| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:41
- Nahlásit
Naše štěňátko je na klinice a má parvovirosu, podchytili jsme to dřív, než stačilo být dehydrované. Máte prosím někdo zkušenosti...respektive znáte nějakého uspěšně vyléčeného pejska? Utěšíte mne? Máme naději, že opravdu přežije...
|
haha
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:53
- Nahlásit
zkušenosti trochu mám ,ale můj pejsek bohužel na parvovirosu zahynul,měla jsme ho ovšem doma takže na klinice by měl mít určitě větší šanci ,krom toho to bylo zesláblé nalezené podvyživené štěně ,jinak fenka mých příbuzných parvovirosu bez následků přežila přstože to bylo před 26 lety kdy tahle nemoc byla docela nová a veterináři o ní mnoho nevěděli.říká se že fenky mají větší šanci na přežití než pejsci ,jestli je to pravda nevím ,důležité je štěně zavodňovat což na klinice jistě dělají ,já u něj seděla a cpala do něj vitamínový roztok lžičkou ,na infuze jsme dojížděli,důležité je zda to vydrží srdíčko pejska .Co je to za rasu ,jak je starý?držím palce ,snad se z toho dostane
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:23
- Nahlásit
Parvoviroza je hrozna bestie.A pokud ji nekdo doma mel tak po porizeni jineho stenete dokorucuji rozmezi ctyr let coz ja si nedovedu predstavit nemit ctyri roky psa.Ale preji hodne stesti at se z toho pesa dostane.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:40
- Nahlásit
Je mi to moc líto! Vím, co to je! Fenečku jsme před půl rokem také zachránili na poslední chvíli! Je teď již v pořádku! Jedná se o fenečku BOM, jestli chceš, koukni na www.sweb.cz/laretbo. (Kelly od Meszta).Tak je pár foteček vyléčené fenečky!! Takže naděje existuje!!!! Držím palce!!
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:46
- Nahlásit
moje fena kokra se taky z parvovirozy dostala a to už tomu nevěřil ani veterinář.bylo to před 14ti lety.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:09
- Nahlásit
moje fenka jí dostala ve třech měsících po očkování,průběh bl moc špatný a le nakonec se ztoho dostala.Držím palečky.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:41
- Nahlásit
Anonymní
to s tím čtyřletým čekáním na pořízení nového pejska je nevydržitelné ale není to tak drastické protože můžeš pořídit starší štěně které má již kompletní vakcinaci,jelikož parvovirus je fakt šíleně odolná potvora a přežívá myslím i víc než čtyři roky a krom toho uzdravené zvíře ho snad vylučuje ještě mnoho let všude na ulici tak u zdravého plně očkovaného pejska je šance že se nakazí stejná jako venku,my jsme to měli přd 3 lety ,ani jeden z dalších psů neonemocněl přesto že zpočátku byli v přímém kontaktu,pelech ,koberec,misky a všechno co bylo v přímém kontaktu se štěnětem jsme spálila ,jinak jedinná desinfekce která na toho prevíta zabírá je chloramin ,takže jsem ho rozdělala do konví a zalejvala na dvoře i trávník Rona jsem dostala asi 3 týdny potom jako 8 měsíčního a nic se mu už nestalo.stejnou desinfekci domu jsme prodělali 15 let předtím kdy naší obec zachvátila psinková invaze ,tenkrát moc psů nezůstalo,moje fenka to taky odnesla ,ale ostatní dospělí co jsme tehdy měli zase nic .tohle je fakt jen hra takovýho blbýho osudu. doufám že se ten pejsek z toho dostane
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:59
- Nahlásit
No, nám na parvovirosu umřelo štěně jezevčíka asi před 12 lety.. Ale vydesinfikovali jsme celý byt a asi za měsí si pořídili nové štěňátko - jmenuje se Besinka a dnes je jí 12 let.. Přeju moc štěstí, ať se z toho váš hafík dostane! (a dávejte mu pít třeba i stříkačkou, hlavně ať pije.. ) Katka
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:28
- Nahlásit
je to rh. ridgeback bez PP a bez ridge. Včera jsme volali chovatelce. Zjistili jsme, že jsme ho s parvovirem už koupili. jí umřely 3 štěňátka a ostatní jsou na tom dost špatně. Prý ji nenapadlo, že je to parvvovirosa, protože nevěděla, že štěně není odolné již po prvním očkování. Taky byla loajální a chtěla nám vrátit peníze i s výdajemi, jenomže přitel neměl to srdce to přijmout. Navíc mají spoustu jiného zvířectva, takže jim jen přejeme stejné, co nám...at to přežijí. Děkuji všem za oporu a určitě dám vědět, jak to dopadlo...zatím to pokračuje dobře.
