| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Pro 2005 19:44
- Nahlásit
Tak se podržte. Po létech chování psů rozličných ras jsem udělal fatální chybu a to tu, že jsem uvěřil naší místní paní veterinářce takovou pitomost, že musí volat až do nebe. Mám 12-13 ti létého pasa NO, který již zřejmě trpí artrozou kloubů, prostě se na něm den ze dne rychleji projevuje stáří. Nic nového. Chtěl jsem svému věrnému kamarádovi ulevit, tak jsem jeho stav probral s paní MVDR. Konkrétně jsem se jí s přítelkyní ptal na užívání léku Rymadyl. Paní MVDR nám odpověděla, že je tento přípravek značně drahý a hned nám ho ukázala. S úsměvem dodala, že je to jen pro ,, mazlíčky ´´ Podala to tak, že výrobce jen tahá z lidí peníze a ona, že nám tento výrobek pro svou cenu nedoporučuje. Pak dodala, že stejný účinek má i například Acilpirýn, nebo Ibuprofen. Já jí na to řekl, že jsem již dávno slyšel, že podání podobného léku může psa usmrtit, tak co je na tom pravdy. Paní MVDR nám vřele doporučila podávat Ibuprofen 400 dvakrát denně, později 1 denně. Já hlupák uvěřil a zmíněný lék zakoupil. Měl jsem radost, že mohu psovi poskytnout dlouhodobou kvalitní péči za rozumnou cenu. Musím dodat, že kromě dvou dětí máme doma ještě tři psy a všechny uživit je někdy pěkná honička. Tak jsem pejskovi podal lék a hle-omládl o pár let, začal se bezbolestně pohybovat, běhat...
Ale jen do následujícího dne, kdy začal zvracet pod sebe a kadit krvavý průjem. Teď to zkrátim, protože tyto potíže pejsek má do dnes, tj. asi 5 dní. Jiný pan veterinář nám z lítostí oznámil, že podávání podobných léků je přežitek, paní MVDR radši nekomentoval. Dále nám řekl, že jsme si psa málem zabili tím, že mu mohl prasknout vřed a on mohl vykrvácet. Stolice tomu nasvědčovala. A tak nám předepsal, co jiného než Rymadyl. Jenže i tento lék, dnes po léčení paní MVDR, pes špatně snáší a dál zvrací. Už dávno vím, že jsou prasata i mezi lidskými doktory, ale že se tohle děje i u veterinářů ( v dnešní době ) je na pováženou. Lidský doktor tahá peníze z pojišťovny, ale veterináři z naší kapsy, tak by tomu měla péče odpovídat. Naštěstí je mnoho dobrých veterinářů, kteří odvádějí výbornou práci za poměrně dobrou cenu. Díky za ně!!!
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 19:45 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit
To jsem byl já
Doufám, že zmíněná paní MVDR na toto forum občas mrkne a chytne se alespoň za tu svou blbou hlavu.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 19:51
- Nahlásit
No to je DOROTA,Ibuprofen je pěknej sajrajt. Ještě že to dopadlo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 20:14
- Nahlásit
Pavel
Byt tebou, reknu jeji jmeno, at ma z ostudy kabat!! Nas vet vzdy upozornuje, hlavne at nedavame zadny "lidsky" leky, hlavne Brufen - krvaceni ze steny zaludku je u psa otazkou chvile.. a nemusi mit ani zadny vred... Trikrat FUJ takovy veterinarce!!!
Jinak zlatej Rymadyl. Starej pes ho dostava obcas po vychazce, kdyz je znat, ze bude pajdat na predni, a ma klid... A pesanovi preju, at lecbu te "doktorky" prezije, drzim palce!!!
