravitelnyho, pak to vyzvrací a je zase v pohodě. I když je fakt, že opravdu sem tam se to stane i s potravou.
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 18:48
- Nahlásit
To, když sežere něco ,,hnusnýho´´ a že potom zvrací je normální...Handymu je 8 měsíců a doteď se nám stává, že se pozvrací, ale naštěstí v tom najdeme kus klacku, tuhle kamínek nebo se nám stalo že sežral kus nějakýho ptáka. Vím, že to není zrovna příjemné, ale chce to vždycky ty zvratky pořádně prohlédnout. Koukni se někdy do toho, co se vyzvrací po jídle a když tam najdeš něco ošklivého, nemělo by to být nic nenormálního. Ale pokud to budou skutečně části granulí, potom bych zašel k vetovi a uvažoval o změně granulí-ProPlan je výborná, ale může konkrétně tvýmu pesovi dělat problémy
|
barona
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 18:55
- Nahlásit
Handy
Většinou jsme tam skoro vždycky něco hnusnýho našli, ale myslím, že párkrát to byly jen granule. Ale myslíš, že by nemohl zvracet jen kvůli tomu, že ty granule zhltne. On je totiž někdy sní fakticky strašně rychle a ani je nekouše.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 18:57
- Nahlásit
Obcas tez temer zvracim, prave kdyz prohlizim zvratky svych fen - zrovna vcera to byly trisky,kusy polinek, piliny a neco neidentifikovatelnyho. Pesan si jen procisti zaludek a je mu lip...
Ale bacha na pozirani rostlin - ikdyz ted v zime ?-venku to asi nehrozi, ale pokojovy rostliny - achtung-, nektery jsou pro psa silne jedovaty(diffenbachie ! , oleandr, ibisek, durman, i pouhy fikus dovedou psovi v lepsim pripade jen zahybat se zazivacim ustrojim!).
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 18:58
- Nahlásit
barona
Co mas za psa? A granule nechas nacucat nebo je davas suchy?
|
barona
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:11
- Nahlásit
Mám buldočka, dávám je suchý a občas s konzervou. Je fakt, že jsem četla, že mají buldočci dost citlivé zažívání.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:56
- Nahlásit
barona
Buldocci jsou popelnice Sblajznou, na co prijdou. pokud nebude mit stenik jiny problemy, ber jeho bliticko s rezervou. Jinak mu zkus radsi granule namacet(zalit horkym vyvarem z polevky, nechat nacucat a vychladnout..), hur se mu budou hltat a je to pro nej zdravejsi.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 20:04
- Nahlásit
No jo, jenže on to s vývarem nechce, jednou jsme to zkusili a ani se toho nedotkl. Už aby měl dospělácký granule, ty jsou velký a bude je konečně kousat.
Popelnice, tak to je pro něj výstižné. Opradu zblajzne cokoli najde. Je fakt, že většinou až vyzvrací to, co mu tížilo, tak je zase hnedka ok, a žere blivajzy vesele dál.
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 20:09
- Nahlásit
barona
Taky je to možný, zkus dávat bacha, aby se potom moc nehejbal, jinak už nevím...pokud to zvracení je jenom zřídkakdy, tak nemusí být tak hrozný, ale poradil bych se s vetem
|
barona
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 20:17
- Nahlásit
Handy
No ono je to těžký, protože se mu vždycky chce nejvíce dělat kraviny po jídle, to je vždycky k nezadržení, je to hrozný třeštidlo a nenechá si vysvětlit, že by měl být po jídle v klidu.
Zvrací, řekla bych ta v průměru jednou za 10 dní. (ale z toho fakt většinou když něco sežere)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 21:27
- Nahlásit
barona
Ty granule se asi blbe kousou - obzvlast placatym rypackum. Ja bych mu je macela, den se bude sklebit, ale kdyz tam dodas trosku masicka, urcite si da rict. Ja osobne psum varim maso, takze granule jsou uz jen pisni z minulosti..
Jinak u nas po zradle tez nasleduje rej, hratky a blbnuti a ja mam pravidelne vyrvany hlasivky.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 21:38
- Nahlásit
Fifi
To jo, ty štěněcí jsou fakt malinkatý, když mu dáme třeba jako pamlsek nějakou větší, dospěláckou granuli, tak ji v pohodě pokouše.
Ale jinak on celkově moc nekouše. Naposledy nám zvracel, když spolknul celý takový to sušený střívko pro psy.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 21:45
- Nahlásit
barona
Nauc ho na namoceny granule, fakt.
Jinak buldocci, co ma znamej, jsou fakt straslivy, sezerou vsechno, ani to nerozkousou, jen aby to meli v brisku co nejrychleji..
A moje starsi rotvice je to samy, ty neco hodis, a ona to z chamtivosti chytne a hned spolkne - naposled to byl strouzek cesneku!
|
barona
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 22:18
- Nahlásit
Fifi
Asi to zkusim.
Třeba když jíme, tak loudí i když je zrovna po jídle a ten cirkus co při tom vyvádí. Vypadá jako by min. měsíc nejedl a když mu nedáme něco od stolu, tak v tu chvíli umře hlady (samozřejmě ale nic nedostane)
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 22:30
- Nahlásit
barona
S tím louděnim jsme na tom úpně stejně, i když je po jídle, kouká po nás, jako by tejden nežral
|
barona
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 22:41
- Nahlásit
Kdyby ten náš jen koukal, ale někdy je to s ním fakt k nevydržení co u toho vyvádí. On nekňučí, ale přímo řve a drápe se na židli. Jednou mi normálně vyskočil přímo do klína. A to se ho to loudění samozřejmě snažíme všemožně odnaučit, ale zatím bez úspěchu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 22:49
- Nahlásit
barona
No tak to by si holky mohly zkusit, somrovat u myho jidla! Ja jim, a s nikym se nedelim. Staci, abych se zle podivala nebo zavrcela a uz se klidi z dohledu...
|
barona
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 07:35
- Nahlásit
Fifi
Ze mě má psisko taky jakž takž respekt, ale někdy si fakt říct nedá. To by musel nejspíš dostat pořádně na zadek, aby to nějak zabralo.
|