2 fotečky mám na profilu na seznamu. muj nick je "janeuh"
|
Pajus
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:49
- Nahlásit
My měli kdysi parwovirosu u naší bassetky. Bylo to asi tak 9měsíční štěně (zase tak moc si to nepamatuju, je to už 16let). Vím že na tom byla hodně špatně a veterináři nám moc naději nedávali. Měli jsme jí doma a táta do ní každou chvíli ládoval kalcium (nebo co to bylo). Naštěstí se nám jí podařilo zachránit a dožila se 12let. Je teda fakt že už potom nevyrostla...růst se jí díky tomu zastavil. Ale společnici dělala do poslední minuty
Určitě si na klinice budou vědět rady a vaše štěňátko z toho dostanou!!! Je špatný že jsou na tom zle všechny štěniska...no snad to dobře dopadne! Džím pěsti!!!
|
haha
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:00
- Nahlásit
Anonymní
kritické jsou prý první tři dny ,pokud je přežije má naději že už přežije.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:22
- Nahlásit
Omlouvám se, ve vši roztržitosti jsem se ani nepodepsala, jsem [/b]Jane[b]
Záleží kdy se ty 3 dny počítají...od prvního příznaku, nebo ode dne , kdy to bylo prokázané ve stolici. Prokazatelné to bylo až včera, ale příznaky má 5.den.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:23
- Nahlásit
....tak už vím, jak to fungíruje s tím tučným písmem...chybička Jane
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:26
- Nahlásit
Pajus
Snad to neznamená, že budeme mít ridgebacka velikosti srnčího ratlíka?!!
Inu ale i tak ho budeme mít radi...hlavně když přežije.
|
Pajus
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:33
- Nahlásit
To netuším, ale naše se v tom věku fakt zastavila, ještě se jí to projevilo na zubech a neměla ke moc pěkné, ale hlavní bylo že žila!
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:37
- Nahlásit
Pajus
snad už se veterinární praxe dostala o kousíček dál, než byla před lety...
Jane
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:47
- Nahlásit
pes, který je proočkovaný hned jako štěně a pravidelně každý rok přeočkováván by to snad chytit neměl ne???? (někdo tu psal, že mu pes parvovir. dostal v 9 měsících......to nebyl očkovaný?.....)
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:59
- Nahlásit
Evik
doktoři nám říkali, že imunita vzniká měsíc po 2.přeočkování, ale to neznamená, že ji nedostane. Dostat ji může, ale tělo by si s tím mělo poradit samo. Je možné, že ten daný pejsek byl třeba po nachlazení a měl celkově sníženou imunitu, tudíž se parv. projevila se všemi důsledky.
Tak nějak bych si myslela, že to mohlo být.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:09
- Nahlásit
Anonymní
tak to ti přesně nevím ale u mýho psa to šlo šíleně rychle první den byl trochu apatickej a měl takovej řidší průjem ,jelikož byl malej jela jsme na veterinu hned ten den,vet nasadil antibiotika a nějakej lék na podporu imunity ,další den už pejsa kadil louže smradlavý krve ,to jsme byli na veterině dvakrát za den ,třetí den už byl bezvládnej jenom to z něj teklo pořád dostával infuze a další den ráno umřel. Jinak štěně sající od matky by mělo mít protilátky od ní pokud byla očkovaná ,mě říkal vet že imunita se vytváří 3 týdny po prvním očkování, do tý doby by asi mělo štěně zůstat u matky ,ale nakazit se může prý i očkovaný pes v jakémkoliv věku ,žádné očkování nezabírá stoprocentně .
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:16
- Nahlásit
haha
tak to má náš pejsek ještě štěstí. jsem četla, že parv. se může projevit i náhlou zástavou strdce a umírá bez předešlých příznaků - náhle.
snad máme nejhorší zažehnáno. Tvého pejska je mi líto, ostatně jako všech, kteří podlehli chorobě.