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 20:28
- Nahlásit
On chudák starej pes byl v rukách té paní MVDR již několikrát a stálo to za to. Prostě jsem nepoučitelnej.
|
haha
|
# Zasláno: 17 Pro 2005 20:47
- Nahlásit
Pavel
rymadyl je skutečně dost drahej ,taky jsme ho psovi dávala ,ale taky by se neměl dávat dlouhodobě ,jinak na to krvácení a průjem bych ti mohla doporučit čaj z dubové kůry je dobrej na žaludek i na střeva ,pokud se ti podaří ho do psa dostat protože je dost hnusnej, jinak na ty klouby domluv se z vetem a místo rymadylu zkus metacan, mě se to osvědčilo, nedávala jsem mu každej den jenom když jsem viděla že má bolesti.
docela by mě taky zajímalo co je to za doktorku a nebo alespoň odkud je ?
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 21:14
- Nahlásit
Asi mě budete mít za uplnýho debila, když vám napíšu to co teď čtete. Před několika lety se stejnýmu psovi udělala boule na stehnu a zvětšovala se. Tak jsem onu paní doktorku požádal o vyoperování. Po dlouhém přemlouvání, kdy tvrdila, že to nic není bouli vyndala. Při operaci jsem asistoval já a má přítelkyně. Dnes už vidím, že to je divné, protože jinde toto nedovolují. Nebo je to spíš nevhodné. Paní veterinářka má vedle ordinace v místnosti své psy, želvy, leguana a papouška. V průběhu operace jsem si všimnul, že má plášť na zádech posranej od onoho papouška. To není však vše. Psa operovala holejma rukama, bez rukavic. Chudák pes to přežil, poslali jsme vzorky na vyšetření. Nybyl to zhoubnej nádor a neměl se již opakovat. Za půl roku byl zpátky a ještě větší. Tak opět následovala operace. Díkybohu jinde, u jiného lékaře. Tam vše proběhlo O.K., péče byla super. Až na to, že ihned pro probuzení psa v ordinaci, mu stehy praskly. Pan doktor jej zašil znovu a bez umrtvení. Tak milej pejsek dostal školu, že když vidí kohokoliv v bílém, tak davaj pryč. A to je nějakej tvrďák. No a mohu pokračovat. Pejsek trpí několik let na bradavici na očním víčku, která se mu po několika zákrocích paní MVDR zvětšovala a opakovala a opakovala do zblbnutí. Tak to je péče naší doktorky a má neomluvitelná pitomost. Když se zde budu ptát na uplný hlouposti ohledně léčby psa, tak mi to prosím nemějte za zlé. Jsem již snad dostatečné vyškolen a nerad bych dopustil něco podobného na dalším psovi, kterého mám a když se uprdne, tak kolem něj všichni běháme s teploměrem.
|
haha
|
# Zasláno: 17 Pro 2005 21:49
- Nahlásit
Pavel
no nevim proč bychom tě měli mít za pitomce ,ale nechápu proč k tý doktorce chodíš když nejsi spokojenej?Jinak to že jste asistovali při operaci mi tak divný nepřipadá protože svýmu vetovi jsem občas taky byla u něčeho nucená pomoci takže pokud to majitel psa je schopnej absolvovat tak se toto občas praktikuje i jinde,rukavice na operaci si náš vet sice bere ,no ale s operačním sálem pro lidi se ošetřovna zvířat asi srovnávat nedá,jinak ten ibalgin sice psovi může ublížit ale není to nic vyjímečného ho psovi dávat ,i mě to kdysi vet poradil, ale ne dlouhodobě a tobě dala asi moc velkou dávku ,já dávala půlku pro německýho ovčáka,jinak to že náš doktor operuje a po ordinaci se motá jeho pes jsem už taky zažila ,ale já k němu chodím hodně let a jsem stoprocentně spokojená ,dá se říct že jsme přátelé, ale proč k ní chodíš ty?