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:19
- Nahlásit
LUCKA
co je prosím tě pravdy na tom, že může přestat růs, přijde mi to podivné. Dívala jsem se na fotky a nevypadá postiženě. Děkuji
|
Náhoda
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:24
- Nahlásit
Anonymní,
moje známá měla fenku kokra a ta také jako štěndo onemocněla parvovirosou a dostala se z toho. Také ji měla hospitalizovanou u veta a vše naštěstí proběhlo v pohodě.
Přeji Ti, ať vše dobře dopadne. . .
|
haha
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:37
- Nahlásit
jane
neřekla bych že přestane růst ,samozřejmě že vlivem nemoci je zeslabený tudíž může být slabší a menší než stejně staré zdravé zvíře které nemoc neprodělalo ,fenka příbuzných dorostla do celkem normální velikosti, jen byla zpočátku hubenější a hůř osrstěná ale to jenom jako štěně v dospělosti už to poznat nebylo,určitě z něj nebudeš mít ridgebacka velikosti čivavy ,je možný že pokud onemocní starší štěně které ještě dorůstá třeba v 7 měsících tak se růst zastaví ale u malého štěněte si myslím ne ,bude asi slabší ale určitě ti nezakrsne jinak na tu zástavu srdce umírají maličká štěnda ,třeba 3 až 4 týdny ,ale i starší pejsek může mít po prodělané nemoci srdeční vadu což fenka příbuzných měla ale měli ji jako mazlíka tudíž se to na ní nijak neprojevovalo, u psa používaného pro sport by to na závadu být mohlo,jinak ta fenka se dožila 13 let a umřela na rakovinu což s parvovirem nesouvisí.
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:44
- Nahlásit
haha
Děkuji za utěšení. koupili jsem kvalitní krmivo, tak pokud se z toho vylíže, mohl by to s dobrými granulemi rychleji dohnat. Bojím se jen aby ted neměl třeba vyšší sklony k displazii, nebo takovým těm podobným chorobám. Eukanuba má snad v granulích nějaký přídavek pro zdravý vývin kostí a kloubů... Snad to dobře dopadne. Odpoledne se za ním jdeme podívat. Snad to bude jen lepší
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:47
- Nahlásit
jane
a potom pro dospěláka je také výborné krmivo Happy Dog - Neuseeland - tam je také obsah chodroprotektiv a tahle bašta má výborné složení.
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:54
- Nahlásit
Evik
195,-Kč za kilo je opravdu hodně.Možná zanedbatelné u malých psů, ale pro ridgebacka se to i prodraží. Ale děkuji za doporučení. Mimo jiné, mušle ani jehněčí nedopřávám sobě, a měla bych psovi?! To už je opravdu ... jak bych to řekla kulantně ... silné kafe.
Píšou, že je to pro citlivé psy a to já zatím řešit nemusím.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:59
- Nahlásit
Vždycky jsem si myslela, že tyhle vakcinované nemoci se snad už ani nevyskytují, ale vidím, že ji není málo a sama znám 2 štěnda uhynulé na parvoviru.
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:14
- Nahlásit
Evik
se omlouvám, cena je za 1,5kg. Přijatelné. děkuji, popřemýšlím. Dokonce levnější než Eukanuba. Zatím mám 15Kg. Děkuji
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:14 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
jane
no já holt zatím neživím rodinu, o náklady na domácnost se dělím jen s přítelem tak ten "luxus" za to žrádlo, kdy mi 15 kg pytel vydrží psovi skoro 2 měsíce celkem snadno finančně unesu, ačkoli můj příjem není nijak vysoký. Ono se do toho žrádla vyplatí investovat a tohle je dle mého náhoru lepší než Eukanuba - tu jsme taky vyzkoušeli a ta je u nás nesrovnatelně dražší - přes net ten rozdíl není takový, ale na obchodech je to šílená cena. A ten HD- Neuseeland se ani jinak nesežene než přes net -aspoň ne u nás.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:50
- Nahlásit
jane
přestože když se podíváš někam do diskuze čím já krmím tak bych ti pro pejska po uzdravení alespoň do té doby než doroste do dospělosti doporučila cpát do něj podle tvých finančních možností fakt to nejlepší co můžeš asi to bude i to krmení pro citlivé psy alespoň zpočátku než se mu to zažívání srovná,nevím co by bylo nejlepší to ti spíš poradí někdo jiný kdo tím psa krmí, ale fakt by to asi chtělo něco kvalitnějšího než bys dávala zdravému psovi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 16:34
- Nahlásit
Parvoviroza se už dá v současné době léčit.Existuje veterinární interferon-Virbagen omega.Zeptejte se u vašeho veterináře, on by o něm měl vědět, nebo se zeptá.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 17:39
- Nahlásit
jane
Toto jsem našla ještě ve staré diskusi, jsou tam i nějaké odkazy:
http://www.cz-pes.cz/diskuse_read.php?id=5554&view=all
Ať vám to dobře dopadne - držím
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 19:50
- Nahlásit
děkuji. zatím to není ani horší ani lepší. Dnes nám ho dali přes noc domů, že to bude pro jeho psychyckou stránku lepší. Děkuji za rady a opru. Je chudáček malý jen čím dál hubenější, pořád jen zvrací a má krvavý průjem, to prý z toho, jak se viry množí na záhybech střenví sliznice a ta pak odumírá a odlupuje se, s tím souvísí pronikání bakterií skrz stěnu střeva do krve,ale otrava už by měla být pod kontrolou.
na ten lék se zeptám.
Ještě jednou díky
|
jane
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 08:57
- Nahlásit
Virbagen omega:
už asi rok není na českém trhu, je to prý podpůrná látka. cena za 5 dávek je 208 euro. Aplikuje se 1 - 2xdenně nitrožilně.
Dnes je prý zlomový bod, už dostává vyšší naděje. Pořád ještě má sílu se sám postavit a chodit....
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:41
- Nahlásit
Držím palce!!!!!!
|
haha
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 12:30
- Nahlásit
jane
zkus skočit do lékárny a koupit nutridrink ,je to pro lidi, nedávej mu celej ale pár lžiček tak čtyři rozdělej do vody a nacpi mu to pomalu po lžičkách,je to docela dobrá věc rozhodně mu tím neublížíš ,má v tom všechny možný vitamíny a minerály dodá mu to dost síly.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 12:49
- Nahlásit
Náš pejsek (kokčík) ji chytil přímo na veterině při 2. očkování. Ten den se nakazilo víc štěňátek. To bylo ale před 20 lety. Kurýrovali jsme ho doma, mě bylo 13. Nejhorší Silvestr v životě. Všichni jsme to probrečeli. Dostal se z toho bojovník!!! Je ale pravda, že byl náchylnější k různým chorobám a často marodil.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 12:51
- Nahlásit
Kokčík byl kokřík. Chybička se vloudí....
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 22:32
- Nahlásit
jane
Kde jsem psala, že Kelly přestala růst?? Na to si nepamatuju, že bych tohle někde říkala nebo psala
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 17:01
- Nahlásit
Virbagen omega k dispozici určitě je, protože naši známí se ptali u veterináře a ten jim Virbagen Omega nabídl.Vyrábí ho francouzská firma Virbac.Je to interferon který působí přímo na viry! Dává se 1x denně po tři dny.
|
jane
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:26
- Nahlásit
LUCKA
tohle říkali o basetovi... na tebe byla jen otázka, zda je to možné.
|
jane
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:32
- Nahlásit
haha
jenomže doktor nám říkal, že nemůže vůbec nic, jen kapačky a infuze. nesmíme mu dávat ani vodu. Pořád zvrací a ze 7 kilo shodil na 5.
Všechno se mi to zdá divné. Nejraději bych mu dala něco na papu a zároven s přípravkem pro sklidnění žaludku, jenomže MVDr. povídá, že by to stejně vyzvracel a nadělalo by to víc škody, než užitku. Nevím, čemu mám věřit. Je na něj hrozný pohled, a nevypadá to, že by to mělo být lepší. Už tomu nikdo nevěříme...chce se mi brečet...i přes to, že jsme si na něj nestihli ani pořádně zvyknout.
|
haha
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:54
- Nahlásit
jane
já teda neměla psa na klinice ,léčil mi ho normální starej vesnickej veterinář ale ten samej léčil před lety i tu fenku mých příbuzných a kladl mi na srdce že je důležitý pít a pít .po lžičkách mu to dávat do pusy pořád každou chvíli kdy můžeš ,něco vyzvrací a něco v něm zůstane ,roztok hroznovýho cukru se dával dřív ,teď jsem dávala revitalizační roztok od Walthamu to mi dal přímo vet,můžeš občas i heřmánkovej čaj, ale prostě pořád pít ,je pravda že vyzvrací, ale nevyzvrací všechno,já bych mu dala i ten nutridrink jak jsme ti psala ,alespoň pár lžiček smíchat z vodou ,ten tvůj pejsek už se drží dlouho, nemusel by snad umřít ,ty průjmy trvaj tak 14 dní, já vim že je to hrozný ,když jsem to po něm uklízela zvracela jsem a brečela zároveň a seděla u něj ve dne v noci,ale v tvým případě tomu uzdravení i věřím protože se drží fakt dost dlouho,já teda nechci fušovat do práce veterináři ani ho nechci kritizovat když ho neznám ale já bych mu pít dávala.