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 22:05
- Nahlásit
Z nedostatku času. Teď už nechodím.
|
Cedrik
|
# Zasláno: 11 Led 2006 21:00
- Nahlásit
haha
Prosím, prosím o blizsí informace o léku Metacan. Rymadyl znám je dobrý, ale pro 65 kilového drobecka, kdy dávkujeme skoro lopatou - ponekud drahé. Navíc nás pesina má dost choulostivý zazívací trakt. Dekuji za kazdou informaci.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 21:03
- Nahlásit
Cedrik
já mám dobrý zkušenosti s Movalisem - sice neni úplně nejlevnější, ale oproti Rymadylu je to procházka růžovou zahradou
|
iva
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 21:25
- Nahlásit
Pavel
Já bych jen chtěla reagovat na to, že se ti nezdá asistence při operaci. Chodím k jednomu vetovi již 20 let, je to nesmírně zkušený a moudrý člověk, vynikající diagnostik i operatér, ani k tomu často nepotřebuje žádné předražené vybavení. A u něj si asistuji u všech operačních zákroků (a že jich bohužel už za to dobu bylo dost). Jsem s tím moc spokojená, přesně vím, jak operace probíhala, jak to vypadalo "vevnitř" a taky co tedy můžu čekat. Naopak při jednom akutním zákroku v době dovolené mého veta jsem obtelefonala několik ordinací, než jsem se domluvila, kde mě taky nechají u zákroku, byť jen jako přihlížející.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Led 2006 00:09
- Nahlásit
My jsme teď u našeho veterináře dostali na bolest kloubů preparát Zolan.
Je to novinka s novou účinnou látkou, která se v hojné míře používá u lidí. Zabralo to úplně neuvěřitelně!Navíc se může dávat i dlouhodobě, je bezpečný pro žaludek i ledviny.
Oproti Rimadylu je cenově mnohem dostupnější a jsme s ním velmi spokojeni.
Doporučuji si to u svého veta koupit, snad budete spokojeni jako my.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 07:19
- Nahlásit
Taky jsme místo Rimadylu dostali recept na Movalis při panostitidě a všechno bylo v pohodě, zabral rychle. Žádné problémy.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 07:23
- Nahlásit
Rimadyl má dost vedlejších účinků, co ty jiný přípravky?
|
Biluska
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 07:33
- Nahlásit
Používám Rimadyl už několik let pro svou šeltii. Nesmí se brát dlouhodobě, vždy jen při akutních potížích a co nejdříve zase vysadit.
Jinak,co se týče "asistence" majitele při operacích. Dříve to bývala běžná praxe, sama jsem taky takhle několikrát asistovala. S vývojem veteriny kupředu ale díkybohu upadá a místo majitelů asistují veterinární sestry. Osobně daleko raději svěřím psa do ordinace, kde jsou vybavení operačním sálem,který si čistotou nezadá s lidským. Kde je veterinář oblečen v operačním, sterilním oblečení, mají sterilní nástroje a podobně. A samozřejmě akceptuji, že v tomto prostředí nemám co dělat, ač bych ráda byla přitom. Než aby špinavý vet operoval pomalu na chodbě, ale nechal mě u toho.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 07:50
- Nahlásit
já mám taky dobrou zkušenost s Movalisem, jinak Pavle, Tvého ovčáka je mi líto, ať se brzo zlepší My jsme jednou u našeho starého kníra taky udělali volovinu a já pak za to vynadala mamce, která je MUDr. Jakožto lékařka usoudila, že když lidem zabírá dobře jeden lék proti bolesti, že by pejsovi taky mohl ulevit...takže mu ho půlku dala....No a pejsa pak taky druhý den kadil krev....Prostě co je dobré pro lidi, nemusí být i pro psy...Takže jsme uvařili rýžovou kaši a pejsovi dávali po lžičkách, aby se mu střeva zase obalila a za dva dny byl pejsa zase OK. (on ale dostal jen malou dávku) Tak fakt držíme palce, ať se Ti pejsa z toho dostane.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Led 2006 12:59
- Nahlásit
Paní "doktroka" by měla vrátit diplom. To, co ona nevěděla, vím už roky (a to jsem laik)
martin
|
jagoar
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 11:07
- Nahlásit
Nechápu, proč se zde Pavel zdráhá vyslovit jméno té doktorky. Co tu píše, je jistě pravda, tak PROČ? Také bychom byli rádi varováni a nepadli jí do spárů! Pavle, KDO JE TO?
|