|
haha
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:04
- Nahlásit
jane
ještě jsem si vzpoměla že jsem dávala i takovej ten slizkej odvar z rýže nebo ovesných vloček, prý to udělá na těch střevech nějakej film kterej hojí tu zničenou sliznici ,taky se může dát odvar z mrkve jako dětem,no tohle všechno jsou starý metody ,ale je pravda že tety fenku to zachránilo.
|
jane
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 10:49
- Nahlásit
zemřel....
Přítel říká, že po vánocích zajdeme do utulku, to tam bude přeplněno...
Na nového RR nemáme tak nějak už penízky a hlavně přítel zanevřel vůči tomuto plemeni, i když je to prapodivné.
Loučím se s vámi a "doufám" že Vaše rady už potřebovat nebudu...bez urážky!
Děkuji všem za vstřícný přístup
Jana Tichá
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 10:53
- Nahlásit
jane
Tak to je mi líto, ale třeba to i pro něj bylo lepší, než kdyby se měl trápit.
Držím palečky ať si vyberete po vánocích společníka, který vám bude dělat jen a jen radost.
|
jane
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:29
- Nahlásit
Jandula
trápil se a raději dostal injekci... byl totiž už tak slabý, že nemohl ani zvracet a jen hrozně plakal. Děkuji
Ještě rada k sezinfekci... pelech nejsépe spálit, ale možno jej oprat v minimálně 80ti stupních, na prostory použít horské sluníčko ze všech úhlů po dobu 10ti minut a co jde vytřít, tak použít chloramín nebo by mělo stačit Savo.
Horské sluníčko použít nejlépe všude, i tam,kde neměl hafan přístup, jelikož se tyto virové potvory lehce přenášejí jak na chodidlech tak i na oblečení...
Přeji všem chovatelům a majitelům pejsků, aby si to nemuseli zažít!
|
Náhoda
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:10
- Nahlásit
jane,
je to smutné a je mi opravdu líto, že se z toho štěndo nedostalo.
Přeji Ti, aby jsi si v útulku vybrala toho nejzdravějšího hafíka, který tam bude.
|
haha
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:33
- Nahlásit
jane
je mi to líto
až budete po vánocích vybírat nového pejska trvej na tom ať má za sebou očkování a vem si raději starší štěndo než úplně maličký,na tu desinfekci chloramin ,a pelíšek spálit.
přeju ti z novým pejskem hodně štěstí ,a je mi to fakt moc líto.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 16:16
- Nahlásit
jane
Je mi to taky moc líto. Asi před měsícem jsem na tom byla stejně, zemřelo nám štěndo, které jsme měli doma tři neděle, na vrozenou vadu jater. Trápil se asi týden a bylo to děsný.
Jediné, co spolehlivě zabralo bylo pořízení nového pejska. Ten nám zabere veškerý čas a není příležitost zaobírat se smutnými vzpomínkami. Doporučuji to udělat co nejdřív.
Držím palce, ať si vyberete zdrávého pejska a ať vám dělá jen samou radost.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 17:47
- Nahlásit
Aha, no podle mě to možný není...Nevím, mě fenka vyrostla úplně normálně, snad možná i přerostla
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:07
- Nahlásit
jane
[b][/b] S tím pejskem je mi to moc líto.Škoda, že jste nezkusili léčbu pomocí interferonu Virbagenu Omega firmy Virbac.U této léčby je až 93% úspěšnost!!!Je to hodně nové léčivo, proto o něm možná někteří veterináři nevědí.Můžu se zeptat který MVDr. Vám pejska léčil?
Cena za léčbu asi nebude nejnižší, ale jelikož máme taky malé štěnátko, tak vím že bych ty peníze určitě investoval.
|
haha
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:50
- Nahlásit
Anonymní
každopádně ten Virbagen si budu pamatovat ,doufám že ho nikdy nebudu potřebovat ,ale kdo ví ,je lepší to vědět
|